PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Ayçiçeği
Ayçiçeği tohum
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Alexander" data-source="post: 1093972" data-attributes="member: 106"><p>Ayçiçeği ile ilgili gözlemlerimi paylaşayım. Bosfora çıkışı çok hızlı büyümesi çok hızlı ve dayanıklı gösterişlı fakat biçimde tamamen hayal kırıklığı. İllaki Bosfora ekicekseniz kesinlikle 25-29 cm aralıklarla ekin. seyrek ekerseniz tabla geniş olup taneyi besleyemiyor yağ oranı düşük.pıoneer 64G46 çok iyi bir çeşit.fakat otsuz yerlere ekilmeli.pıoneer lC 108 intervix li çeşit ama çıkışı çok nazlı gelişimi yavaş fakat yağ oranı yüksek bir çeşit.sanırım bu yıl,pıoneer LL 119 öne çıkacak bir çeşit .Sanay çeßidi çok dayanıklı fakat bu yıl ilk defa denemeyi düşünüyorum çünkü intervix riskini yaşamak istemiyorum. ayrıca tabana toprak tahlili yapmakta fayda var.ama yinede 15.15.15 veya altın çiçek. Saçma veya banta verilebilir kumsal yerlerde banta gübre verilince kimyasalın etkisiyle birlikte ayçiçeği sıralarının diplerinde aşırı yabancı ot çıkışı oluyor. Illaki banta gubre verilicek ise gübre balta izlerini tohum balta izlerinde uzaklaştırmakta fayda var benim fikrim.bununla birlikte 30-50cm boya yaklaşınca ara çapası veya yagmur öncesi dönümé 10 kg %26 CAN gubresi saçma suretiyle uygulanarak iyi sonuçlar aldım.ayrıca kırklareli ve çevresindeki topraklar da yapılan araştırmalarda (sabancı üniversitesinde) yüksek miktarda bor eksikliği bulunmaktaymış.geçtiğimiz yıl ektiğim ayçiçeklerde bor uygulaması yaptım yağ oranlarını %43 ten %46 ya yükseltti.kuru tarımda.Ayrıca kumsal yerlerde yağmur öncesi Ekim yapmamakta fayda var. toprak yüzeyi kabuk tutuyor.emeğiniz ve paranız boşa gitmesin.bu yazdıklarımı herkes biliyor ama yinede hatırlatmakta fayda var.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Alexander, post: 1093972, member: 106"] Ayçiçeği ile ilgili gözlemlerimi paylaşayım. Bosfora çıkışı çok hızlı büyümesi çok hızlı ve dayanıklı gösterişlı fakat biçimde tamamen hayal kırıklığı. İllaki Bosfora ekicekseniz kesinlikle 25-29 cm aralıklarla ekin. seyrek ekerseniz tabla geniş olup taneyi besleyemiyor yağ oranı düşük.pıoneer 64G46 çok iyi bir çeşit.fakat otsuz yerlere ekilmeli.pıoneer lC 108 intervix li çeşit ama çıkışı çok nazlı gelişimi yavaş fakat yağ oranı yüksek bir çeşit.sanırım bu yıl,pıoneer LL 119 öne çıkacak bir çeşit .Sanay çeßidi çok dayanıklı fakat bu yıl ilk defa denemeyi düşünüyorum çünkü intervix riskini yaşamak istemiyorum. ayrıca tabana toprak tahlili yapmakta fayda var.ama yinede 15.15.15 veya altın çiçek. Saçma veya banta verilebilir kumsal yerlerde banta gübre verilince kimyasalın etkisiyle birlikte ayçiçeği sıralarının diplerinde aşırı yabancı ot çıkışı oluyor. Illaki banta gubre verilicek ise gübre balta izlerini tohum balta izlerinde uzaklaştırmakta fayda var benim fikrim.bununla birlikte 30-50cm boya yaklaşınca ara çapası veya yagmur öncesi dönümé 10 kg %26 CAN gubresi saçma suretiyle uygulanarak iyi sonuçlar aldım.ayrıca kırklareli ve çevresindeki topraklar da yapılan araştırmalarda (sabancı üniversitesinde) yüksek miktarda bor eksikliği bulunmaktaymış.geçtiğimiz yıl ektiğim ayçiçeklerde bor uygulaması yaptım yağ oranlarını %43 ten %46 ya yükseltti.kuru tarımda.Ayrıca kumsal yerlerde yağmur öncesi Ekim yapmamakta fayda var. toprak yüzeyi kabuk tutuyor.emeğiniz ve paranız boşa gitmesin.bu yazdıklarımı herkes biliyor ama yinede hatırlatmakta fayda var. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Ayçiçeği
Ayçiçeği tohum
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt