PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Ayçiçeği
Ayçiçeğine Hümik Asit uygulaması yapan war mı?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="doganbey1" data-source="post: 838311" data-attributes="member: 919"><p><strong>Ynt: Ayçiçeğine Hümik Asit uygulaması yapan war mı?</strong></p><p></p><p>Abiler hiç bir gübre kendi haliyle yapraktan giremez. Çok çok ppm seviyesinde belki girebilir ama onunda etkisi gözlenmez. Bunun için üreticiler ŞELATLAMA yolunu seçerler. Burada da işin içine kimyasal girer. Genelde EDTA ile şelatlama yapılır. Şimdi yapraktan uygulamalara gelelim. Yapraktan atılan Humik Fulvik asit karışımlarının çok bir faydası olmaz. Nedenine gelirsek. Bu maddelerin MOLEKÜLER YAPISI çok büyük. Dolayısıyla yapraklardaki STOMA lardan giremezler. Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum. Biz insanlar burundan mı ilaç alırsak daha etkili olur ağızdan mı? Bunu irdelememiz lazım. Humik Fulvik asitler tohum kaplamada kullanılabilir. Ama Gürkan abinin başına gelen olay gibi olur. Buradaki amaç bitki çimlenme yapacağı zaman stresten uzak bir yalancı ortam sağlayarak çimlenme kolaylanması ve zararların en aza indirilmesidir. Bana göre uygulamalar ekimden önce toprağa yapılmalı ve kültüvatör veya tırmık ile karıştırılmalıdır. Şunu da belirtmek isterim. Humik Fulvik asitler milyonlarca yılda oluşmaktadır. Sormak istiyorum sizlere bitkilerden nasıl üretilebilir? Bir araştırmacı BİTKİDEN üretilen bu Humik Fulvik asitlerin olmadığını, bunların humik fulvik asite benzediğini fakat analizlerin yanlış yapılması sonucu bu şekilde adlandırıldığını okudum. </p><p></p><p>Gelelim benim projeme. 50 gram leonarditten potasyum hidroksit kullanarak oluşturduğum ;</p><p></p><p>SAF HALDEKİ HUMİK ASİT: 0.800 gram</p><p>SAF HALDEKİ FULVİK ASİT: 0.600 gram.</p><p></p><p>Bir kaç çalışmam daha var. Bu verimlerin artmasına yönelik. Bir uygulamamda 50 gram leonarditten 4 gram fulvik asit ürettim. Şunuda belirteyim. Saf haldeki (%100 ) FULVİK asidin yurt dışında fiyatı 50$/ kg, Amerikada Uluslar arası humik maddeler derneğinin sattığı saf haldeki sıvı fulvik asidin 150 ml si 50-150 $ arasında değişmektedir. </p><p></p><p>Humat denilince akla şu gelmelidir. Humat kurutulmuş humik- fulvik aside denir. </p><p></p><p>Piyasada satın aldığınız humik fulvik asitler basitçe üretilmektedir. Pompaların tıkanmasının sebebi bazı üreticilerin işin üç kağıdına kaçıp düzgün işlemeden piyasaya sürmesidir. Leonarditten üretilen bu asitler işleme tabii tutulduğunda ilk önce katı kahverenkli bir madde oluşur bu humindir. Bazıları huminide karıştırıp direk satıyor. Satın almış olduğunuz bidonların dibinde katı maddeler dibe çöken maddeler bunlardır. Ve pompa tıkanmalarına sebep olur. Ayrıca sıvı kısımın içinde de DEMİR VE ALÜMİNYUM vardır. Bunlar da tıkanmalara sebep verir. Saygılar sevgiler.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="doganbey1, post: 838311, member: 919"] [b]Ynt: Ayçiçeğine Hümik Asit uygulaması yapan war mı?[/b] Abiler hiç bir gübre kendi haliyle yapraktan giremez. Çok çok ppm seviyesinde belki girebilir ama onunda etkisi gözlenmez. Bunun için üreticiler ŞELATLAMA yolunu seçerler. Burada da işin içine kimyasal girer. Genelde EDTA ile şelatlama yapılır. Şimdi yapraktan uygulamalara gelelim. Yapraktan atılan Humik Fulvik asit karışımlarının çok bir faydası olmaz. Nedenine gelirsek. Bu maddelerin MOLEKÜLER YAPISI çok büyük. Dolayısıyla yapraklardaki STOMA lardan giremezler. Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum. Biz insanlar burundan mı ilaç alırsak daha etkili olur ağızdan mı? Bunu irdelememiz lazım. Humik Fulvik asitler tohum kaplamada kullanılabilir. Ama Gürkan abinin başına gelen olay gibi olur. Buradaki amaç bitki çimlenme yapacağı zaman stresten uzak bir yalancı ortam sağlayarak çimlenme kolaylanması ve zararların en aza indirilmesidir. Bana göre uygulamalar ekimden önce toprağa yapılmalı ve kültüvatör veya tırmık ile karıştırılmalıdır. Şunu da belirtmek isterim. Humik Fulvik asitler milyonlarca yılda oluşmaktadır. Sormak istiyorum sizlere bitkilerden nasıl üretilebilir? Bir araştırmacı BİTKİDEN üretilen bu Humik Fulvik asitlerin olmadığını, bunların humik fulvik asite benzediğini fakat analizlerin yanlış yapılması sonucu bu şekilde adlandırıldığını okudum. Gelelim benim projeme. 50 gram leonarditten potasyum hidroksit kullanarak oluşturduğum ; SAF HALDEKİ HUMİK ASİT: 0.800 gram SAF HALDEKİ FULVİK ASİT: 0.600 gram. Bir kaç çalışmam daha var. Bu verimlerin artmasına yönelik. Bir uygulamamda 50 gram leonarditten 4 gram fulvik asit ürettim. Şunuda belirteyim. Saf haldeki (%100 ) FULVİK asidin yurt dışında fiyatı 50$/ kg, Amerikada Uluslar arası humik maddeler derneğinin sattığı saf haldeki sıvı fulvik asidin 150 ml si 50-150 $ arasında değişmektedir. Humat denilince akla şu gelmelidir. Humat kurutulmuş humik- fulvik aside denir. Piyasada satın aldığınız humik fulvik asitler basitçe üretilmektedir. Pompaların tıkanmasının sebebi bazı üreticilerin işin üç kağıdına kaçıp düzgün işlemeden piyasaya sürmesidir. Leonarditten üretilen bu asitler işleme tabii tutulduğunda ilk önce katı kahverenkli bir madde oluşur bu humindir. Bazıları huminide karıştırıp direk satıyor. Satın almış olduğunuz bidonların dibinde katı maddeler dibe çöken maddeler bunlardır. Ve pompa tıkanmalarına sebep olur. Ayrıca sıvı kısımın içinde de DEMİR VE ALÜMİNYUM vardır. Bunlar da tıkanmalara sebep verir. Saygılar sevgiler. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Ayçiçeği
Ayçiçeğine Hümik Asit uygulaması yapan war mı?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt