PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Arıcılık
Balıkçıdan 2.5 liraya alınıyor 300 liraya satılıyor
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="Hermiyas" data-source="post: 744808" data-attributes="member: 41641"><p><span style="color: blue"><strong>12 Ekim 2013 - 12:03</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Balıkçıdan 2.5 liraya alınıyor 300 liraya satılıyor</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Balıkçıdan 'iki buçuğa' alınıyor, lokantada 300 liraya ulaşıyor.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Marmara Adası Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Özkaya: 'Lokantalara verildikten sonra fiyatlar katlanıyor. Yaklaşık 100 gram karidesten yapılan güveç, lokantalarda 30 liraya varan fiyattan satılıyor' - 'Kilogram olarak hesap edildiğinde 200-300 liraya denk geliyor.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Balıkçıdan 2.5 liraya alınıyor 300 liraya satılıyor</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Türkiye ' de karides avcılığının önde gelen merkezlerinden Marmara Adası açıklarında yakalanan karideslerin küçükleri toptan 2,5 liradan alıcı buluyor. Bu deniz ürününün yaklaşık 100 gramından yapılan güveç ise lokantalarda 30 liraya varan fiyatlardan satılıyor.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Marmara Adası Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Özkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, adada karides avına uygun 30 büyük tekne bulunduğunu söyledi. Bunlarla zaman zaman palamut ve lüfer avına da çıkıldığını belirten Özkaya, kasım aylarında sadece karides için açıldıklarını anlattı.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Türkiye ' nin en iyi, kaliteli karidesinin Marmara Adası açıklarından elde edildiğine dikkati çeken Özkaya, şöyle devam etti: 'Ülkemizde karides kültürü yeni yeni tanınıyor, tüketimi de giderek artıyor. Turistik oteller ve sahil kentlerindeki lokantalarda karides güveçleri daha fazla talip ediliyor. Yılda ortalama 300 ton civarında karides yakalıyoruz. Taze olarak çıkarıldığı anda hemen kıyıya getirip canlı olarak şokladıktan sonra paketleyerek ilgili firmalara veriyoruz. İriliğine göre kilogramını 2,5 ila 10 lira arasında değişen fiyatlardan satıyoruz. Zaten aralığı fazla yok. Yani ya 2,5 lira oluyor ya da 10 lira.'</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>'Denizden çıktığında fiyatının 2,5 lira olduğu bilinmiyor'</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Özkaya, yakaladıkları karideslerin büyüklerinin genellikle ihraç edildiği, küçük ve 2,5 liralık olanlarının ise iç piyasada tüketildiği bilgisini verdi. Yurt içine pazarlanan karideslerin fabrikalarda işlendiğini dile getiren Özkaya, şunları kaydetti: 'Küçükleriyle büyükleri arasında tat olarak fark yok. Bir işçi günde 4-6 kilogram temizliyor, yevmiye olarak 50 lira alıyor. Kabuk ve diğer kısımları ayrılınca karideste yüzde 40 kayıp oluyor. Tabii ki işleme maliyetleri eklendiğinde kilogram fiyatı 2,5 liradan kat kat fazla oluyor. Lokantalara verildikten sonra fiyatlar katlanıyor. Yaklaşık 100 gram karidesten yapılan güveç, lokantalarda 30 liraya varan fiyattan satılıyor. Zaten en az 20 liradan alıcı buluyor. Kilogram olarak hesap edildiğinde 200-300 liraya denk geliyor. Karides lüks görünüyor ancak birçok karides sever, denizden çıktığında kilogram fiyatının 2,5 lira olduğunu bilmiyor.'</strong></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hermiyas, post: 744808, member: 41641"] [color=blue][b]12 Ekim 2013 - 12:03 Balıkçıdan 2.5 liraya alınıyor 300 liraya satılıyor Balıkçıdan 'iki buçuğa' alınıyor, lokantada 300 liraya ulaşıyor. Marmara Adası Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Özkaya: 'Lokantalara verildikten sonra fiyatlar katlanıyor. Yaklaşık 100 gram karidesten yapılan güveç, lokantalarda 30 liraya varan fiyattan satılıyor' - 'Kilogram olarak hesap edildiğinde 200-300 liraya denk geliyor. Balıkçıdan 2.5 liraya alınıyor 300 liraya satılıyor Türkiye ' de karides avcılığının önde gelen merkezlerinden Marmara Adası açıklarında yakalanan karideslerin küçükleri toptan 2,5 liradan alıcı buluyor. Bu deniz ürününün yaklaşık 100 gramından yapılan güveç ise lokantalarda 30 liraya varan fiyatlardan satılıyor. Marmara Adası Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Özkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, adada karides avına uygun 30 büyük tekne bulunduğunu söyledi. Bunlarla zaman zaman palamut ve lüfer avına da çıkıldığını belirten Özkaya, kasım aylarında sadece karides için açıldıklarını anlattı. Türkiye ' nin en iyi, kaliteli karidesinin Marmara Adası açıklarından elde edildiğine dikkati çeken Özkaya, şöyle devam etti: 'Ülkemizde karides kültürü yeni yeni tanınıyor, tüketimi de giderek artıyor. Turistik oteller ve sahil kentlerindeki lokantalarda karides güveçleri daha fazla talip ediliyor. Yılda ortalama 300 ton civarında karides yakalıyoruz. Taze olarak çıkarıldığı anda hemen kıyıya getirip canlı olarak şokladıktan sonra paketleyerek ilgili firmalara veriyoruz. İriliğine göre kilogramını 2,5 ila 10 lira arasında değişen fiyatlardan satıyoruz. Zaten aralığı fazla yok. Yani ya 2,5 lira oluyor ya da 10 lira.' 'Denizden çıktığında fiyatının 2,5 lira olduğu bilinmiyor' Özkaya, yakaladıkları karideslerin büyüklerinin genellikle ihraç edildiği, küçük ve 2,5 liralık olanlarının ise iç piyasada tüketildiği bilgisini verdi. Yurt içine pazarlanan karideslerin fabrikalarda işlendiğini dile getiren Özkaya, şunları kaydetti: 'Küçükleriyle büyükleri arasında tat olarak fark yok. Bir işçi günde 4-6 kilogram temizliyor, yevmiye olarak 50 lira alıyor. Kabuk ve diğer kısımları ayrılınca karideste yüzde 40 kayıp oluyor. Tabii ki işleme maliyetleri eklendiğinde kilogram fiyatı 2,5 liradan kat kat fazla oluyor. Lokantalara verildikten sonra fiyatlar katlanıyor. Yaklaşık 100 gram karidesten yapılan güveç, lokantalarda 30 liraya varan fiyattan satılıyor. Zaten en az 20 liradan alıcı buluyor. Kilogram olarak hesap edildiğinde 200-300 liraya denk geliyor. Karides lüks görünüyor ancak birçok karides sever, denizden çıktığında kilogram fiyatının 2,5 lira olduğunu bilmiyor.'[/b][/color] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Hayvancılık
Arıcılık
Balıkçıdan 2.5 liraya alınıyor 300 liraya satılıyor
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt