PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Gübreleme ve Bitki Besleme
bazi gubrelerin karistirilmasi sonucu olusan cokeltiler
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="cem.ispir" data-source="post: 1044189" data-attributes="member: 51874"><p>Gubrelerin karistirilabilirligi ile ilgili olarak soyle bir bilgiye ulastim:</p><p></p><p>Asagidaki karisimlar cokelti olusturarak verilen maddelerin cozunemez hale gelmesine sebep oluyor:</p><p></p><p>Kalsiyum nitrat ile sulfat icerikli gubrelerin karisimi, CaSO4 cokeltisi ( jips). </p><p>Ca(NO3)2 +(NH4)2SO4 -> CaSO4 </p><p></p><p>Kalsiyum nitrat ile fosfat icerikli gubrelerin karisimi, kalsiyum fosfat cokeltisi</p><p>Ca(NO3)2 +NH4H2PO4 -> CaHPO4 </p><p></p><p>Magnezyum ile DAP veya MAP turevleri, magnezyum fosfat cokeltisi </p><p>Mg(NO3)2 + NH4H2PO4 -> MgHPO4 </p><p></p><p>fosfor ve demir, demir fosfat</p><p></p><p>arada kirecli tarlalarda sulama sonrasi toprak yuzeyinde ince bir tabaka seklinde olusan beyaz maddenin de kirec iyonlarinin karbon ile etkilesimi sonucu olusan kalsiyum karbonat oldugu gibi pek de gerekli olmayan bir bilgi de edinmis oldum.</p><p></p><p>piyasada bulunan bazi gubrelerin karistirilabilirlik durumu tablosu:</p><p></p><p>[ATTACH]12181[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="cem.ispir, post: 1044189, member: 51874"] Gubrelerin karistirilabilirligi ile ilgili olarak soyle bir bilgiye ulastim: Asagidaki karisimlar cokelti olusturarak verilen maddelerin cozunemez hale gelmesine sebep oluyor: Kalsiyum nitrat ile sulfat icerikli gubrelerin karisimi, CaSO4 cokeltisi ( jips). Ca(NO3)2 +(NH4)2SO4 -> CaSO4 Kalsiyum nitrat ile fosfat icerikli gubrelerin karisimi, kalsiyum fosfat cokeltisi Ca(NO3)2 +NH4H2PO4 -> CaHPO4 Magnezyum ile DAP veya MAP turevleri, magnezyum fosfat cokeltisi Mg(NO3)2 + NH4H2PO4 -> MgHPO4 fosfor ve demir, demir fosfat arada kirecli tarlalarda sulama sonrasi toprak yuzeyinde ince bir tabaka seklinde olusan beyaz maddenin de kirec iyonlarinin karbon ile etkilesimi sonucu olusan kalsiyum karbonat oldugu gibi pek de gerekli olmayan bir bilgi de edinmis oldum. piyasada bulunan bazi gubrelerin karistirilabilirlik durumu tablosu: [ATTACH=CONFIG]12181._xfImport[/ATTACH] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Gübreleme ve Bitki Besleme
bazi gubrelerin karistirilmasi sonucu olusan cokeltiler
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt