PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Ekim-Dikim Ekipmanları
BAYBURT-3 Anız Mibzeri/İnşallah Hayırlı Olur
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Mürsel YAZICI" data-source="post: 879540" data-attributes="member: 44042"><p><strong>Ynt: BAYBURT-3 Anız Mibzeri/İnşallah Hayırlı Olur</strong></p><p></p><p>2 gündür çok şiddetli yağmur yağıyor ben 2 yıldır kendi çapımda bu ekim yöntemini araştırıyorum ve yağan yağmuru fırsat bilerek 2 gündür tarlaları takip ediyorum dün ve bugün köy civarında bulunan tarlaları gezme fırsatım oldu 3 tane tarlayı inceledim birisi çizel çekilmiş,diğeri nadasa bırakılan baharın pullukla sürülmüş,2 kez çapa çekilmiş ve yağmurdan önce ekilmiş tarla ve 3. tarla bu yıl nadasa bırakılan anızı ile duran tarla,dün yağmur yağdığında tarlalarda su birikintisi yoktu,bu sabah ekili olan geleneksel yöntemlerle işlenen tarlada yer yer su birikintisi ile doluydu gölek gölek su olmuş,çizel çekilen ve anızlı olan tarlalarda su birikintisi yoktu,akşam yakını tekrar gittim ekili olan tarla dahada kötü bir haldeydi,bu sefer çizel çekilen tarla da yer yer su birikintilerine rastladım,ama anızlı olan tarla kesintisiz yağan yağmura rağmen tarlanın hiç bir yerinde su birikintisi görmedim tarlaların toprak yapıları aynı,aynı bölgede bulunuyorlar su geçirgenliği açısından işlenmemiş toprak işlenen toprağa göre su geçirgenliği açısından daha iyi durumda,anıza ekimin ben başarılı olacağına inanıyorum ama burada deneme imkanım yok inşallah sizlerin öncülüğünde orada bulunan çiftiler başarılı olurlar,bazı konuları da merak etmiyor değilim örneğin üst üste ekildikçe malum ülkemizin diğer bir sorunu yabani çavdar ile ilgili bir ilaçlama programı var mı bu konuya ilişkin hangi çalışmaları düşünüyorsunuz,bilimin ışığında ekimden hasata kadar izleyeceğiniz yolu paylaşmak isterseniz sevinirim</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mürsel YAZICI, post: 879540, member: 44042"] [b]Ynt: BAYBURT-3 Anız Mibzeri/İnşallah Hayırlı Olur[/b] 2 gündür çok şiddetli yağmur yağıyor ben 2 yıldır kendi çapımda bu ekim yöntemini araştırıyorum ve yağan yağmuru fırsat bilerek 2 gündür tarlaları takip ediyorum dün ve bugün köy civarında bulunan tarlaları gezme fırsatım oldu 3 tane tarlayı inceledim birisi çizel çekilmiş,diğeri nadasa bırakılan baharın pullukla sürülmüş,2 kez çapa çekilmiş ve yağmurdan önce ekilmiş tarla ve 3. tarla bu yıl nadasa bırakılan anızı ile duran tarla,dün yağmur yağdığında tarlalarda su birikintisi yoktu,bu sabah ekili olan geleneksel yöntemlerle işlenen tarlada yer yer su birikintisi ile doluydu gölek gölek su olmuş,çizel çekilen ve anızlı olan tarlalarda su birikintisi yoktu,akşam yakını tekrar gittim ekili olan tarla dahada kötü bir haldeydi,bu sefer çizel çekilen tarla da yer yer su birikintilerine rastladım,ama anızlı olan tarla kesintisiz yağan yağmura rağmen tarlanın hiç bir yerinde su birikintisi görmedim tarlaların toprak yapıları aynı,aynı bölgede bulunuyorlar su geçirgenliği açısından işlenmemiş toprak işlenen toprağa göre su geçirgenliği açısından daha iyi durumda,anıza ekimin ben başarılı olacağına inanıyorum ama burada deneme imkanım yok inşallah sizlerin öncülüğünde orada bulunan çiftiler başarılı olurlar,bazı konuları da merak etmiyor değilim örneğin üst üste ekildikçe malum ülkemizin diğer bir sorunu yabani çavdar ile ilgili bir ilaçlama programı var mı bu konuya ilişkin hangi çalışmaları düşünüyorsunuz,bilimin ışığında ekimden hasata kadar izleyeceğiniz yolu paylaşmak isterseniz sevinirim [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Ekim-Dikim Ekipmanları
BAYBURT-3 Anız Mibzeri/İnşallah Hayırlı Olur
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt