PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Traktörler
Başak
Teknik Bilgiler-Yorumlar
başak 2085ash turbo ile erkunt servet 80t yi kıyaslarmısınız
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ersanakyai" data-source="post: 145173" data-attributes="member: 936"><p><strong>Ynt: başak 2085ash turbo ile erkunt servet 80t yi kıyaslarmısınız</strong></p><p></p><p>Öncelikle motorları kıyaslayacak olursak:</p><p></p><p>Erkuntun motoru: Maksimum Güç 75 Hp@2200 d/d Maksimum Tork 291 Nm@1400 d/d</p><p>Başağın motoru Maksimum Güç 75 Hp@2500 d/d Maksimum Tork 271,5 Nm 1600dev/dakikada</p><p></p><p>Başağın motor değerlerinden emin değilim, çünkü firma hiçbiryerde açıklama yapmamış, cezama2007 nikli arkadaşın verdiği değerleri baz alıyorum. Bu durumda bırakın serveti, başağın bu modelini motor açısından nimet ile kıyaslamak daha mantıklı. çünkü nimetlerin torku 270 nm. ayrıca motor devirlerine bakacak olursak perkins motor, bu maksimum güç ve tork değerlerini çok daha düşük devirlerde elde ettiği için <strong><strong>yakıt sarfiyatı </strong> </strong> yönünden bir adım önde olduğu açıktır.</p><p></p><p>Arkadaşlar, traktör motorunda en önemli şey motor torkudur, gücün ve silindir sayısının günümüzde pek bir önemi kalmamıştır. 80li yılların teknolojisi olan 4 silindirli beygir gücü yüksek motorların torkunu incelerseniz çok düşük olacağını görürsünüz. Örneğin 285 masseyler 76 beygirken torkları 260-270 nm civarlarındadır, 70-56lar ise 70 bg ve 250 nm torka sahiptirler. hatta bir projede kullanılmak üzere, elimizde 82 beygirlik 4 silindirli perkinsin 280 nm torka sahip eski teknoloji (euro 0) motoru bulunmakta. bu motorla yaptığımız testler sonucunda 3 silindirli 75 beygirlik 291 nm torklu motordan aldığımız verimi alamadık. </p><p></p><p>Şanzumanı, transmisyonu (yani T gövdeyi) karşılaştıracak olursak; çoğu arkadaş bu kısmın birebir ortak olduğunu düşünüyor, hatta erkuntu küçümsemek amacıyla sanzumanı başaktan aldığını söyleyenler bile var. başak traktörlerde steyrlerde kullanılan zf T337 tipi şanzuman kullanılmakta. erkuntlarda ise ZF T537 tipi şanzuman kullanılıyor ve tamamen erkunt traktörde imal ediliyor. bu iki transmisyon; ortak bikaç tane dişlisi dışında tamamen birbirinden farklıdır. Dış ana gövdesi dahi farklı olmasına rağmen bunların ortak olduğunu nasıl savunurlar anlamıyorum. İlerleme hızları da tamamen farklıdır. sadece hidrolik gövdesi aynıdır, çünkü başak traktör, yıllardır hidrolik gövdesini erkunt dökümden almaktadır. hidrolik kolları da birbirinin aynıdır, çünkü her iki firma bu kolları aynı yerli tedarikçiden temin etmektedir. hala aksini savunan arkadaş varsa herhangi bir fuarda gidip incelesin. bu iki traktörde ileri-geri vitesleri bile terstir. Hatta duyduğuma göre başak, bu 2085 modelinde arka aksı güçlendirmek için ayna-mahrutisini erkuntun ayna-mahruti ile değiştirmiş. bu konuyu başak servisi olan cezama2007 nikli arkadaşa sordum ama henüz yanıt vermedi. o yüzden doğruluğundan emin değilim.</p><p></p><p>bence her iki traktör de güzel, fakat birbirinin aynısı denmesine karşıyım. yukarda belitmek istediğim de buydu. yerli olan ttf, başak, erkunt, tümosan, bunların hepsini beğeniyorum, tabi hepsinin birbirine göre artısı-eksisi var. önemli olan size en uygun traktörü seçmek.</p><p></p><p>Saygılar.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ersanakyai, post: 145173, member: 936"] [b]Ynt: başak 2085ash turbo ile erkunt servet 80t yi kıyaslarmısınız[/b] Öncelikle motorları kıyaslayacak olursak: Erkuntun motoru: Maksimum Güç 75 Hp@2200 d/d Maksimum Tork 291 Nm@1400 d/d Başağın motoru Maksimum Güç 75 Hp@2500 d/d Maksimum Tork 271,5 Nm 1600dev/dakikada Başağın motor değerlerinden emin değilim, çünkü firma hiçbiryerde açıklama yapmamış, cezama2007 nikli arkadaşın verdiği değerleri baz alıyorum. Bu durumda bırakın serveti, başağın bu modelini motor açısından nimet ile kıyaslamak daha mantıklı. çünkü nimetlerin torku 270 nm. ayrıca motor devirlerine bakacak olursak perkins motor, bu maksimum güç ve tork değerlerini çok daha düşük devirlerde elde ettiği için [b][b]yakıt sarfiyatı [/b] [/b] yönünden bir adım önde olduğu açıktır. Arkadaşlar, traktör motorunda en önemli şey motor torkudur, gücün ve silindir sayısının günümüzde pek bir önemi kalmamıştır. 80li yılların teknolojisi olan 4 silindirli beygir gücü yüksek motorların torkunu incelerseniz çok düşük olacağını görürsünüz. Örneğin 285 masseyler 76 beygirken torkları 260-270 nm civarlarındadır, 70-56lar ise 70 bg ve 250 nm torka sahiptirler. hatta bir projede kullanılmak üzere, elimizde 82 beygirlik 4 silindirli perkinsin 280 nm torka sahip eski teknoloji (euro 0) motoru bulunmakta. bu motorla yaptığımız testler sonucunda 3 silindirli 75 beygirlik 291 nm torklu motordan aldığımız verimi alamadık. Şanzumanı, transmisyonu (yani T gövdeyi) karşılaştıracak olursak; çoğu arkadaş bu kısmın birebir ortak olduğunu düşünüyor, hatta erkuntu küçümsemek amacıyla sanzumanı başaktan aldığını söyleyenler bile var. başak traktörlerde steyrlerde kullanılan zf T337 tipi şanzuman kullanılmakta. erkuntlarda ise ZF T537 tipi şanzuman kullanılıyor ve tamamen erkunt traktörde imal ediliyor. bu iki transmisyon; ortak bikaç tane dişlisi dışında tamamen birbirinden farklıdır. Dış ana gövdesi dahi farklı olmasına rağmen bunların ortak olduğunu nasıl savunurlar anlamıyorum. İlerleme hızları da tamamen farklıdır. sadece hidrolik gövdesi aynıdır, çünkü başak traktör, yıllardır hidrolik gövdesini erkunt dökümden almaktadır. hidrolik kolları da birbirinin aynıdır, çünkü her iki firma bu kolları aynı yerli tedarikçiden temin etmektedir. hala aksini savunan arkadaş varsa herhangi bir fuarda gidip incelesin. bu iki traktörde ileri-geri vitesleri bile terstir. Hatta duyduğuma göre başak, bu 2085 modelinde arka aksı güçlendirmek için ayna-mahrutisini erkuntun ayna-mahruti ile değiştirmiş. bu konuyu başak servisi olan cezama2007 nikli arkadaşa sordum ama henüz yanıt vermedi. o yüzden doğruluğundan emin değilim. bence her iki traktör de güzel, fakat birbirinin aynısı denmesine karşıyım. yukarda belitmek istediğim de buydu. yerli olan ttf, başak, erkunt, tümosan, bunların hepsini beğeniyorum, tabi hepsinin birbirine göre artısı-eksisi var. önemli olan size en uygun traktörü seçmek. Saygılar. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Traktörler
Başak
Teknik Bilgiler-Yorumlar
başak 2085ash turbo ile erkunt servet 80t yi kıyaslarmısınız
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt