PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Besi hayvancılığı ön bilgi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="myk58" data-source="post: 1227209" data-attributes="member: 51931"><p>Bakın bu maliyetler kişiden kişiye , köyden köye, şehirden şehire değişir. Bundan dolayı size bilgi kirliliği olur. Bir işletmenin maliyetleri yem, işçi , barınak, hayvan sermayesi ve bakım tedavi olarak düşünülür. Örnek olarak kayseride barınak maliyetin yüksek olacaktır ancak yem maliyetin düşecektir. İşçilik maliyetin yüksek , hayvan sermayen yüksek ancak bakım tedavi masrafın düşecektir.bunları kıyaslayarak ve kendinin bu maliyetlerin ne kadarını karşılayacağını hesaplaman çok önemli. Kişiden kişiye değişir demiştim örnek benim kendi ailemden kimse yardım etmiyor benim işçi maliyetim 2 adam çalıştırsam 2750x2= 5500 ancak kardeşimin 3 tane oğlu var onlar kendisi hayvanları yayıyor aylık 5500 cepte kalıyor. Ben kendi kaba yemimi üretiyorum hayvan başına 750 tl kazanıyorum. Ancak kardeşim kaba yemini üretemediği için 750 tl az kâr ediyor ...vs. vs vs</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="myk58, post: 1227209, member: 51931"] Bakın bu maliyetler kişiden kişiye , köyden köye, şehirden şehire değişir. Bundan dolayı size bilgi kirliliği olur. Bir işletmenin maliyetleri yem, işçi , barınak, hayvan sermayesi ve bakım tedavi olarak düşünülür. Örnek olarak kayseride barınak maliyetin yüksek olacaktır ancak yem maliyetin düşecektir. İşçilik maliyetin yüksek , hayvan sermayen yüksek ancak bakım tedavi masrafın düşecektir.bunları kıyaslayarak ve kendinin bu maliyetlerin ne kadarını karşılayacağını hesaplaman çok önemli. Kişiden kişiye değişir demiştim örnek benim kendi ailemden kimse yardım etmiyor benim işçi maliyetim 2 adam çalıştırsam 2750x2= 5500 ancak kardeşimin 3 tane oğlu var onlar kendisi hayvanları yayıyor aylık 5500 cepte kalıyor. Ben kendi kaba yemimi üretiyorum hayvan başına 750 tl kazanıyorum. Ancak kardeşim kaba yemini üretemediği için 750 tl az kâr ediyor ...vs. vs vs [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Besi hayvancılığı ön bilgi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt