PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Toprak İşleme Ekipmanları
AVRUPA'NIN EN BÜYÜK PULLUĞU (ÜNLÜ PULLUK)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="okkangal" data-source="post: 280641" data-attributes="member: 470"><p><strong>Ynt: AVRUPA'NIN EN BÜYÜK PULLUĞU (ÜNLÜ PULLUK)</strong></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p>' Aynı anda 7 metrelik alanı sürebilen sabanla 1 saatte 70 dekarlık alan sürülebilecek. Türkiye'de mevcut sabanlarla saatte 7 dekar sürülebiliyor. Bu nedenle sulu tarımın yapıldığı yerlerde senede üç ürün ekimi zorlaşıyor. 14 sokumlu yerli üretim yeni pullukla hızlı ekim yapılacağı için bir senede üç ürün yetiştirmek kolaylaşacak ' </p><p></p><p>Değerli Ünlü Pulluk yöneticisi , Yukarıdaki haberden alınmış bölümde yazılan olaya trakkulupteki çocuk üyeler bile gülmektedirler . Şimdi Türkiye de üç ürün alma imkanı olupta , alınamayan yerler var ve bunun sebebide pullukların küçük olması mı ? Ben pek sanmıyorum !!! Burada benim anlatmak istediğim ÜNLÜ PULLUK larına , çalışmalarına yönelik değil . Bu arada belirteyimki bende yarı otomatik profilli ünlü pulluk kullanmaktayım ve ürünlerinizde tek bir şikayetimiz bulunmamakta . Lakin verdiğim haber linkinde yazanlar , Mehdi EKERİN açıklamaları ipe sapa gelmez palavralar gibi durmakta . Bende tarımla uğraşan bir kişiolarak TİGEM işletmelerinde bu pulluklara ihtayaç olduğunun kararı ne şekilde verildi . Hadi karar verildi yada teknik ekibin piyasa araştırmaları ile size ulaştılar , neden bir kalemde beş adet pulluk alındı . Örneğin bir adet alınsa denense , yılda üç ürün alınsa , gerekli analizler , hesaplar yapılsada sonra diğer pulluklar getirilse nasılolurdu acaba... Ben ülkemizde hiç bir devlet kurumunun bunu yapacağına vede ehli ile halledeceğine inanmıyorum . Halen bana yapılan bu işin çok gereksiz bir gösteriş gibi gelmektedir . Biz çiftçiler olarak nerdeyse piyasanın en pahalı sertifikalı tohumlarını TİGEM den alırken , bazı bölelerdeki TİGEM lerin özelleştirilmesi , satılması gündemde iken çıkıp bunlardan birisi ben teknolojik atılım yapacağım diye ortaya düşmesi gayet mantıksız . Ama olan olmuştur bundan sakın alınmayınız ama bizim vergimiz bu şekilde sizlerin cebine gitmiştir . Bazı arkadaşlar bundan gurur duymamız gerektiğinden bahsetmekte . Ben şahsen böyle düşünmüyorum . Devletin cebinden yani benim cebimden giden paranın yurt dışına değil yurtiçinde kalması halinde bu olayın mübah sayılması gerekmez . TİGEM ve ÜNLÜ pullukları bu haberde vede videoda açıkça belli olduğu üzere sırt sırta vererek show yapmışlardır . Başka açıklaması yoktur . Tabiki bunlar benim naçizane fikirlerimdir . Eğer burda isek herkes konu hakkında ki fikirlerini saygı çerçevesinde belirtme hakkına sahiptir . Değerli Ünlü Pulluk yöneticisi şimdiden anlayışınız için teşekkür ediyorum .</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="okkangal, post: 280641, member: 470"] [b]Ynt: AVRUPA'NIN EN BÜYÜK PULLUĞU (ÜNLÜ PULLUK)[/b] ' Aynı anda 7 metrelik alanı sürebilen sabanla 1 saatte 70 dekarlık alan sürülebilecek. Türkiye'de mevcut sabanlarla saatte 7 dekar sürülebiliyor. Bu nedenle sulu tarımın yapıldığı yerlerde senede üç ürün ekimi zorlaşıyor. 14 sokumlu yerli üretim yeni pullukla hızlı ekim yapılacağı için bir senede üç ürün yetiştirmek kolaylaşacak ' Değerli Ünlü Pulluk yöneticisi , Yukarıdaki haberden alınmış bölümde yazılan olaya trakkulupteki çocuk üyeler bile gülmektedirler . Şimdi Türkiye de üç ürün alma imkanı olupta , alınamayan yerler var ve bunun sebebide pullukların küçük olması mı ? Ben pek sanmıyorum !!! Burada benim anlatmak istediğim ÜNLÜ PULLUK larına , çalışmalarına yönelik değil . Bu arada belirteyimki bende yarı otomatik profilli ünlü pulluk kullanmaktayım ve ürünlerinizde tek bir şikayetimiz bulunmamakta . Lakin verdiğim haber linkinde yazanlar , Mehdi EKERİN açıklamaları ipe sapa gelmez palavralar gibi durmakta . Bende tarımla uğraşan bir kişiolarak TİGEM işletmelerinde bu pulluklara ihtayaç olduğunun kararı ne şekilde verildi . Hadi karar verildi yada teknik ekibin piyasa araştırmaları ile size ulaştılar , neden bir kalemde beş adet pulluk alındı . Örneğin bir adet alınsa denense , yılda üç ürün alınsa , gerekli analizler , hesaplar yapılsada sonra diğer pulluklar getirilse nasılolurdu acaba... Ben ülkemizde hiç bir devlet kurumunun bunu yapacağına vede ehli ile halledeceğine inanmıyorum . Halen bana yapılan bu işin çok gereksiz bir gösteriş gibi gelmektedir . Biz çiftçiler olarak nerdeyse piyasanın en pahalı sertifikalı tohumlarını TİGEM den alırken , bazı bölelerdeki TİGEM lerin özelleştirilmesi , satılması gündemde iken çıkıp bunlardan birisi ben teknolojik atılım yapacağım diye ortaya düşmesi gayet mantıksız . Ama olan olmuştur bundan sakın alınmayınız ama bizim vergimiz bu şekilde sizlerin cebine gitmiştir . Bazı arkadaşlar bundan gurur duymamız gerektiğinden bahsetmekte . Ben şahsen böyle düşünmüyorum . Devletin cebinden yani benim cebimden giden paranın yurt dışına değil yurtiçinde kalması halinde bu olayın mübah sayılması gerekmez . TİGEM ve ÜNLÜ pullukları bu haberde vede videoda açıkça belli olduğu üzere sırt sırta vererek show yapmışlardır . Başka açıklaması yoktur . Tabiki bunlar benim naçizane fikirlerimdir . Eğer burda isek herkes konu hakkında ki fikirlerini saygı çerçevesinde belirtme hakkına sahiptir . Değerli Ünlü Pulluk yöneticisi şimdiden anlayışınız için teşekkür ediyorum . [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Toprak İşleme Ekipmanları
AVRUPA'NIN EN BÜYÜK PULLUĞU (ÜNLÜ PULLUK)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt