PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Avrupa genelinde yayginlasan çiftçi protestoları
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Tarım Bitmiş" data-source="post: 1296293" data-attributes="member: 84323"><p>Hangi imkan ile yapacağız hocam? </p><p>En yakın toprak analizi için 160 km yol yapmam gerekiyor, ben yapıyorum da etrafımdaki kaç kişi yapabiliyor. Leonardit atmam gerekiyor, kükürt atmam gerekiyor, 18-46 kullanmam gerekiyor, hümik asit kullanmam gerekiyor, diyelimki hepsini kullandım ve çok iyi bakım yaptım peki ya ürün para edecek mi? Geçen sene 2100-2200 TL/ton olan kanolayı bu sene 2040 liradan satabildim. Ayçiçeği %8 zamlanırken girdiler %40 zamlandı. Ben şimdi neye güvenerek en iyisi yapacağım? Neye güvenerek üretim maliyetini yükseltmeyi göze alacağım. </p><p></p><p>Fındık konusunda ise; yıllardır isyan ediyor üretici, İtalyan bir firmayı bölgeye sokup üreticiyi perişan ettiler. Dünyada en çok fındık üreten ülkeyiz(sanıyorum toplam üretimin %60 ı) ama dünya fındık borsası Almanyada... Almanya dünya fındığının %1 ini bile üretmeyen ülke. Suç yine üreticide dimi? Yani devletin tarım politikalarında hiç bir yanlış yok. Son günlerde herkeste moda üreticiyi suçlamak oldu. Evet cahili, kara düzen gideni, koca kafalısı, geri kafalısı çoktur ama emin olun işini en iyi şekilde yapan bile mevcut durumda zorlanıyor. %60 ını ürettiğin ürünün fiyatını sen belirleyemiyorsan en iyisini üretsen ne olacak?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Tarım Bitmiş, post: 1296293, member: 84323"] Hangi imkan ile yapacağız hocam? En yakın toprak analizi için 160 km yol yapmam gerekiyor, ben yapıyorum da etrafımdaki kaç kişi yapabiliyor. Leonardit atmam gerekiyor, kükürt atmam gerekiyor, 18-46 kullanmam gerekiyor, hümik asit kullanmam gerekiyor, diyelimki hepsini kullandım ve çok iyi bakım yaptım peki ya ürün para edecek mi? Geçen sene 2100-2200 TL/ton olan kanolayı bu sene 2040 liradan satabildim. Ayçiçeği %8 zamlanırken girdiler %40 zamlandı. Ben şimdi neye güvenerek en iyisi yapacağım? Neye güvenerek üretim maliyetini yükseltmeyi göze alacağım. Fındık konusunda ise; yıllardır isyan ediyor üretici, İtalyan bir firmayı bölgeye sokup üreticiyi perişan ettiler. Dünyada en çok fındık üreten ülkeyiz(sanıyorum toplam üretimin %60 ı) ama dünya fındık borsası Almanyada... Almanya dünya fındığının %1 ini bile üretmeyen ülke. Suç yine üreticide dimi? Yani devletin tarım politikalarında hiç bir yanlış yok. Son günlerde herkeste moda üreticiyi suçlamak oldu. Evet cahili, kara düzen gideni, koca kafalısı, geri kafalısı çoktur ama emin olun işini en iyi şekilde yapan bile mevcut durumda zorlanıyor. %60 ını ürettiğin ürünün fiyatını sen belirleyemiyorsan en iyisini üretsen ne olacak? [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Avrupa genelinde yayginlasan çiftçi protestoları
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt