PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
BESİ HAYVANCILIĞI HAKKINDA ,,YARDIM
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ceya023" data-source="post: 599238" data-attributes="member: 2401"><p><strong>Ynt: BESİ HAYVANCILIĞI HAKKINDA ,,YARDIM</strong></p><p></p><p>3-6 ay arası bunların gelecegi maksimum 200kg dır canlı oda çok zor.. 2300tl yapar oda.. ama ortalama 150kg ancak gelirler oda 1750 tl eder.. aslında bu kalitedeki danalar için çok pahalı da degil sana ortalama 1500tl den verseler gayet iyi bence.. simental ırkı herzaman para eder.. bunun yerini montofon toplasan mesela daha ekonomik olur ama simental verimi başka.. dedigin şekilde en az 6 ay besleyeceksin sonra bi 6 ayda arpa ve fenni yem,mısır silaji,pamukçigidi ile beslersen her biri 300kg üstü rahatlıkla gelir.. ona göre hesabını yap sana ne kalır hesapla..bence karın olur.. keske meran olsaydı baharda 3-4 ay merada otlatabilseydin yem maliyetini düşürüp sonra sıkı bi 6 ay besiye alsan ozaman yaşları biraz daha büyüdügünden daha iyi bi gelişim ve kilo atarlardı.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ceya023, post: 599238, member: 2401"] [b]Ynt: BESİ HAYVANCILIĞI HAKKINDA ,,YARDIM[/b] 3-6 ay arası bunların gelecegi maksimum 200kg dır canlı oda çok zor.. 2300tl yapar oda.. ama ortalama 150kg ancak gelirler oda 1750 tl eder.. aslında bu kalitedeki danalar için çok pahalı da degil sana ortalama 1500tl den verseler gayet iyi bence.. simental ırkı herzaman para eder.. bunun yerini montofon toplasan mesela daha ekonomik olur ama simental verimi başka.. dedigin şekilde en az 6 ay besleyeceksin sonra bi 6 ayda arpa ve fenni yem,mısır silaji,pamukçigidi ile beslersen her biri 300kg üstü rahatlıkla gelir.. ona göre hesabını yap sana ne kalır hesapla..bence karın olur.. keske meran olsaydı baharda 3-4 ay merada otlatabilseydin yem maliyetini düşürüp sonra sıkı bi 6 ay besiye alsan ozaman yaşları biraz daha büyüdügünden daha iyi bi gelişim ve kilo atarlardı. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
BESİ HAYVANCILIĞI HAKKINDA ,,YARDIM
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt