PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Traktörler
Massey Ferguson
Fotoğraflar (Çekimler)
Aycekirdegi Hasat.. 5455-5450 ve 3105..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="sebazios" data-source="post: 884676" data-attributes="member: 21067"><p>Valla sizin plana aklım ermiyo. Protein kaynağı olarak yağı çıkartılmış posaya dünya veriyoruz biz. Bizim eskiler zamanında elle hasat edip dövdükten sonra kalan boş kelleleri kışlık ötem olarak saklarlardı. Hele boş (bizde çalık derler) tane olacak, çok iyi yem olur. Sonuçta presten geçmiş, üstüne solvent verilip tekrar presten geçirilmiş yağdık çekirdek artığı (küspe) bile yemlik olarak değerlendiriliyorsa, işlemden geçmemiş boş tane çok daha iyi değerlendirilebilir. </p><p></p><p>Sapları tarlada bırakıyor olmanız çok iyi. Organik maddeyi arttırı. </p><p></p><p>İki de ufak tiyo. </p><p></p><p>1-) Sapları parçalamadan önce yarla yüzeyine saçılacak 5kg/da üre, hem sapların çürüme hızını artırır, hem de çürüme sonrası ortaya çıkan besin maddelerini bir sonra ekilen bitki için daha yarayışlı hale gelirir. </p><p></p><p>Not: ayrıca verilen bu 5 kg üre, daha sonra atılacak gübre taban gübresinden düşülebilir. </p><p></p><p>2-) Ayçiçek sapları toplanıp yakıldıktan sonra ortaya çıkan külde yüksek oranda (%35-40 civarı) potasyum bulunur. Bu külün toplanıp tarla yüzeyine saçılması ise bildiğiniz potasyum gübrelemesi ile aynı şeydir. </p><p></p><p>Kısaca organik madde ve ağzıyla fakir araziler için parçalamak, potasyumca fakir araziler için ise toplayıp yaktıktan sonra külü saçmak tercih edilebilir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sebazios, post: 884676, member: 21067"] Valla sizin plana aklım ermiyo. Protein kaynağı olarak yağı çıkartılmış posaya dünya veriyoruz biz. Bizim eskiler zamanında elle hasat edip dövdükten sonra kalan boş kelleleri kışlık ötem olarak saklarlardı. Hele boş (bizde çalık derler) tane olacak, çok iyi yem olur. Sonuçta presten geçmiş, üstüne solvent verilip tekrar presten geçirilmiş yağdık çekirdek artığı (küspe) bile yemlik olarak değerlendiriliyorsa, işlemden geçmemiş boş tane çok daha iyi değerlendirilebilir. Sapları tarlada bırakıyor olmanız çok iyi. Organik maddeyi arttırı. İki de ufak tiyo. 1-) Sapları parçalamadan önce yarla yüzeyine saçılacak 5kg/da üre, hem sapların çürüme hızını artırır, hem de çürüme sonrası ortaya çıkan besin maddelerini bir sonra ekilen bitki için daha yarayışlı hale gelirir. Not: ayrıca verilen bu 5 kg üre, daha sonra atılacak gübre taban gübresinden düşülebilir. 2-) Ayçiçek sapları toplanıp yakıldıktan sonra ortaya çıkan külde yüksek oranda (%35-40 civarı) potasyum bulunur. Bu külün toplanıp tarla yüzeyine saçılması ise bildiğiniz potasyum gübrelemesi ile aynı şeydir. Kısaca organik madde ve ağzıyla fakir araziler için parçalamak, potasyumca fakir araziler için ise toplayıp yaktıktan sonra külü saçmak tercih edilebilir. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Traktörler
Massey Ferguson
Fotoğraflar (Çekimler)
Aycekirdegi Hasat.. 5455-5450 ve 3105..
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt