PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Besi hayvancılığı ön bilgi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Mesutoprak" data-source="post: 1229030" data-attributes="member: 80639"><p>Arkadaşlar teknik bir alt yapı zaten yok yapacağımı daha öncede yazdım ama sağlıklı bir bilgi bulamadığım işin içine girdikçe öğrenicem diyorum ve sıfır bilgiyle kurban bayramını atlatınca işi bilen biriyle tek bir çiftlikten toplu yada pazardan parça parça hayvan toplayıp 10 12 ay arası sıkı bir besiyle bakıp canlı yada karkas üzerinden satıcam süt inekçiliği yada damızlık işi hem büyük sermaye hem büyük emek istiyor onu anladım ve yanında yardımcı olacaksa 50 baş aaltı para kazandırması bir yana masraf bile çıkarmıyor $ daki dalgalanmalar yem arpa buğday hatta samanı bile etkiliyor işe gönül vermek teknik bilgi kadar mali hesaplarda önemli gördüğüm kadarıyla kimse işin aslı astarı herkes için farklı ama bir kaç kişi bile olsa ortalama bir maliyet yazmadığı için net bir bilgi olamıyor örn malum sitelerde 250 kg bir hayvan 5000-6500 arası değişirken pazarda 3500 den başlayıp kaça tutturursam diyerek devam ediyor ithal hayvanı kg4.2 euro üzerinden baz aldığında 250 kglık bir hayvan 5600 civarında alabiliyorsun yem çuval fiyatı piyasa ortalaması 70 tl görünürken anında nakit toplu alım diyince 62 tlye kadar düşebiliyor ortalama bir hayvanın günde yediği 8.2-9.5 tl arası değişiyor( herşey dışarıdan olunca ) işletme ve aşı gideri günlük 3.5 tl ortalama hayvan günde 1.3 kg alım yaparsa 12 ay sonunda 360 kg karkas ile tahmini 1750 bırakıyor bunları kendim araştırarak öğrendim ama muadili bir bilgi vs.. bulamayınca saldım çayıra mevlam kayıra diyorsun. </p><p></p><p>Çünkü edindiğim bilgide bir hile olup olmadığından emin olamıyorum. Bu yüzden işin içine girmeden emin olamıyorum. Ayrıca koyun işi güzel ve büyükbaştan karlı olmasına rağmen çok büyük bir emek ve besicilik biraz daha tembel işiyken küçükbaşta saniye boşluk dalgınlık falan kaldırmıyor en basit örnek 2 gün önce adamın 100 tane keçisi yıldırımla telef oldu. Besicilikle uğraşan adam az yada çok ailesine zaman ayırmaya vakti olur ama damızlık bakarsan yada sütçülük yaparsan en iyi ihtimalle akşam yemeğini ailenle yersin fazlasının ihtimali yok.küçükbaş ile 3 aylık bir bebek arasında hiçbir fark yok hepsine aynı özenle bakmazsan biişin 1 ayı bulmaz.</p><p></p><p></p><p>Tabi bunların hepsi 3 aylık bir araştırma ile öğrenilenler ve İŞİN BAŞINDA DURMUYORSAN İFLAS ETMEYE MAHKUMSUN.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mesutoprak, post: 1229030, member: 80639"] Arkadaşlar teknik bir alt yapı zaten yok yapacağımı daha öncede yazdım ama sağlıklı bir bilgi bulamadığım işin içine girdikçe öğrenicem diyorum ve sıfır bilgiyle kurban bayramını atlatınca işi bilen biriyle tek bir çiftlikten toplu yada pazardan parça parça hayvan toplayıp 10 12 ay arası sıkı bir besiyle bakıp canlı yada karkas üzerinden satıcam süt inekçiliği yada damızlık işi hem büyük sermaye hem büyük emek istiyor onu anladım ve yanında yardımcı olacaksa 50 baş aaltı para kazandırması bir yana masraf bile çıkarmıyor $ daki dalgalanmalar yem arpa buğday hatta samanı bile etkiliyor işe gönül vermek teknik bilgi kadar mali hesaplarda önemli gördüğüm kadarıyla kimse işin aslı astarı herkes için farklı ama bir kaç kişi bile olsa ortalama bir maliyet yazmadığı için net bir bilgi olamıyor örn malum sitelerde 250 kg bir hayvan 5000-6500 arası değişirken pazarda 3500 den başlayıp kaça tutturursam diyerek devam ediyor ithal hayvanı kg4.2 euro üzerinden baz aldığında 250 kglık bir hayvan 5600 civarında alabiliyorsun yem çuval fiyatı piyasa ortalaması 70 tl görünürken anında nakit toplu alım diyince 62 tlye kadar düşebiliyor ortalama bir hayvanın günde yediği 8.2-9.5 tl arası değişiyor( herşey dışarıdan olunca ) işletme ve aşı gideri günlük 3.5 tl ortalama hayvan günde 1.3 kg alım yaparsa 12 ay sonunda 360 kg karkas ile tahmini 1750 bırakıyor bunları kendim araştırarak öğrendim ama muadili bir bilgi vs.. bulamayınca saldım çayıra mevlam kayıra diyorsun. Çünkü edindiğim bilgide bir hile olup olmadığından emin olamıyorum. Bu yüzden işin içine girmeden emin olamıyorum. Ayrıca koyun işi güzel ve büyükbaştan karlı olmasına rağmen çok büyük bir emek ve besicilik biraz daha tembel işiyken küçükbaşta saniye boşluk dalgınlık falan kaldırmıyor en basit örnek 2 gün önce adamın 100 tane keçisi yıldırımla telef oldu. Besicilikle uğraşan adam az yada çok ailesine zaman ayırmaya vakti olur ama damızlık bakarsan yada sütçülük yaparsan en iyi ihtimalle akşam yemeğini ailenle yersin fazlasının ihtimali yok.küçükbaş ile 3 aylık bir bebek arasında hiçbir fark yok hepsine aynı özenle bakmazsan biişin 1 ayı bulmaz. Tabi bunların hepsi 3 aylık bir araştırma ile öğrenilenler ve İŞİN BAŞINDA DURMUYORSAN İFLAS ETMEYE MAHKUMSUN. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Besi hayvancılığı ön bilgi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt