PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Traktörler
Diğer Traktörler
Fotoğraflar (Çekimler)
BEN L270'İM,YENİDEN SAHALARDAYIM (GÖKTÜRK -)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Göktürk." data-source="post: 1083340" data-attributes="member: 25349"><p>Bizde eskiden pullukla tarla sürülür sonra kazayağı,diskaro gibi aletlerle kesekler ufalanır, tırmıkla son işlem yapılır ve tarla sonbahar veya ilkbahar ekilirdi.Çizel çıktıktan sonra (bu arada traktörlerde büyüdü) özellikle sonbahar yağışları yetersiz olursa tarlalar çizelle patlatılıp sonra yeni çıkan rotovatörlerle (son yıllarda goble diskaro ile )ufalanmaya başladı. Ancak yeni moda: pullukla sürüm,kış donlarında çizel.Ama özellikle kış donlarında.Böylece alttaki keseklerde yukarıya çıkartılıp içlerindeki nemin donarak keseği patlatması sağlanıyor.İşlem yaptığım yerleri gördünüz.Tarla yüzeyinde sivri kesek yok,bir kazayağı yap sonra ek gibi görünüyor ama toprağı tekrar kurcalayınca alttan çıkan kesekleri görüyorsunuz.Ben dün işlem yaptığım yerin yanından bir tur sonra tekrar geçerken 5 dk önce işlediğim yerin yüzeyinin kar yağmış gibi beyaz buzlandığını gördüm.Böylece toprak tamamen gevşetiliyor.Masrafıda yok.60 dekar yerde 300 TL lik bile mazot yanmadı.Emeğe paha biçilmez ayrı.</p><p></p><p>Mavi-sarı hiç fark yok.Noktası virgülüne kadar aynı.(sarı olanın arka jant orjinal değil,değiştirilmiş) </p><p></p><p>[ATTACH]15953[/ATTACH]</p><p></p><p>[ATTACH]15954[/ATTACH]</p><p></p><p>[ATTACH]15955[/ATTACH]</p><p></p><p></p><p></p><p>MF240'ım kıskanmasın.Onunda gönlünü alıyım.</p><p></p><p>[ATTACH]15956[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Göktürk., post: 1083340, member: 25349"] Bizde eskiden pullukla tarla sürülür sonra kazayağı,diskaro gibi aletlerle kesekler ufalanır, tırmıkla son işlem yapılır ve tarla sonbahar veya ilkbahar ekilirdi.Çizel çıktıktan sonra (bu arada traktörlerde büyüdü) özellikle sonbahar yağışları yetersiz olursa tarlalar çizelle patlatılıp sonra yeni çıkan rotovatörlerle (son yıllarda goble diskaro ile )ufalanmaya başladı. Ancak yeni moda: pullukla sürüm,kış donlarında çizel.Ama özellikle kış donlarında.Böylece alttaki keseklerde yukarıya çıkartılıp içlerindeki nemin donarak keseği patlatması sağlanıyor.İşlem yaptığım yerleri gördünüz.Tarla yüzeyinde sivri kesek yok,bir kazayağı yap sonra ek gibi görünüyor ama toprağı tekrar kurcalayınca alttan çıkan kesekleri görüyorsunuz.Ben dün işlem yaptığım yerin yanından bir tur sonra tekrar geçerken 5 dk önce işlediğim yerin yüzeyinin kar yağmış gibi beyaz buzlandığını gördüm.Böylece toprak tamamen gevşetiliyor.Masrafıda yok.60 dekar yerde 300 TL lik bile mazot yanmadı.Emeğe paha biçilmez ayrı. Mavi-sarı hiç fark yok.Noktası virgülüne kadar aynı.(sarı olanın arka jant orjinal değil,değiştirilmiş) [ATTACH=CONFIG]15953._xfImport[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]15954._xfImport[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]15955._xfImport[/ATTACH] MF240'ım kıskanmasın.Onunda gönlünü alıyım. [ATTACH=CONFIG]15956._xfImport[/ATTACH] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Traktörler
Diğer Traktörler
Fotoğraflar (Çekimler)
BEN L270'İM,YENİDEN SAHALARDAYIM (GÖKTÜRK -)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt