PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Benzin ve motorine büyük zam
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="YAVUZ_13" data-source="post: 729718" data-attributes="member: 33118"><p><strong>Ynt: Benzin ve motorine büyük zam</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>yalnız bu yazdıgınız msjın katıldıgım noktala elbette var fakat şunuda belirtmeden geçemeyecegim tarımı sadece devletin verdigi destek miktarı ve tarımla ugraşan nufusla orantılayıp gelirleride ona göre belirtmişsiniz fakat malesefki avrupada degil türkiyede yaşıyoruz tarımı bıraksak ne iş yapacagız dediginiz kişi sayısı veya dediginiz %10u tutturmak için ciddi bir şekilde istihdam oluşturmak lazım başka sektörlerde buda imkansız şuanda 800liraya çalışıyor insanımız </p><p>sizin dediginiz %10 tutturmak için diger seçenekte nufusun azalması ki hükümet istihdam yaratamadıgı halde millete 3-5 çocuk yapın diyor o çocukların sonu nolacak bunu düşünen hiç yok nufus artsında bu çocuklar ne olursa olsun mantıgı var </p><p>ayrıca ben de ataması yapılmayan ögretmenim 2006 mezunuyum benim gibi durumda olan birsürü insan var ben ögretmenlik için çok ugraşmadım 1defa denedim ondada olmadı bende belki iyi olur çiftçilik dışarda 800liraya çalışmaktansa baba meslegimi yaparım dedim 7senedir aktif olarak yapıyorum bu işi ve çok büyük risklerimiz var 1 sene işler aksi giderse diger seneye vay halimize ve özellikle 3-4 yıldır hep aksi gidiyor</p><p>çok degil bundan 15-16-17 sene öncesini daaha dün gibi hatırlıyorum devlet ve devleti yöneten hükümetler çiftçiye ozamanalr çokda ahım şahım destek vermezdi hibe vs gibi konular yok denecek kadar azdı fakat ektigimiz ürün para ediyordu hatta çok iyi ihatırlarım çiller döneminde 3 haneli enflasyon varken öyle paralar kazanıyorduk ki akıl işi degildi çiftçi harbiden emeginin karşılıgını alıyordu</p><p>şuanda ise çiftçi birikimini yiyor</p><p>miras yiyor dedesinden babasından kalanı yiyor çocuguna torununa bırakacagını yiyor</p><p>dediginiz miktardan daha fazla arazi işliyorum ama durum hiçde iç açıcı degil malesef</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="YAVUZ_13, post: 729718, member: 33118"] [b]Ynt: Benzin ve motorine büyük zam[/b] yalnız bu yazdıgınız msjın katıldıgım noktala elbette var fakat şunuda belirtmeden geçemeyecegim tarımı sadece devletin verdigi destek miktarı ve tarımla ugraşan nufusla orantılayıp gelirleride ona göre belirtmişsiniz fakat malesefki avrupada degil türkiyede yaşıyoruz tarımı bıraksak ne iş yapacagız dediginiz kişi sayısı veya dediginiz %10u tutturmak için ciddi bir şekilde istihdam oluşturmak lazım başka sektörlerde buda imkansız şuanda 800liraya çalışıyor insanımız sizin dediginiz %10 tutturmak için diger seçenekte nufusun azalması ki hükümet istihdam yaratamadıgı halde millete 3-5 çocuk yapın diyor o çocukların sonu nolacak bunu düşünen hiç yok nufus artsında bu çocuklar ne olursa olsun mantıgı var ayrıca ben de ataması yapılmayan ögretmenim 2006 mezunuyum benim gibi durumda olan birsürü insan var ben ögretmenlik için çok ugraşmadım 1defa denedim ondada olmadı bende belki iyi olur çiftçilik dışarda 800liraya çalışmaktansa baba meslegimi yaparım dedim 7senedir aktif olarak yapıyorum bu işi ve çok büyük risklerimiz var 1 sene işler aksi giderse diger seneye vay halimize ve özellikle 3-4 yıldır hep aksi gidiyor çok degil bundan 15-16-17 sene öncesini daaha dün gibi hatırlıyorum devlet ve devleti yöneten hükümetler çiftçiye ozamanalr çokda ahım şahım destek vermezdi hibe vs gibi konular yok denecek kadar azdı fakat ektigimiz ürün para ediyordu hatta çok iyi ihatırlarım çiller döneminde 3 haneli enflasyon varken öyle paralar kazanıyorduk ki akıl işi degildi çiftçi harbiden emeginin karşılıgını alıyordu şuanda ise çiftçi birikimini yiyor miras yiyor dedesinden babasından kalanı yiyor çocuguna torununa bırakacagını yiyor dediginiz miktardan daha fazla arazi işliyorum ama durum hiçde iç açıcı degil malesef [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Benzin ve motorine büyük zam
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt