PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
besi öncesi buzağı büyütme
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="subaykan" data-source="post: 632715" data-attributes="member: 27648"><p><strong>Ynt: besi öncesi buzağı büyütme</strong></p><p></p><p>simental ile holstein arasında bence besicilikte fark var. 12 ay sonunda simental by yapmasada holsteinden daha ağır karkas et yapıyor. bunu inkar edemeyiz. ben bunun örneklerini çok gördüm. ben bu işe başlayalı 2nci yılım. sizler kadar tecrübeli olmayabilirim. ama gördüğüm, araştırdığım kadarıyla simental ve montofonların besicilikte kesinlikle tercih edilmesi gerektiğini (özel etçi ırklar hariç), süt olayında da ne kadar da çevreden simental, montofonlar , holstein kadar süt verir deselerde , süt denince kesinlikle holstein siyah alaca tercih edilmesi gerektiğini öğrendim.</p><p> Belki simental ve montofonlar siyah alacanın sütteki verim litresine ulaşabilir ama bu çok kısa südrüyor. yani 30 litre günlük sütü simental veya montofon 2 ay verirken , holstein bu süreyi 4-5 aya çıkarıyor.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="subaykan, post: 632715, member: 27648"] [b]Ynt: besi öncesi buzağı büyütme[/b] simental ile holstein arasında bence besicilikte fark var. 12 ay sonunda simental by yapmasada holsteinden daha ağır karkas et yapıyor. bunu inkar edemeyiz. ben bunun örneklerini çok gördüm. ben bu işe başlayalı 2nci yılım. sizler kadar tecrübeli olmayabilirim. ama gördüğüm, araştırdığım kadarıyla simental ve montofonların besicilikte kesinlikle tercih edilmesi gerektiğini (özel etçi ırklar hariç), süt olayında da ne kadar da çevreden simental, montofonlar , holstein kadar süt verir deselerde , süt denince kesinlikle holstein siyah alaca tercih edilmesi gerektiğini öğrendim. Belki simental ve montofonlar siyah alacanın sütteki verim litresine ulaşabilir ama bu çok kısa südrüyor. yani 30 litre günlük sütü simental veya montofon 2 ay verirken , holstein bu süreyi 4-5 aya çıkarıyor. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
besi öncesi buzağı büyütme
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt