PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Besi hayvancılığı ön bilgi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="serkancakmak22" data-source="post: 1227200" data-attributes="member: 80636"><p>Mesut bey selamlar,</p><p></p><p>öncelikle bende istanbulda yaşayan biri olarak şunu söyleyebilirim.</p><p>en fazla karlı iş tarım ve hayvancılıktır.</p><p>ancak iş zor bir iştir. Para kazanmak için ilgilenmek ve verimi maksimuma çıkarmak gerekir.</p><p></p><p>Ben besi işi yapıyorum aynı zamanda 10 adet süt ineğimde mevcut.</p><p>besi şu anda çok karlı ancak ben Kendi yemimin %60 ını kendim üretiyorum Mısır slajı Buğday otu balyası, yemlik buğdağ, arpa ve saman. bu şartlarda 3 yıldır ithal hayvan getiriyorum ve hayvan başı 3.000 tl para kazanıyoruz çok şükür.</p><p></p><p>ancak ESK hayvanı ne zaman getireceği net değil. Geçen yıl ağırım 6 ay boş kaldı şu an ağırım da 80 hayvan var önümüzdeki sene için 120 hayvan almayı planlıyorum slajımı buğdayımı balyemi otumu şimdiden hazırladım. Esk un hayvan ihalesi açmasını bekliyoruz. eğer açmaz ise özel getirenlerde de 500 baş kapasite raporu olmadığı için alamıyoruz. yani bu işin sürdürülebilirliği çok zor ve riskli. </p><p></p><p>çünkü bizim ülkemizde Tarım Hayvancılık planlama teşkilatı malaasef yok . Besi yaptığın bölgeyi iyi seçmen lazım hammadde ve bölgeden hayvan toplamaya uygun olmalı. Mesela benim çiftliğim trakya bölgesinde bu bölge hastalıktan ari bölge olduğu için anadoludan besilik hayvan veya getiremiyorsun.Besi de bu çok önemli bir kriter.</p><p></p><p>bu sebepten işi şansa bırakmamak için süte dönüşmeye başlayacağım.</p><p></p><p>siz yer ve mekan önemli değil diyorsanız benim size önerim merası bol olan bir bölgede Damızlık hayvan yetiştiriciliği yapmanız olacaktır. Çünkü şu an Türkiye'nin en büyük ihtiyacı besi danasıdır. Seçeceğin bölgede 10 ay hayvanları merada otlatırsan 1 danadan min 4.000 tl para kazanırsın. Angus bu konuda çok başarılı bir ırktır. Ağır maliyetinde çok olmaz .</p><p></p><p>ancak hangi hayvancılığı yaparsanız yapın ya bilen bir ortağınız olacak veya siz en az 6 ay çiftliklerde eğitim staj ve aktif olarak çalışmanız gerekir. Çok afedersiniz ama bu işte ayağınız boka değmeden işin önemini kavrayamazsınız. sonuçta canlı bir materyal bakacaksınız. ve en önemlisi İŞİ GERÇEKTEN SEVEREK AŞK İLE yapmanız gerekir. </p><p></p><p></p><p>Dünyada yakın gelecekte para kazanılacak en önemli 2 sektör .</p><p>1: Modern bilinçli Tarım ve Hayvancılık.</p><p>2: Yüksek teknonoloji ürünleri üretmek .</p><p></p><p>Şimdiden herkese başarılar dilerim. Faydalı olabildiysem ne ala .</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="serkancakmak22, post: 1227200, member: 80636"] Mesut bey selamlar, öncelikle bende istanbulda yaşayan biri olarak şunu söyleyebilirim. en fazla karlı iş tarım ve hayvancılıktır. ancak iş zor bir iştir. Para kazanmak için ilgilenmek ve verimi maksimuma çıkarmak gerekir. Ben besi işi yapıyorum aynı zamanda 10 adet süt ineğimde mevcut. besi şu anda çok karlı ancak ben Kendi yemimin %60 ını kendim üretiyorum Mısır slajı Buğday otu balyası, yemlik buğdağ, arpa ve saman. bu şartlarda 3 yıldır ithal hayvan getiriyorum ve hayvan başı 3.000 tl para kazanıyoruz çok şükür. ancak ESK hayvanı ne zaman getireceği net değil. Geçen yıl ağırım 6 ay boş kaldı şu an ağırım da 80 hayvan var önümüzdeki sene için 120 hayvan almayı planlıyorum slajımı buğdayımı balyemi otumu şimdiden hazırladım. Esk un hayvan ihalesi açmasını bekliyoruz. eğer açmaz ise özel getirenlerde de 500 baş kapasite raporu olmadığı için alamıyoruz. yani bu işin sürdürülebilirliği çok zor ve riskli. çünkü bizim ülkemizde Tarım Hayvancılık planlama teşkilatı malaasef yok . Besi yaptığın bölgeyi iyi seçmen lazım hammadde ve bölgeden hayvan toplamaya uygun olmalı. Mesela benim çiftliğim trakya bölgesinde bu bölge hastalıktan ari bölge olduğu için anadoludan besilik hayvan veya getiremiyorsun.Besi de bu çok önemli bir kriter. bu sebepten işi şansa bırakmamak için süte dönüşmeye başlayacağım. siz yer ve mekan önemli değil diyorsanız benim size önerim merası bol olan bir bölgede Damızlık hayvan yetiştiriciliği yapmanız olacaktır. Çünkü şu an Türkiye'nin en büyük ihtiyacı besi danasıdır. Seçeceğin bölgede 10 ay hayvanları merada otlatırsan 1 danadan min 4.000 tl para kazanırsın. Angus bu konuda çok başarılı bir ırktır. Ağır maliyetinde çok olmaz . ancak hangi hayvancılığı yaparsanız yapın ya bilen bir ortağınız olacak veya siz en az 6 ay çiftliklerde eğitim staj ve aktif olarak çalışmanız gerekir. Çok afedersiniz ama bu işte ayağınız boka değmeden işin önemini kavrayamazsınız. sonuçta canlı bir materyal bakacaksınız. ve en önemlisi İŞİ GERÇEKTEN SEVEREK AŞK İLE yapmanız gerekir. Dünyada yakın gelecekte para kazanılacak en önemli 2 sektör . 1: Modern bilinçli Tarım ve Hayvancılık. 2: Yüksek teknonoloji ürünleri üretmek . Şimdiden herkese başarılar dilerim. Faydalı olabildiysem ne ala . [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Besi hayvancılığı ön bilgi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt