PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Besi danası kilo ve yaş hesabı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="gatech" data-source="post: 423477" data-attributes="member: 16031"><p>Merhabalar,</p><p></p><p>Bundan 6 ay önce burda sizlerden yardım alarak besi danalarımızı satın aldık. Şimdi Allah kısmet ederse satmayı düşünüyoruz. Hayvanların yaşı ve kilosunun tahmin edilmesine ilişkin bir kaç yönetem olduğunu biliyorum ama bunları birde sizlerin tecrübesi ile teyid ettirmek istiyorum. Öncellikle kilo tahmini yaparken göğüs çevresi ölçülerek tespit edilebildiğini duymuştuk ve buna ilişkin internete birçok tablo bulduk. Ancak bu tablolar ne kadar gerçek onu bilemiyorum. Bizim hayvanların ğöğüs çevresi 170-176 cm arası(Ön ayakların hemen arkasından ölçüldüğünde) bu hayvanlar yerli ve bazıları kırma.. bunların kilosu sizin tecrübelerinize göre kaç kilodur bizim elimizdeki tablolardan bakıldığından 400 üzeri gibi görünüyor ama hayvana baktığımda(hiç bir tecrübem yok) 400 etmez gibi duruyor, tabiki benim göz hesabım ne kadar doğrudur oda ayrı.. Sizce bu bilgiler doğrultusunda elimizdeki hayvanların kilosu kaçtır?</p><p></p><p>Ayrıca yaş için alt ön iki dişi büyümüşse mi 2 yaşındadır yoksa düşmek üzereyse mi? Bazı yerlerde düşmek üzereyse 2 bazılarında 2,5 diyor.. </p><p></p><p> Özellikle forumun duayenleri Nailyetek, ağırabi ve diğer saygıdeğer arkadaşların bu konudaki görüşlerini rica ediyorum.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="gatech, post: 423477, member: 16031"] Merhabalar, Bundan 6 ay önce burda sizlerden yardım alarak besi danalarımızı satın aldık. Şimdi Allah kısmet ederse satmayı düşünüyoruz. Hayvanların yaşı ve kilosunun tahmin edilmesine ilişkin bir kaç yönetem olduğunu biliyorum ama bunları birde sizlerin tecrübesi ile teyid ettirmek istiyorum. Öncellikle kilo tahmini yaparken göğüs çevresi ölçülerek tespit edilebildiğini duymuştuk ve buna ilişkin internete birçok tablo bulduk. Ancak bu tablolar ne kadar gerçek onu bilemiyorum. Bizim hayvanların ğöğüs çevresi 170-176 cm arası(Ön ayakların hemen arkasından ölçüldüğünde) bu hayvanlar yerli ve bazıları kırma.. bunların kilosu sizin tecrübelerinize göre kaç kilodur bizim elimizdeki tablolardan bakıldığından 400 üzeri gibi görünüyor ama hayvana baktığımda(hiç bir tecrübem yok) 400 etmez gibi duruyor, tabiki benim göz hesabım ne kadar doğrudur oda ayrı.. Sizce bu bilgiler doğrultusunda elimizdeki hayvanların kilosu kaçtır? Ayrıca yaş için alt ön iki dişi büyümüşse mi 2 yaşındadır yoksa düşmek üzereyse mi? Bazı yerlerde düşmek üzereyse 2 bazılarında 2,5 diyor.. Özellikle forumun duayenleri Nailyetek, ağırabi ve diğer saygıdeğer arkadaşların bu konudaki görüşlerini rica ediyorum. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Besi danası kilo ve yaş hesabı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt