PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Bakan Eker 2023 yılında tüm bölünmüş araziler toplulaştırılmış olacak
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ziyaretci83" data-source="post: 940314" data-attributes="member: 57302"><p><strong>Ynt: Bakan Eker 2023 yılında tüm bölünmüş araziler toplulaştırılmış olacak</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>Nasıl vergi almıyor? Yaktığın mazottan, ithal gelen tohumdan, gübreden vergi alınmıyor mu? O gübreyi sana satan şirket KDV ve kazancının %20 si olan olan kısmı gelirler vergisi adı altında ödemiyor mu? Ayçiçegini sattığın fabrika, yağı sana geri satarken vergi almıyor mu? o yağı sana şirket karından vergi vermiyor mu? KDV ödemiyor mu? Vergi almak istiyorlarsa gitsinler gemiciklere verdikleri mazottan alsınlar, yurt dışından gelen değerli mücevherattan alsınlar!</p><p></p><p>Bana göre yapılacak en mantıklı hareket ilk olarak miras yolu ile bölünmüş ama tapusu çıkarılmamış arazilere el atsınlar. Bizim dedemin annesinden falan kalan yerlerimiz var, 50-60 dönüm yer bölüne bölüne 3-5 dönüm kalmış kimsede de tapusu yok, herkes bir kenarını işliyor. Kimse destekleme alamıyor, 3-5 dönüm için mazot harciyor. Bu duruma bir şey yapsınlar. Desinler ki 10 dönümden küçük, yan yana bulunan parçalı arazileri birleştirecek bir sistem yaptık, arada kalan 3-5 dönüm yerleri komşulara tahsis edecek bir sistem yaptık.(sulak ve bahçecilik yapılan araziler hariç) Bunları herkes kabul eder. Herkesin işine gelir, ama sen gelip benim 20-30 dönüm verimli yerimi alıp karşılığında kötü biryer verirsen, benim toplulaştırmadan sonra arazi almamı imkansız kılacak bir sistem yaparsan bunu kimse benimsemez. </p><p></p><p>Ayrıca o bahsettiğiniz şirketlerin BAZILARI gelip çiftliği kurup hibe desteğini bir güzel cebe indiriyorlar, 5 sene sonra iflas gösterip battık hesabına cebi doldurup parayı başka kanallara aktarıyorlar. Senin benim birşeyler alırken ödediğim o vergi var ya, hani benim olan para, devlet eliyle başkasının cebine girmiş oluyor.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ziyaretci83, post: 940314, member: 57302"] [b]Ynt: Bakan Eker 2023 yılında tüm bölünmüş araziler toplulaştırılmış olacak[/b] Nasıl vergi almıyor? Yaktığın mazottan, ithal gelen tohumdan, gübreden vergi alınmıyor mu? O gübreyi sana satan şirket KDV ve kazancının %20 si olan olan kısmı gelirler vergisi adı altında ödemiyor mu? Ayçiçegini sattığın fabrika, yağı sana geri satarken vergi almıyor mu? o yağı sana şirket karından vergi vermiyor mu? KDV ödemiyor mu? Vergi almak istiyorlarsa gitsinler gemiciklere verdikleri mazottan alsınlar, yurt dışından gelen değerli mücevherattan alsınlar! Bana göre yapılacak en mantıklı hareket ilk olarak miras yolu ile bölünmüş ama tapusu çıkarılmamış arazilere el atsınlar. Bizim dedemin annesinden falan kalan yerlerimiz var, 50-60 dönüm yer bölüne bölüne 3-5 dönüm kalmış kimsede de tapusu yok, herkes bir kenarını işliyor. Kimse destekleme alamıyor, 3-5 dönüm için mazot harciyor. Bu duruma bir şey yapsınlar. Desinler ki 10 dönümden küçük, yan yana bulunan parçalı arazileri birleştirecek bir sistem yaptık, arada kalan 3-5 dönüm yerleri komşulara tahsis edecek bir sistem yaptık.(sulak ve bahçecilik yapılan araziler hariç) Bunları herkes kabul eder. Herkesin işine gelir, ama sen gelip benim 20-30 dönüm verimli yerimi alıp karşılığında kötü biryer verirsen, benim toplulaştırmadan sonra arazi almamı imkansız kılacak bir sistem yaparsan bunu kimse benimsemez. Ayrıca o bahsettiğiniz şirketlerin BAZILARI gelip çiftliği kurup hibe desteğini bir güzel cebe indiriyorlar, 5 sene sonra iflas gösterip battık hesabına cebi doldurup parayı başka kanallara aktarıyorlar. Senin benim birşeyler alırken ödediğim o vergi var ya, hani benim olan para, devlet eliyle başkasının cebine girmiş oluyor. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Bakan Eker 2023 yılında tüm bölünmüş araziler toplulaştırılmış olacak
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt