PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Besi hayvancılığı ön bilgi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Mesutoprak" data-source="post: 1228707" data-attributes="member: 80639"><p>Sait bey öncelikle ben teşekkür ederim.</p><p>İşin doğrusu yaptığım hesaba göre ortalama 4 aylık bir hayvanı alıp (3500tl) tüm yemleri dışarıdan alıp ( nakitten yana herhangi bir sorunum yok ve yüklü alım yaparım) hayvan başı aylık 300 tl yem ve hayvan başı yıllık 1000 tl masraf yazdım (veteriner işçi ve işletme kirası vb... ) evliyim ve eşimde çalışıyor ilk bi kaç yıl cebime 100 lira bile şirketin kasasından almam ve kredi faiz gibi şeylere bulaşmam bu şekilde hesap yaptığımda hayvan başı yıllık 1750 tl gibi bir rakam kalıyor eğer ki 1750 tl gerçekten kalırsa düşüncem izmir veya bursada 40 50 dönüm civarı bir arazi alıp tam teşkilat eksiksiz bir çiftlik kurup damızlık süt ve besi hayvancılığını bir arada yapmak hatta niyetimi o kadar bozdum ki kendime ait 2 dairem ve arazimi bile satılığa çıkardım kendim beslerim kendim keserim kendi kasabımda satarım hem ucuz et satmış olurum ama tabiki asıl önceliğim 100 baş gibi küçük sayılarla işe başlamak en kötü seneryo ile paramın yarısını batırıp yeni bir sektöre giriş yaparım</p><p></p><p>Bir akrabam 2 yıl önce bir çiftlik satın aldı ve 300 kadar damızlık hayvanı var kendi sütünden peynir yoğurt vb.. yapıyor kendi hayvanlarını kesip satıyor ve normal çiftliğe göre bir hayvandan masraf çıkınca yıllık 3500 - 4500 arası bir gelire sahip olduğunu gördüm</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mesutoprak, post: 1228707, member: 80639"] Sait bey öncelikle ben teşekkür ederim. İşin doğrusu yaptığım hesaba göre ortalama 4 aylık bir hayvanı alıp (3500tl) tüm yemleri dışarıdan alıp ( nakitten yana herhangi bir sorunum yok ve yüklü alım yaparım) hayvan başı aylık 300 tl yem ve hayvan başı yıllık 1000 tl masraf yazdım (veteriner işçi ve işletme kirası vb... ) evliyim ve eşimde çalışıyor ilk bi kaç yıl cebime 100 lira bile şirketin kasasından almam ve kredi faiz gibi şeylere bulaşmam bu şekilde hesap yaptığımda hayvan başı yıllık 1750 tl gibi bir rakam kalıyor eğer ki 1750 tl gerçekten kalırsa düşüncem izmir veya bursada 40 50 dönüm civarı bir arazi alıp tam teşkilat eksiksiz bir çiftlik kurup damızlık süt ve besi hayvancılığını bir arada yapmak hatta niyetimi o kadar bozdum ki kendime ait 2 dairem ve arazimi bile satılığa çıkardım kendim beslerim kendim keserim kendi kasabımda satarım hem ucuz et satmış olurum ama tabiki asıl önceliğim 100 baş gibi küçük sayılarla işe başlamak en kötü seneryo ile paramın yarısını batırıp yeni bir sektöre giriş yaparım Bir akrabam 2 yıl önce bir çiftlik satın aldı ve 300 kadar damızlık hayvanı var kendi sütünden peynir yoğurt vb.. yapıyor kendi hayvanlarını kesip satıyor ve normal çiftliğe göre bir hayvandan masraf çıkınca yıllık 3500 - 4500 arası bir gelire sahip olduğunu gördüm [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Besi hayvancılığı ön bilgi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt