PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Artık malını depolamak suç
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ziyaretci54" data-source="post: 1250843" data-attributes="member: 248"><p>Çoğunluk bu YÖNETİM tarafından güdülmeye devam ettikçe bu gibi durumlar devam edecek... Ancak temel sorun ülkeyi yönetenler ya da onları seçenlerde de değil... Temel sorun bilenle bilmeyenin eşit tutulmasında... Yoksa bugün güden A yönetimi olur yarın da B yönetimi gelir güder... Değişen yalnızca isimler olur...Nitekim ülkemizde yaşanan da aynen budur...</p><p></p><p> Allah Kuranda belirtmiş... Baştan sona Türkçe okudum... "Bilenle bilmeyen bir olur mu?" diye bir ayet hatırlıyorum Kuranda... Demek istediğim temel sorun seçim sistemimizde... </p><p></p><p> Örneğin yönetimin her hangi bir konu hakkında aldığı yanlış bir kararın 5 yıl 10 yıl hatta 20 yıl sonraki etkilerini önceden görebilecek kadar donanımlı ve kendini yetiştirmiş birisiyle, hiçbirşeyden haberi olmayan, milliyetçilik ve inanç gibi en hassas ve suistimale açık konular üzerinden aldatılan birisine aynı söz hakkı veriliyor... Her ikisininde bir oy hakkı var... Ayrıca ekonomik açıdan zor durumda olanlara seçim dönemlerinde bir takım rüşvetler verilerek onlardan oy alma konusu içler acısı... Eğitimli, gelir seviyesi yüksek ve bilinçli toplumlarda bu gibi durumlar görülmez... Çünkü toplum yanlış yapana cezayı hemen ilk seçimde keser... Eğitim kandırılmaya karşı en iyi önlemdir... Gelir seviyesinin yüksek olması ise seçim rüşveti almaya mecbur kalmayı önler... Bu yüzden bu gibi toplumlarda bu gibi aşşağılık tipler yönetimde tutunamaz...</p><p></p><p> En önemli konu liyakattır ülke yönetimlerinde... Düşünün bir savaşta orduyu budala birisine teslim eder misiniz? Ya da arabanızın sürücü koltuğunu kötü bir sürücüye teslim eder misiniz? Ya da hasta olduğunuzda sizi doktorun değil de herhangi birisinin ameliyet etmesine izin verir misiniz? Örnekler çoğaltılabilir... Hep görüldüğü üzere o işin uzmanını istersiniz... Peki kimin ne derecede uzman olduğunu en iyi kimler bilir? Daha bilgili daha eğitimli kişiler tabikide... İşte dananın kuyruğunun koptuğu yer... Bilenle bilmeyenin aynı tutulması herşeyi felç ediyor...</p><p></p><p> Yanlış anlaşılmasın ben kimseyi küçük görmüyorum... Her bireyin bir bilgi birikimi var elbet ama herkesin ki eşit değil işte... Örneğin ben birçok kişiden fazla bilgiye sahip olabilirim ama biliyorum ki birçok kişide benden daha fazla bilgiye sahip... Benden daha fazla donanımlı olan kişiye benden daha çok söz hakkı verilmeli... Benden az olana da az...</p><p></p><p> Mevcut yönetimdeki eski bir enerji bakanın itirafı vardı... Ne diyordu... "Eğitim seviyesi yükseldikçe oy oranımız azalıyor" Aslında demek istediği eğitimli kişileri kandıramıyoruzdu... </p><p></p><p> Benim kişisel düşüncem şu; hiç okuma yazma bilmeyene 1 oy hakkı, ilkokul mezununa 2 oy hakkı, orta okul mezununa 3 oy hakkı, lise mezununa 4 oy hakkı, üniversite mezununa 5 oy hakkı, doçente 6 oy hakkı, profesöre 7 oy hakkı verilebilir...</p><p></p><p> trakkulup.net</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ziyaretci54, post: 1250843, member: 248"] Çoğunluk bu YÖNETİM tarafından güdülmeye devam ettikçe bu gibi durumlar devam edecek... Ancak temel sorun ülkeyi yönetenler ya da onları seçenlerde de değil... Temel sorun bilenle bilmeyenin eşit tutulmasında... Yoksa bugün güden A yönetimi olur yarın da B yönetimi gelir güder... Değişen yalnızca isimler olur...Nitekim ülkemizde yaşanan da aynen budur... Allah Kuranda belirtmiş... Baştan sona Türkçe okudum... "Bilenle bilmeyen bir olur mu?" diye bir ayet hatırlıyorum Kuranda... Demek istediğim temel sorun seçim sistemimizde... Örneğin yönetimin her hangi bir konu hakkında aldığı yanlış bir kararın 5 yıl 10 yıl hatta 20 yıl sonraki etkilerini önceden görebilecek kadar donanımlı ve kendini yetiştirmiş birisiyle, hiçbirşeyden haberi olmayan, milliyetçilik ve inanç gibi en hassas ve suistimale açık konular üzerinden aldatılan birisine aynı söz hakkı veriliyor... Her ikisininde bir oy hakkı var... Ayrıca ekonomik açıdan zor durumda olanlara seçim dönemlerinde bir takım rüşvetler verilerek onlardan oy alma konusu içler acısı... Eğitimli, gelir seviyesi yüksek ve bilinçli toplumlarda bu gibi durumlar görülmez... Çünkü toplum yanlış yapana cezayı hemen ilk seçimde keser... Eğitim kandırılmaya karşı en iyi önlemdir... Gelir seviyesinin yüksek olması ise seçim rüşveti almaya mecbur kalmayı önler... Bu yüzden bu gibi toplumlarda bu gibi aşşağılık tipler yönetimde tutunamaz... En önemli konu liyakattır ülke yönetimlerinde... Düşünün bir savaşta orduyu budala birisine teslim eder misiniz? Ya da arabanızın sürücü koltuğunu kötü bir sürücüye teslim eder misiniz? Ya da hasta olduğunuzda sizi doktorun değil de herhangi birisinin ameliyet etmesine izin verir misiniz? Örnekler çoğaltılabilir... Hep görüldüğü üzere o işin uzmanını istersiniz... Peki kimin ne derecede uzman olduğunu en iyi kimler bilir? Daha bilgili daha eğitimli kişiler tabikide... İşte dananın kuyruğunun koptuğu yer... Bilenle bilmeyenin aynı tutulması herşeyi felç ediyor... Yanlış anlaşılmasın ben kimseyi küçük görmüyorum... Her bireyin bir bilgi birikimi var elbet ama herkesin ki eşit değil işte... Örneğin ben birçok kişiden fazla bilgiye sahip olabilirim ama biliyorum ki birçok kişide benden daha fazla bilgiye sahip... Benden daha fazla donanımlı olan kişiye benden daha çok söz hakkı verilmeli... Benden az olana da az... Mevcut yönetimdeki eski bir enerji bakanın itirafı vardı... Ne diyordu... "Eğitim seviyesi yükseldikçe oy oranımız azalıyor" Aslında demek istediği eğitimli kişileri kandıramıyoruzdu... Benim kişisel düşüncem şu; hiç okuma yazma bilmeyene 1 oy hakkı, ilkokul mezununa 2 oy hakkı, orta okul mezununa 3 oy hakkı, lise mezununa 4 oy hakkı, üniversite mezununa 5 oy hakkı, doçente 6 oy hakkı, profesöre 7 oy hakkı verilebilir... trakkulup.net [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Artık malını depolamak suç
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt