PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
bankalardan hayvancılık kredisi almak istiyenler bilmedikleriniz VE Hibeler.
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="sinan35" data-source="post: 947872" data-attributes="member: 57836"><p><strong>Ynt: bankalardan hayvancılık kredisi almak istiyenler bilmedikleriniz VE Hibeler.</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>daha önce anlatmıştım ama KOSGEB konusunda biraz daha detay vereyim; ben gittim, eğitime de gittim belgeyi de aldım, henüz kullanmadım.</p><p>1. Bu testi çözmek bir şey ifade etmiyor, bir çok kişi zaten kosgeb eğitimcilerinin istediği cevapları veriyorlar, bu ön eleme gibi, bunda elenmezsiniz zaten.</p><p>2.Bir projeniz olmalı, birebir mülakata giriyorsunuz , benim mülakatımda kosgebden iki görevli, bir eğitimci ve menemen ticaret odası başkanı vardı</p><p>3.Projenizin gerçekleştirilebilir olması lazım, amerikayı yeniden keşfetmenize gerek yok, bir çok bayan kuaför açmak, butik açmak, restoran açmak gibi işlerle kursa kabul edildiler, yani orjinal olsun diye marsta koloni kurup ev yapıcam gibi şeyler demenize gerek yok.</p><p>4. Tekrar ediyorum tarım ve hayvancılığa ne 30bin TL hibe ne de 70bin TL faizsiz kredi YOK, tarım hayvancılık kosgeb tarafından desteklenmiyor.</p><p>5.İşinizde belli bir aşama gitmiş olmanızı bekliyorlar, yani mesela ben dükkanımı buldum hatta tuttum diyebilirisiniz, esnaf ve ticaret işletmeleri destekleniyor</p><p>6.Eğitimden sonra sınav falan yok, devamsızlık yapmazsanız belgeniz sizin.</p><p>7.30 bin hibeyi önce siz harcıyorsunuz, sonra bir takım prosedürlerle dosya hazırlıyorsunuz, kosgeb heyetine sunuyorsunuz, sadece kabul edilen belirli kalemler için harcamanızın %50 sini kosgebden alıyorsunuz, bunun toplam üst limiti 30 bin tl yani, siz 60 bin tl yatırım yaptığınızda dolaylı olarak 30 binini geri aldığınızda bunu kullanmış oluyorsunuz.</p><p>8.Harcadığınız herşey hibeye konu olmuyor, mesela ham madde, araç vb. alamıyorsunuz, işle direk alakalı olmayan harcamalar karşılanmıyor.</p><p>9.30 bin TL lik hibenin dağılımı şu şekilde yapılıyor,</p><p></p><p>İşletme kuruluş desteği (üst limiti 3000 TL) </p><p>İşletme kuruluşundaki noter masrafları,</p><p>Ticaret odası, esnaf odası kayıt masrafları,</p><p>İşyeri açma, çalışma ruhsat masrafları,</p><p>Yazar kasa alımı,</p><p>Mali müşavir, muhasebe masrafı</p><p></p><p>Kuruluş dönemi makina teçhizat yazılım ve ofis donanım desteği (üst sınır 15000 TL)</p><p>İşletme kuruluş tarihinden itibaren 12 ay içinde alınan/alınacak makina teçhizat yazılım ve ofis donanımları</p><p></p><p>İşletme giderleri desteği (üst limit 12000 TL)</p><p>Desteğin başlangıcından itibaren 24 ay geçerli işletme giderlerine yönelik aylık 1000 TL üst limitli destek (Kira, elektrik,su fatura gibi harcamalar için)</p><p></p><p>Tüm harcamaları önce siz yapacaksınız, sonra resmi yol yordamını öğrenip, kurumdan yukarıda bahsettiğim kalemlerde ve sınırlarda geri talep edeceksiniz, kabul edilirse geri alıyorsunuz, geri ödeme süreci 6-8 ayı buluyor.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sinan35, post: 947872, member: 57836"] [b]Ynt: bankalardan hayvancılık kredisi almak istiyenler bilmedikleriniz VE Hibeler.[/b] daha önce anlatmıştım ama KOSGEB konusunda biraz daha detay vereyim; ben gittim, eğitime de gittim belgeyi de aldım, henüz kullanmadım. 1. Bu testi çözmek bir şey ifade etmiyor, bir çok kişi zaten kosgeb eğitimcilerinin istediği cevapları veriyorlar, bu ön eleme gibi, bunda elenmezsiniz zaten. 2.Bir projeniz olmalı, birebir mülakata giriyorsunuz , benim mülakatımda kosgebden iki görevli, bir eğitimci ve menemen ticaret odası başkanı vardı 3.Projenizin gerçekleştirilebilir olması lazım, amerikayı yeniden keşfetmenize gerek yok, bir çok bayan kuaför açmak, butik açmak, restoran açmak gibi işlerle kursa kabul edildiler, yani orjinal olsun diye marsta koloni kurup ev yapıcam gibi şeyler demenize gerek yok. 4. Tekrar ediyorum tarım ve hayvancılığa ne 30bin TL hibe ne de 70bin TL faizsiz kredi YOK, tarım hayvancılık kosgeb tarafından desteklenmiyor. 5.İşinizde belli bir aşama gitmiş olmanızı bekliyorlar, yani mesela ben dükkanımı buldum hatta tuttum diyebilirisiniz, esnaf ve ticaret işletmeleri destekleniyor 6.Eğitimden sonra sınav falan yok, devamsızlık yapmazsanız belgeniz sizin. 7.30 bin hibeyi önce siz harcıyorsunuz, sonra bir takım prosedürlerle dosya hazırlıyorsunuz, kosgeb heyetine sunuyorsunuz, sadece kabul edilen belirli kalemler için harcamanızın %50 sini kosgebden alıyorsunuz, bunun toplam üst limiti 30 bin tl yani, siz 60 bin tl yatırım yaptığınızda dolaylı olarak 30 binini geri aldığınızda bunu kullanmış oluyorsunuz. 8.Harcadığınız herşey hibeye konu olmuyor, mesela ham madde, araç vb. alamıyorsunuz, işle direk alakalı olmayan harcamalar karşılanmıyor. 9.30 bin TL lik hibenin dağılımı şu şekilde yapılıyor, İşletme kuruluş desteği (üst limiti 3000 TL) İşletme kuruluşundaki noter masrafları, Ticaret odası, esnaf odası kayıt masrafları, İşyeri açma, çalışma ruhsat masrafları, Yazar kasa alımı, Mali müşavir, muhasebe masrafı Kuruluş dönemi makina teçhizat yazılım ve ofis donanım desteği (üst sınır 15000 TL) İşletme kuruluş tarihinden itibaren 12 ay içinde alınan/alınacak makina teçhizat yazılım ve ofis donanımları İşletme giderleri desteği (üst limit 12000 TL) Desteğin başlangıcından itibaren 24 ay geçerli işletme giderlerine yönelik aylık 1000 TL üst limitli destek (Kira, elektrik,su fatura gibi harcamalar için) Tüm harcamaları önce siz yapacaksınız, sonra resmi yol yordamını öğrenip, kurumdan yukarıda bahsettiğim kalemlerde ve sınırlarda geri talep edeceksiniz, kabul edilirse geri alıyorsunuz, geri ödeme süreci 6-8 ayı buluyor. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
bankalardan hayvancılık kredisi almak istiyenler bilmedikleriniz VE Hibeler.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt