PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Toprak İşleme Ekipmanları
Ayçiçeği Sapı kıyıp Yer Hazırlamada Rötavatör Mü Yoksa Disktiller Mi ?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Akifİnanç68" data-source="post: 1294645" data-attributes="member: 77558"><p>Eyüp abi rotovatör parçalarsa bile 2 ye parçalar. Paza günü pancar yerine çektikten sonra mısır yerin geçtim. Mısır yer tavsız oduğu için bıraktım. Ama tek geçişte ekilecek kıvama getiriyordu. </p><p></p><p>Ardından yağlık ayçiçeği yerine girdim. Sapları 2ye kırdı. Ve hiç ekilecek gibideğildi 5metre gitmeden bıraktım. Hemen gittim tapanı taktım. Bir ters bir düz giderek sapları köklerden kırdım. Ben okula gideceğimden dolayı babamda papatya tırmıkla toplayıp yakacak. İster bu yöntemi deneyebilirsin , ister cuguli , ister sap parcalama makinesi işini görür. Ama ben yakmadan toprağa kazandırma taraftarıyım. Rotovatör konusunada açıklık getireyim: </p><p></p><p>3 tip rotovatör var. </p><p>1) dik rotovator</p><p>2) parmak tipi yatay rotovatör</p><p>3)L tipi yatay rotavatör. </p><p></p><p>Eğer 3ünüde aynı viteste çekersen: </p><p>-En güzel ufalamayı yatay L tipi yapar.</p><p>-Traktörü en fazla yatay L tipi yorar.</p><p>-Yakıt en fazla L tipidir. </p><p>-Anız gömmek istiyorsanız en iyisi yatay L tipidir.</p><p>-Çektikten sonra nem kaybı en fazla yatay L tipindedir. Ayrıca bu rotovatör toprağı çok alt üst ettigi için ekim derinliğindeki nem azalır ve güç çıkışlara neden olur.Ama tarlaya cektikten sonra eya rotovatorün arkasına ağır merdane veya üzerine taş konan plastik tekerlekli merdane kullanırsanız daha az nem kaybı olur. </p><p></p><p>-Anız saplarınının birazını yüzeyde bırakıp erozyonu önleme yönünden en iyisi yatay parmak tipidir.</p><p>-En az yakıt yatay parmak tipi olandadır.Ama siz gidipte bunla 2 kerede çekseniz yatay L ipi gibi un kıvamı toprak hazırlayamassınız. </p><p>-Traktörü en az yatay parmak tipi yorar. </p><p>-Nem kaybı en az yatay parmak tipidir. Cünkü fazla kabartmaz ve toprağı öteki gibi toprağı alt üst etmesi iki tık daha düşüktür.</p><p></p><p>-Dik bunların yukardaki yönlerin hepsindende tam ortası. </p><p>-Artı olarak dik rotovator toprağı alt-üst değilse yatay olarak aktardığı için toprağın belirli bölgelerindeki nem pek değismez. Yani 0-5cm arası kuru ola toprağı gidipte 15-20cm deki tavlı topraktaki gibi karıstırarak ekim derinligindeki nemi düşürmez daha güzel çıkışlar sağlanır.</p><p></p><p>Kaynak bizzat kendi denemelerim ve Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi deneme raporları .(okuduğum fakülte)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Akifİnanç68, post: 1294645, member: 77558"] Eyüp abi rotovatör parçalarsa bile 2 ye parçalar. Paza günü pancar yerine çektikten sonra mısır yerin geçtim. Mısır yer tavsız oduğu için bıraktım. Ama tek geçişte ekilecek kıvama getiriyordu. Ardından yağlık ayçiçeği yerine girdim. Sapları 2ye kırdı. Ve hiç ekilecek gibideğildi 5metre gitmeden bıraktım. Hemen gittim tapanı taktım. Bir ters bir düz giderek sapları köklerden kırdım. Ben okula gideceğimden dolayı babamda papatya tırmıkla toplayıp yakacak. İster bu yöntemi deneyebilirsin , ister cuguli , ister sap parcalama makinesi işini görür. Ama ben yakmadan toprağa kazandırma taraftarıyım. Rotovatör konusunada açıklık getireyim: 3 tip rotovatör var. 1) dik rotovator 2) parmak tipi yatay rotovatör 3)L tipi yatay rotavatör. Eğer 3ünüde aynı viteste çekersen: -En güzel ufalamayı yatay L tipi yapar. -Traktörü en fazla yatay L tipi yorar. -Yakıt en fazla L tipidir. -Anız gömmek istiyorsanız en iyisi yatay L tipidir. -Çektikten sonra nem kaybı en fazla yatay L tipindedir. Ayrıca bu rotovatör toprağı çok alt üst ettigi için ekim derinliğindeki nem azalır ve güç çıkışlara neden olur.Ama tarlaya cektikten sonra eya rotovatorün arkasına ağır merdane veya üzerine taş konan plastik tekerlekli merdane kullanırsanız daha az nem kaybı olur. -Anız saplarınının birazını yüzeyde bırakıp erozyonu önleme yönünden en iyisi yatay parmak tipidir. -En az yakıt yatay parmak tipi olandadır.Ama siz gidipte bunla 2 kerede çekseniz yatay L ipi gibi un kıvamı toprak hazırlayamassınız. -Traktörü en az yatay parmak tipi yorar. -Nem kaybı en az yatay parmak tipidir. Cünkü fazla kabartmaz ve toprağı öteki gibi toprağı alt üst etmesi iki tık daha düşüktür. -Dik bunların yukardaki yönlerin hepsindende tam ortası. -Artı olarak dik rotovator toprağı alt-üst değilse yatay olarak aktardığı için toprağın belirli bölgelerindeki nem pek değismez. Yani 0-5cm arası kuru ola toprağı gidipte 15-20cm deki tavlı topraktaki gibi karıstırarak ekim derinligindeki nemi düşürmez daha güzel çıkışlar sağlanır. Kaynak bizzat kendi denemelerim ve Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi deneme raporları .(okuduğum fakülte) [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Toprak İşleme Ekipmanları
Ayçiçeği Sapı kıyıp Yer Hazırlamada Rötavatör Mü Yoksa Disktiller Mi ?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt