PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Besi Hayvanı Kaba-Kesif Yem Oranı Kuru Madde Hakkında
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="Guney46" data-source="post: 1025979" data-attributes="member: 52601"><p>Kullanılan kaba yemin kalitesine göre besi başlangıcında bu oranla başlayıp besi sonuna doğru %20 hatta bazı durumlarda daha aşağılara inilebilir. Yani eğer elinde kaliteli yonca ve mısır silajı varsa 350-375 kg ya kadar kaba yemi %40-45 seviyesinde tutup bu kg dan sonra 30-25-20 seviyelerine indirebilirsin. Kaba yem olarak sadece saman kullanıcaksan kaba yem oranının %30 u geçmemesi gerek. Mısır silajını kendin üretiyorsan erken dönem beside çok ekonomik olur eğer hazır alınacaksa kuru madde bazında yemden pahalıya geliyor. Oranı kuru madde bazında hesaplaman gerek.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Guney46, post: 1025979, member: 52601"] Kullanılan kaba yemin kalitesine göre besi başlangıcında bu oranla başlayıp besi sonuna doğru %20 hatta bazı durumlarda daha aşağılara inilebilir. Yani eğer elinde kaliteli yonca ve mısır silajı varsa 350-375 kg ya kadar kaba yemi %40-45 seviyesinde tutup bu kg dan sonra 30-25-20 seviyelerine indirebilirsin. Kaba yem olarak sadece saman kullanıcaksan kaba yem oranının %30 u geçmemesi gerek. Mısır silajını kendin üretiyorsan erken dönem beside çok ekonomik olur eğer hazır alınacaksa kuru madde bazında yemden pahalıya geliyor. Oranı kuru madde bazında hesaplaman gerek. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Besi Hayvanı Kaba-Kesif Yem Oranı Kuru Madde Hakkında
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt