PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Besi çiftliği projesi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ELPRESACANARİO" data-source="post: 1129168" data-attributes="member: 48547"><p>Size şöyle söyleyim, milletin 100-200 baş yap demesine bakmayın. Siz bu işe yeni başlayacaksınız. Bunu diyen adamların sizin iyiliğinizi istediğini düşünmüyorum. Önce bunu söyleyeyim. Normalde 20-30 tane ile başla, zamanla sayıyı çoğaltırsın demeleri lazım. Bu işe ilk defa girecek adama 100 hayvan ile başla denilir mi? </p><p></p><p>50 hayvandan da kar edersiniz. Kar olayı zaten hayvan başı olarak hesaplanır. </p><p></p><p>Benim size bir kaç önerim olacak;</p><p></p><p>1- Küçükle başlayın. 20-30 hayvanla deneme yapın. </p><p>2- Ahırınızı çok büyük yapmayın ama ileride büyütülebilir şekilde tasarlayın. Yani işten memnunsunuz, hayvan sayısını çoğaltmayı planlıyorsunuz, mevcut yapınız büyümeye elverişli mimaride olsun. </p><p>3- Kaba yemi de kesif yemi de kendinizin üretmesi karınıza olacaktır. En azından kaliteli kaba yeminizi üretmelisiniz.</p><p>4- Meranız yoksa, etçi ırklar ile çalışmak pek mantıklı değil. Çünkü inekler de ciddi bir yem tüketimine sahip ve siz sadece bu ineğin rahmini kullanıyorsunuz. Süt diye bir getiriniz yok. Meranız olsa bu tüketim maliyetini minimuma indirebilirsiniz. Meranız yoksa kombine ırklar alıp, yem tüketim maliyetinizi süt satışı yaparak kapatmaya çalışabilirsiniz. Ayrıca et ve süt piyasasındaki dalgalanmalara karşı daha rahat olursunuz. Etten süte, sütten ete geçişleriniz kolay olur. </p><p></p><p>Tekrar söylüyorum, gerçekten iyiliğinizi istediğim için; KÜÇÜKLE BAŞLAYIN... Çevremde çok gördüm büyük yatırımlar yapıp da batanları. İleride 100 de olur, 1000 de olur, Allah daha çok versin ama başlangıca lütfen dikkat edin. Ha sizin riskiniz, besicilerin riski kadar fazla değil. Çünkü her sene yeni hayvan alıp besleme riskiniz yok. </p><p></p><p>Ayrıca gebe hayvanları aldınız, buzağılar doğacak, büyüyecek, besiye alınacak derken 2 senelik bir bekleme sürecine gireceksiniz. Bu ara dönemi maddi anlamda nasıl çevireceksiniz? Çünkü bu süre boyunca sürekli cepten yiyecek. Bunun hesabını yaptınız mı? 100 hayvanla başlayın başlamasına da ne kadar hayvan o kadar maliyet sizin için. Az sayı ile başlayın dememin sebebi bu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ELPRESACANARİO, post: 1129168, member: 48547"] Size şöyle söyleyim, milletin 100-200 baş yap demesine bakmayın. Siz bu işe yeni başlayacaksınız. Bunu diyen adamların sizin iyiliğinizi istediğini düşünmüyorum. Önce bunu söyleyeyim. Normalde 20-30 tane ile başla, zamanla sayıyı çoğaltırsın demeleri lazım. Bu işe ilk defa girecek adama 100 hayvan ile başla denilir mi? 50 hayvandan da kar edersiniz. Kar olayı zaten hayvan başı olarak hesaplanır. Benim size bir kaç önerim olacak; 1- Küçükle başlayın. 20-30 hayvanla deneme yapın. 2- Ahırınızı çok büyük yapmayın ama ileride büyütülebilir şekilde tasarlayın. Yani işten memnunsunuz, hayvan sayısını çoğaltmayı planlıyorsunuz, mevcut yapınız büyümeye elverişli mimaride olsun. 3- Kaba yemi de kesif yemi de kendinizin üretmesi karınıza olacaktır. En azından kaliteli kaba yeminizi üretmelisiniz. 4- Meranız yoksa, etçi ırklar ile çalışmak pek mantıklı değil. Çünkü inekler de ciddi bir yem tüketimine sahip ve siz sadece bu ineğin rahmini kullanıyorsunuz. Süt diye bir getiriniz yok. Meranız olsa bu tüketim maliyetini minimuma indirebilirsiniz. Meranız yoksa kombine ırklar alıp, yem tüketim maliyetinizi süt satışı yaparak kapatmaya çalışabilirsiniz. Ayrıca et ve süt piyasasındaki dalgalanmalara karşı daha rahat olursunuz. Etten süte, sütten ete geçişleriniz kolay olur. Tekrar söylüyorum, gerçekten iyiliğinizi istediğim için; KÜÇÜKLE BAŞLAYIN... Çevremde çok gördüm büyük yatırımlar yapıp da batanları. İleride 100 de olur, 1000 de olur, Allah daha çok versin ama başlangıca lütfen dikkat edin. Ha sizin riskiniz, besicilerin riski kadar fazla değil. Çünkü her sene yeni hayvan alıp besleme riskiniz yok. Ayrıca gebe hayvanları aldınız, buzağılar doğacak, büyüyecek, besiye alınacak derken 2 senelik bir bekleme sürecine gireceksiniz. Bu ara dönemi maddi anlamda nasıl çevireceksiniz? Çünkü bu süre boyunca sürekli cepten yiyecek. Bunun hesabını yaptınız mı? 100 hayvanla başlayın başlamasına da ne kadar hayvan o kadar maliyet sizin için. Az sayı ile başlayın dememin sebebi bu. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Besi çiftliği projesi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt