PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Bayat Ekmekten Mikrobiyal Gübre Üretimi Yapılacak
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="TrakKulüp Gündem" data-source="post: 1401311" data-attributes="member: 4"><p><strong>HEKTAŞ</strong>’ın, TAGEM ve Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin desteğiyle yürüttüğü<strong> "Fosfor Çözücü Mikrobiyal Kültür İçeren Biyogübre Formülasyonlarının Geliştirilmesi" </strong>isimli proje kapsamında, kullanım dışı kalan kuru ekmeklerin <strong>faydalı fungusların</strong> çoğaltılması için potansiyel bir besi yeri olarak kullanılabileceği ilk kez ispatlandı. </p><p></p><p>Proje kapsamında toprakta <strong>inorganik ve organik fosfor </strong>bileşiklerinde bulunan fosforu bitkiler için faydalı forma dönüştüren ve kuru ekmekler üzerinde geliştirilen bir fungus kullanılarak hem israf edilen <strong>kuru ekmeklerin tekrar ekonomiye kazandırılması </strong>hem de kimyevi fosfor gübrelerine alternatif olabilecek <strong>mikrobiyal gübre</strong> formülasyonlarının geliştirilmesi sağlanabilecek. </p><p></p><p>Detaylı çalışmaları <strong>36 ay sürecek</strong> olan projenin tamamlanmasının ardından<strong> i</strong>lk etapta yaklaşık<strong> 100 ton bayat ekmeğin, </strong>bitkiler için faydalı mikrobiyal gübre üretiminde kullanılması planlanıyor.</p><p></p><p></p><p>[ATTACH=full]62285[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="TrakKulüp Gündem, post: 1401311, member: 4"] [B]HEKTAŞ[/B]’ın, TAGEM ve Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin desteğiyle yürüttüğü[B] "Fosfor Çözücü Mikrobiyal Kültür İçeren Biyogübre Formülasyonlarının Geliştirilmesi" [/B]isimli proje kapsamında, kullanım dışı kalan kuru ekmeklerin [B]faydalı fungusların[/B] çoğaltılması için potansiyel bir besi yeri olarak kullanılabileceği ilk kez ispatlandı. Proje kapsamında toprakta [B]inorganik ve organik fosfor [/B]bileşiklerinde bulunan fosforu bitkiler için faydalı forma dönüştüren ve kuru ekmekler üzerinde geliştirilen bir fungus kullanılarak hem israf edilen [B]kuru ekmeklerin tekrar ekonomiye kazandırılması [/B]hem de kimyevi fosfor gübrelerine alternatif olabilecek [B]mikrobiyal gübre[/B] formülasyonlarının geliştirilmesi sağlanabilecek. Detaylı çalışmaları [B]36 ay sürecek[/B] olan projenin tamamlanmasının ardından[B] i[/B]lk etapta yaklaşık[B] 100 ton bayat ekmeğin, [/B]bitkiler için faydalı mikrobiyal gübre üretiminde kullanılması planlanıyor. [ATTACH type="full"]62285[/ATTACH] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Bayat Ekmekten Mikrobiyal Gübre Üretimi Yapılacak
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt