PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Bakan Eker, Hububat Alım Fiyatlarını Açıkladı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="morrrrr" data-source="post: 257765" data-attributes="member: 176"><p><strong>Ynt: Bakan Eker, Hububat Alım Fiyatlarını Açıkladı</strong></p><p></p><p>yanlış anlamayın benim amacım devleti yermek yada övmek değil bu oyunun kuralı bu devlet fiyatı 800 lia açıklasada bir yerden patlak verecek sistemin devamlılıını sağlamak için bu böyle olmalı. çiftçi kaarını devletin verdiği yüksek fiyattan değil kendi ürününün maliyetini düşürerek veya sürümden kazanması gerekir.maliyet düşürme olayı şu anlama geliyor ben afyon bölgesinden bir çiftçiyim yaşım daha yirmi amcamla ortak çiftçilik yapıyoruz yıllık ortalama 40 50 dönüm haş haş ekiyoruz biz bunu normal su motoruyla sulamış olsak o kadar büyük hasadın altından kalkamassın mazot parası belini büker.bir sürü zahmeti var.maliyet düşürme olayını su motoru yerine elektrikli su pompasıyla yapıyoruz yaklaşık 80 tane yağmurlama çeviriyor.ve maliyeti gerçekten çok düşük.bu sistemin maliyeti bize 40 milyar kadar oldu ancak 5 kilometreye kadar su basabiliyoruz ben 50 dönüm tarlayı su motoruyla tek seferlik ancak 7- 8 milyara sulayabilrim bu sulama adam gibi olursa kurum başına 6-8 saat.ama elektrikli kuyuyla 8 saate ayarlıyorum ve bana 1 milyarı geçmiyor sulama maliyeti.bu ve bunun gibi maliyet düşürme politikası uygulanabilir...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="morrrrr, post: 257765, member: 176"] [b]Ynt: Bakan Eker, Hububat Alım Fiyatlarını Açıkladı[/b] yanlış anlamayın benim amacım devleti yermek yada övmek değil bu oyunun kuralı bu devlet fiyatı 800 lia açıklasada bir yerden patlak verecek sistemin devamlılıını sağlamak için bu böyle olmalı. çiftçi kaarını devletin verdiği yüksek fiyattan değil kendi ürününün maliyetini düşürerek veya sürümden kazanması gerekir.maliyet düşürme olayı şu anlama geliyor ben afyon bölgesinden bir çiftçiyim yaşım daha yirmi amcamla ortak çiftçilik yapıyoruz yıllık ortalama 40 50 dönüm haş haş ekiyoruz biz bunu normal su motoruyla sulamış olsak o kadar büyük hasadın altından kalkamassın mazot parası belini büker.bir sürü zahmeti var.maliyet düşürme olayını su motoru yerine elektrikli su pompasıyla yapıyoruz yaklaşık 80 tane yağmurlama çeviriyor.ve maliyeti gerçekten çok düşük.bu sistemin maliyeti bize 40 milyar kadar oldu ancak 5 kilometreye kadar su basabiliyoruz ben 50 dönüm tarlayı su motoruyla tek seferlik ancak 7- 8 milyara sulayabilrim bu sulama adam gibi olursa kurum başına 6-8 saat.ama elektrikli kuyuyla 8 saate ayarlıyorum ve bana 1 milyarı geçmiyor sulama maliyeti.bu ve bunun gibi maliyet düşürme politikası uygulanabilir... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Bakan Eker, Hububat Alım Fiyatlarını Açıkladı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt