PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Arıcılık
Bal Arısı İle Eşek Arısı Sokması Arasındaki Fark Nedir?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="cesur631" data-source="post: 719650" data-attributes="member: 43757"><p>Bal arısı sokması sırasında verdiği salgı asidiktir. Bu nedenle de acı hissi sodyum bikarbonat veya amonyakla dindirilebilir. Bir eşek arısı soktuğunda ise hissedilen acı aynı olmasına karşın bu sokma sırasındaki salgı baziktir ve bir asit içeren sirkeyle dindirilebilir.</p><p>Arıların sokmaları sırasındaki acıyı dindirmek asit ile bazın nötrleşme tepkimeleri sayesinde olur.</p><p></p><p>Nötrleşme tepkimelerinin genel özelliği asitlerle bazların özelliklerini kaybedip tuz ve su oluşturmasıdır.</p><p></p><p></p><p>Bugun elime arı soktu ama ne arısı oldugunu göremedim ama koyu sarıydı elimde kola vardı kolayı sokulan bölgeye sürdüm</p><p>daha sonra sokulan yeri elimle sıkarak kanattım ne ağrı kaldı ne şişme oldu.</p><p>ağrısından değil de şişince bi garib oluyo o yüzden</p><p>bizim bi arkadaşta arının soktugu yeri bıçakla hafif kesip kanatıyormuş kanı akınca şişme falan olmuyormuş</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="cesur631, post: 719650, member: 43757"] Bal arısı sokması sırasında verdiği salgı asidiktir. Bu nedenle de acı hissi sodyum bikarbonat veya amonyakla dindirilebilir. Bir eşek arısı soktuğunda ise hissedilen acı aynı olmasına karşın bu sokma sırasındaki salgı baziktir ve bir asit içeren sirkeyle dindirilebilir. Arıların sokmaları sırasındaki acıyı dindirmek asit ile bazın nötrleşme tepkimeleri sayesinde olur. Nötrleşme tepkimelerinin genel özelliği asitlerle bazların özelliklerini kaybedip tuz ve su oluşturmasıdır. Bugun elime arı soktu ama ne arısı oldugunu göremedim ama koyu sarıydı elimde kola vardı kolayı sokulan bölgeye sürdüm daha sonra sokulan yeri elimle sıkarak kanattım ne ağrı kaldı ne şişme oldu. ağrısından değil de şişince bi garib oluyo o yüzden bizim bi arkadaşta arının soktugu yeri bıçakla hafif kesip kanatıyormuş kanı akınca şişme falan olmuyormuş [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Arıcılık
Bal Arısı İle Eşek Arısı Sokması Arasındaki Fark Nedir?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt