PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Ayçiçeği
Ayçiçeği ve kanola buğdaydan karlı mı?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="FEBRUCCİNİ" data-source="post: 1342800" data-attributes="member: 36784"><p>Bizim buralarda iklim soğuk sıcalık farkı 20 derece. güzdüz 30 gece 10 dereceye düşer. buğdayda çiçeklenme haziranda biçim temmuz sonu ağustos başı gibi oluyor. Çiçeklenme zamanı aşırı yağış ve nem yüzünden buğdaylar kök boğazı, septorya , en kötüsü de başak yanıklığına yakalanıyor. Pas nadiren olur. Her ne kadar ilaç atsamda faydası yok çünkü komşu tarlalarda başak yanıklığı var ve kimse ilaçlamıyor. Enola dahi 160 kg kadar düştü 2017de.Geçen yıl iki suyla 6 ton pancar alan var. </p><p>Bana göre ayçiçeği buğdaydan masraflı çünkü burda kimse buğdaya masraf etmez. Pulluğu vurur. Ekerken mibzerle 20kg 20-20 atar. Üzerine 15 kg can. Ot ilacı bir granstar . Sonra biçer gelir. Alacağı 200 kg. Ama ayçiçeği eksek çapasıydı suyuydu gübresiydi daha masraflı gibi duruyor. Tabi kârı nedir ekenler bilir. ayçiçeğine domuz zarar veriyor mu bilmiyorum.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="FEBRUCCİNİ, post: 1342800, member: 36784"] Bizim buralarda iklim soğuk sıcalık farkı 20 derece. güzdüz 30 gece 10 dereceye düşer. buğdayda çiçeklenme haziranda biçim temmuz sonu ağustos başı gibi oluyor. Çiçeklenme zamanı aşırı yağış ve nem yüzünden buğdaylar kök boğazı, septorya , en kötüsü de başak yanıklığına yakalanıyor. Pas nadiren olur. Her ne kadar ilaç atsamda faydası yok çünkü komşu tarlalarda başak yanıklığı var ve kimse ilaçlamıyor. Enola dahi 160 kg kadar düştü 2017de.Geçen yıl iki suyla 6 ton pancar alan var. Bana göre ayçiçeği buğdaydan masraflı çünkü burda kimse buğdaya masraf etmez. Pulluğu vurur. Ekerken mibzerle 20kg 20-20 atar. Üzerine 15 kg can. Ot ilacı bir granstar . Sonra biçer gelir. Alacağı 200 kg. Ama ayçiçeği eksek çapasıydı suyuydu gübresiydi daha masraflı gibi duruyor. Tabi kârı nedir ekenler bilir. ayçiçeğine domuz zarar veriyor mu bilmiyorum. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Ayçiçeği
Ayçiçeği ve kanola buğdaydan karlı mı?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt