PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
BESİ HAYVANCILIĞI ORGANİZE BÖLGE PROJESİ (hacimmet)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Denizlihorozu" data-source="post: 1175584" data-attributes="member: 47868"><p>Merhaba Hacihimmet kardesim. Buna benzer koperatif seklinde Israilde var diye biliyorum galiba oradan esinlenerek boyle bir fikir ortaya koydunuz. Benimde tercih ettigim ve ongordugum bir sistem. Ancak Turkiye sartlarinda bu sistemin islemesi zor gibi gozukuyor. Cunki piyasa sabit degil bugun sut 1 lira yarin sut fabrikalari sutu almiyor beside de ayni. Maalesef devletimiz piyasayi sabitlestiremedi gitti... bunun yaninda bu buyuk olcekte hayvan beslemeye ve boyle bir tesis kurmaya musait bolgelerimiz cok az diye dusunuyorum. Miras vs ve sahislari. Bu konuda cok problem yaratacigini dusunuyorum. Boyle bir yatirima sahislar girmez diye dusunuuorum. Bence soyle birsey olabilir. Kucuk kasabalarda mesela 2-5 bin nufuslu yerlesim yerinde ciftlicilerr urettikleri urunleri bir yem istasyonuna satabilirler veya koop altinda toplayabilirler. Bu koop ta yem rasyonu hazirlayip ciftcilere dagitabulir. Bunun disinda besi ve sute uygun buzagilari bir cati altinda toplayip buyutup pazarlamasi yapilabilir ama maalesef ulkemizde gordugum kadariyla koop takilerin cogu kendi menfaatlarine calisiyor. Halk icin birlik olsak cok farkli yerlerde olurduk.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Denizlihorozu, post: 1175584, member: 47868"] Merhaba Hacihimmet kardesim. Buna benzer koperatif seklinde Israilde var diye biliyorum galiba oradan esinlenerek boyle bir fikir ortaya koydunuz. Benimde tercih ettigim ve ongordugum bir sistem. Ancak Turkiye sartlarinda bu sistemin islemesi zor gibi gozukuyor. Cunki piyasa sabit degil bugun sut 1 lira yarin sut fabrikalari sutu almiyor beside de ayni. Maalesef devletimiz piyasayi sabitlestiremedi gitti... bunun yaninda bu buyuk olcekte hayvan beslemeye ve boyle bir tesis kurmaya musait bolgelerimiz cok az diye dusunuyorum. Miras vs ve sahislari. Bu konuda cok problem yaratacigini dusunuyorum. Boyle bir yatirima sahislar girmez diye dusunuuorum. Bence soyle birsey olabilir. Kucuk kasabalarda mesela 2-5 bin nufuslu yerlesim yerinde ciftlicilerr urettikleri urunleri bir yem istasyonuna satabilirler veya koop altinda toplayabilirler. Bu koop ta yem rasyonu hazirlayip ciftcilere dagitabulir. Bunun disinda besi ve sute uygun buzagilari bir cati altinda toplayip buyutup pazarlamasi yapilabilir ama maalesef ulkemizde gordugum kadariyla koop takilerin cogu kendi menfaatlarine calisiyor. Halk icin birlik olsak cok farkli yerlerde olurduk. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
BESİ HAYVANCILIĞI ORGANİZE BÖLGE PROJESİ (hacimmet)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt