PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Avrupanın EN Büyük Besi Bölgesi-KAYSERİ
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="KIZILTAN" data-source="post: 1157924" data-attributes="member: 76172"><p>Beside hersey verdiginle alakali degil, yemden yararlanma diye birsey var, ayni yemi yiyen bir irk 1.5 kg yapar oburu 1 kg yapar.</p><p></p><p>Kars hayvaninin iyisi denen saf simental, kirma degil.</p><p></p><p>Kars hayvaniyla kurbancilik yapiliyor dogrudur, kurban canli satiliyor yagsiz kesim yapilmiyor kazandiriyor. Ama kurbanda satilan malin zarar ettigini herkes soyluyor. Yagli oldugundan mezbahaya goturunce kurbanlik kadar etmiyor.</p><p></p><p>Arkadasin soyledigi sizin sozunuzle ayni degil . Diyor ki Kars hayvani kac ay satana calisiyor, yani kilo yaparak beni kara gecirmiyor. Diyor ki az et tutuyor, kari dusuk. hatta Ege bolgesindeki holstein buzagilarla bile kiyasliyor.</p><p></p><p>Ithal dana gelmesine ben zaten karsiyim, ama diyorum ki bu hayvanlarin anaclari merasi iyi olan dogu bolgemize gitse buzagisi alinsa, gucu yetmeyen ve anac alamayan suni dollenmeyle erkek buzagi alsa besi hayvani buzagisini kirma cikarsa orada zor sartlarda calisan ciftcilere faydali olur.</p><p></p><p>Kars hayvanini kotulemiyorum, montofondan simentale gectiler, simdi et irkina gecerlerse daha iyi diyorum.</p><p></p><p>Euro konusu onemli degil, arkadas diyor ki 200.000 TL kazandim, Allah bereket versin.</p><p>Hicbir artniyetim olmadan soruyorum, siz buzagi mi satiyorsunuz, besici misiniz yoksa sutcu mu ? Sizin montofon satip holstein almak istediginizi hatirliyorum, umarim yanilmam, bu nedenle soruyorum, sutculugun yaninda besicilik var mi diye.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="KIZILTAN, post: 1157924, member: 76172"] Beside hersey verdiginle alakali degil, yemden yararlanma diye birsey var, ayni yemi yiyen bir irk 1.5 kg yapar oburu 1 kg yapar. Kars hayvaninin iyisi denen saf simental, kirma degil. Kars hayvaniyla kurbancilik yapiliyor dogrudur, kurban canli satiliyor yagsiz kesim yapilmiyor kazandiriyor. Ama kurbanda satilan malin zarar ettigini herkes soyluyor. Yagli oldugundan mezbahaya goturunce kurbanlik kadar etmiyor. Arkadasin soyledigi sizin sozunuzle ayni degil . Diyor ki Kars hayvani kac ay satana calisiyor, yani kilo yaparak beni kara gecirmiyor. Diyor ki az et tutuyor, kari dusuk. hatta Ege bolgesindeki holstein buzagilarla bile kiyasliyor. Ithal dana gelmesine ben zaten karsiyim, ama diyorum ki bu hayvanlarin anaclari merasi iyi olan dogu bolgemize gitse buzagisi alinsa, gucu yetmeyen ve anac alamayan suni dollenmeyle erkek buzagi alsa besi hayvani buzagisini kirma cikarsa orada zor sartlarda calisan ciftcilere faydali olur. Kars hayvanini kotulemiyorum, montofondan simentale gectiler, simdi et irkina gecerlerse daha iyi diyorum. Euro konusu onemli degil, arkadas diyor ki 200.000 TL kazandim, Allah bereket versin. Hicbir artniyetim olmadan soruyorum, siz buzagi mi satiyorsunuz, besici misiniz yoksa sutcu mu ? Sizin montofon satip holstein almak istediginizi hatirliyorum, umarim yanilmam, bu nedenle soruyorum, sutculugun yaninda besicilik var mi diye. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Avrupanın EN Büyük Besi Bölgesi-KAYSERİ
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt