PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Bakan Vahit Kirişci yeni e-Tarım sistemini anlatıyor | "1 yıl boş kalan tarla başkasına verilecek"
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="selcuk43" data-source="post: 1433466" data-attributes="member: 80948"><p>Sayın bakan şeker pancarını dışarıdan fiyatları frenlemek için getirdiğinizi ve hatta diğer hububat ürünlerini dışarıdan iç piyasada ki fiyatları frenlemek için getirdiğinizi söylüyorsunuz.Ben tam kapsamlı bir çiftçi değilim.Kendimi çiftçi olarak görmüyorum.İşletmecilik yapıyorum.Koyunlarım ve tarlalarım var onlarla da tarım yapmaya çalışıyorum kendi halimde.İşletmecilikte işyeri kendime ait olsa da araçlar kendime ait olsa da ve ben çalışıyor olsam da giderlerimin içine hepsini yazıyorum.İşyerimi kiralık olarak araçlarımın amortisman ve yakıt giderlerini varsa yıllık masraflarını aylık hesaplayıp ekliyorum.Kendime de yönetici maaşı üzerinden tüm işletmemin giderlerini ekliyorum.Ve bir maliyet çıkıyor ürünümün başına.O ürüne en az %30 kar payı koyup ürünümü satışa çıkarıyorum.Vergilendirmeler den sonra bana %30 kalması gerekiyor yani.Sorun çiftçiye hububat,hayvancılık gibi ürünlerinden %30 ya da %50 kalmaması.Ve siz açık açık bu kar payını %10 lara çekmek için dışarıdan getiriyoruz diyorsunuz.Ülke de bence en az 15 milyon kaçak ve sığınmacı var.Yani bir çok ülkenin nüfusundan fazla.Ve bu şahıslar istedikleri gibi arabalarına atlayıp Suriye den ürün getirebilir ya da götürebilir.Madem bu kadar serbest bu işler ve ürün getirebiliyorsunuz.Dışarıdan getirdiğiniz arpayı mısırı hatta silaj getirip aldığınız bu ürünleri yine yem fabrikalarına zararına sattığınız gibi tüm TMO larda sınırsız satış emri verin.Çiftçi de şeker de olduğu gibi hububatta da mısırını arpasını silajını soya küspesini sizden zararına alsın.Yem fiyatlarını da aynı şeker de olduğu gibi frenlemiş olursunuz.Et ve Süt fiyatları da düşmüş olur</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="selcuk43, post: 1433466, member: 80948"] Sayın bakan şeker pancarını dışarıdan fiyatları frenlemek için getirdiğinizi ve hatta diğer hububat ürünlerini dışarıdan iç piyasada ki fiyatları frenlemek için getirdiğinizi söylüyorsunuz.Ben tam kapsamlı bir çiftçi değilim.Kendimi çiftçi olarak görmüyorum.İşletmecilik yapıyorum.Koyunlarım ve tarlalarım var onlarla da tarım yapmaya çalışıyorum kendi halimde.İşletmecilikte işyeri kendime ait olsa da araçlar kendime ait olsa da ve ben çalışıyor olsam da giderlerimin içine hepsini yazıyorum.İşyerimi kiralık olarak araçlarımın amortisman ve yakıt giderlerini varsa yıllık masraflarını aylık hesaplayıp ekliyorum.Kendime de yönetici maaşı üzerinden tüm işletmemin giderlerini ekliyorum.Ve bir maliyet çıkıyor ürünümün başına.O ürüne en az %30 kar payı koyup ürünümü satışa çıkarıyorum.Vergilendirmeler den sonra bana %30 kalması gerekiyor yani.Sorun çiftçiye hububat,hayvancılık gibi ürünlerinden %30 ya da %50 kalmaması.Ve siz açık açık bu kar payını %10 lara çekmek için dışarıdan getiriyoruz diyorsunuz.Ülke de bence en az 15 milyon kaçak ve sığınmacı var.Yani bir çok ülkenin nüfusundan fazla.Ve bu şahıslar istedikleri gibi arabalarına atlayıp Suriye den ürün getirebilir ya da götürebilir.Madem bu kadar serbest bu işler ve ürün getirebiliyorsunuz.Dışarıdan getirdiğiniz arpayı mısırı hatta silaj getirip aldığınız bu ürünleri yine yem fabrikalarına zararına sattığınız gibi tüm TMO larda sınırsız satış emri verin.Çiftçi de şeker de olduğu gibi hububatta da mısırını arpasını silajını soya küspesini sizden zararına alsın.Yem fiyatlarını da aynı şeker de olduğu gibi frenlemiş olursunuz.Et ve Süt fiyatları da düşmüş olur [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Bakan Vahit Kirişci yeni e-Tarım sistemini anlatıyor | "1 yıl boş kalan tarla başkasına verilecek"
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt