PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
BAYBURT-ORGANİK KOYUNCULUK ve ÇADIR AĞIL
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="sebazios" data-source="post: 808277" data-attributes="member: 21067"><p><strong>Ynt: BAYBURT-ORGANİK KOYUNCULUK ve ÇADIR AĞIL</strong></p><p></p><p>Umut Abi konuyu yeni gördüm. Sende koyunculuk da olduğunu bilmiyordum. Sevindim. Allah utandırmasın. Ahırı da yeni gördüm. Hayırlısı olsun. </p><p></p><p>Ahırı yapmadan önce ben de tüm alternatifleri düşündüm. Düşünmekle de bırakmadım, hepsini gezdim, inceledim. En son saymayı bıraktım. Gezip incelediğim ahırların, ağılların sayısı 45 ' i geçmişti. </p><p></p><p>Beton</p><p>Ahşap</p><p>Çelik</p><p>Beton - çelik</p><p>Beton - ahşap</p><p>Çelik - ahşap</p><p>Çadır</p><p>Beton - çadır</p><p>Ahşap - saz (saya)</p><p></p><p>Insanlar bu ahır sorununu çözmek için gerçekten çok ilginç çözümler bulmuşlar. Ilk kez gördüğüm çok garip tasarımlar oldu. </p><p></p><p>Senin dediğin bir laf vardı hani. Herşeyin en güzelini, en iyisini aynı anda toplayan tek şey cennettedir diye, onun misali. Hepsinin artı ve eksileri var. </p><p></p><p>Kendimiz (benim gidebildiğim) 350 yıldır hayvancılık yapıyoruz. Tam baba mesleği yani. O yüzden sektördeki ihtiyaçları, zorunlulukları yaşayarak öğrendik. </p><p></p><p>Çadır ahırı seçmeme sebebimiz rüzgar mukavemetini çok düşük olması (ki çiftlik Türkiye ' nin en çok rüzgar alan bölgesinde) sanılanın aksine soğuk iklime uygun olması (sıcak yaz aylarındaki sera etkisi aşırı ısıya neden oluyor, havalandırma yapsan cereyan sorunu oluyor) delici-kesici etkilere ve hırsızlık gibi kötü niyetli şahıslara karşı savunmasız olmasıydı. Yoksa doğru kullanımda ömrü uzun ve çok ekonomik. </p><p></p><p>İşim doğrusu değil ahır olayının, hayvancılığın bile bir standartı yoktur. Bu yapacak kişi, yemden hayvana, meradan mekanizasyona kadar her şeyde, imkanlarına, parasına ve hayallerine en uygun olan seçimleri yapar. Bazıları daha verimlidir, bazıları daha az, o tartışılır ama geminizi yürüyebiliyorsanız kaptan sizsiniz. </p><p></p><p>Peki çadır ahırı kimler yapmamalı?</p><p>Çok rüzgar alan bölgelere, sıcak iklim bölgelerine, kapalı-entansif hayvancılık yapanlara ve hırsızlığın görüldüğü bölgelere önermem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sebazios, post: 808277, member: 21067"] [b]Ynt: BAYBURT-ORGANİK KOYUNCULUK ve ÇADIR AĞIL[/b] Umut Abi konuyu yeni gördüm. Sende koyunculuk da olduğunu bilmiyordum. Sevindim. Allah utandırmasın. Ahırı da yeni gördüm. Hayırlısı olsun. Ahırı yapmadan önce ben de tüm alternatifleri düşündüm. Düşünmekle de bırakmadım, hepsini gezdim, inceledim. En son saymayı bıraktım. Gezip incelediğim ahırların, ağılların sayısı 45 ' i geçmişti. Beton Ahşap Çelik Beton - çelik Beton - ahşap Çelik - ahşap Çadır Beton - çadır Ahşap - saz (saya) Insanlar bu ahır sorununu çözmek için gerçekten çok ilginç çözümler bulmuşlar. Ilk kez gördüğüm çok garip tasarımlar oldu. Senin dediğin bir laf vardı hani. Herşeyin en güzelini, en iyisini aynı anda toplayan tek şey cennettedir diye, onun misali. Hepsinin artı ve eksileri var. Kendimiz (benim gidebildiğim) 350 yıldır hayvancılık yapıyoruz. Tam baba mesleği yani. O yüzden sektördeki ihtiyaçları, zorunlulukları yaşayarak öğrendik. Çadır ahırı seçmeme sebebimiz rüzgar mukavemetini çok düşük olması (ki çiftlik Türkiye ' nin en çok rüzgar alan bölgesinde) sanılanın aksine soğuk iklime uygun olması (sıcak yaz aylarındaki sera etkisi aşırı ısıya neden oluyor, havalandırma yapsan cereyan sorunu oluyor) delici-kesici etkilere ve hırsızlık gibi kötü niyetli şahıslara karşı savunmasız olmasıydı. Yoksa doğru kullanımda ömrü uzun ve çok ekonomik. İşim doğrusu değil ahır olayının, hayvancılığın bile bir standartı yoktur. Bu yapacak kişi, yemden hayvana, meradan mekanizasyona kadar her şeyde, imkanlarına, parasına ve hayallerine en uygun olan seçimleri yapar. Bazıları daha verimlidir, bazıları daha az, o tartışılır ama geminizi yürüyebiliyorsanız kaptan sizsiniz. Peki çadır ahırı kimler yapmamalı? Çok rüzgar alan bölgelere, sıcak iklim bölgelerine, kapalı-entansif hayvancılık yapanlara ve hırsızlığın görüldüğü bölgelere önermem. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
BAYBURT-ORGANİK KOYUNCULUK ve ÇADIR AĞIL
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt