PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Besi rasyonu hakkında bir soru?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="sait beylik" data-source="post: 588797" data-attributes="member: 44689"><p><strong>Ynt: Besi rasyonu hakkında bir soru?</strong></p><p></p><p>mısır flake özel olarakdizayn edilmiş buhar kazanlarında pişirilmesi ve ardından özel bir prosesten giçirilerek işlenmesi sonucu elde edilen içeriği garanti edilmiş bir üründür. flake ürünlerin kullanımı ile işkembedeki mikrobiyal protein sentezi ve ince bağırsaktaki enzimatik sindirim artar bu sayede rumende oluşan amonyak miktarı azalır.rumen amonyak miktarındaki azalma kan ve sütteki üre azot seviyesinde azalma sağlar.bu sayede dengeli bir beslenme ile döl verimi,şişkinlik ve ayak hastalıklarında en aza indirir.ABD hayvancılık hakkında nekadar konuştuğun insan var bilmiyorum ama bu mısır flake süt ineklerinde tercih edilir beside arpa dayalı beslenir bu sayede 12-15 aylık danalar 300-350kg karkas verirler arpa besisi dünyada toprağı bul ekim dikim yapan insanlar içindir yani toprağından ürettiği arpasını besi danasından geçirerek arpanın değerini yükseltirler.gelelim sorunun cevabına ABD okadar şey varki hayvancılıkda kullanılan mısırda kullanılıyor buğdayda yulafda ama sadece mısır besideki hayvanların yağlarında sarılık yaptığın için tercih edilmiyor ben illaki kullanılmaz demiyorum o senin tercihin peki sana bende bir soru soruyorum ABD kullanılan anabolizan madde içerikli ilaçlar kullanılıyor buda et ve süt veriminde %25 kadar verim sağlıyor bu neden kullanılmıyor ülkemizde. işde orası ABD sanmaki sen ABD besi danaları sadece yemle oluyor onların kullandığı büssürü yöntem var .bir sorumda buğday besi danasında kilo alımını hızlandırır ama tek basına flake olarak kullan bak neler oluyor hayvanında besi işi yapıyorsan besinin son iki veye bir buçuk ayında arpa dayalı besliceksin ve farkı göreceksin...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sait beylik, post: 588797, member: 44689"] [b]Ynt: Besi rasyonu hakkında bir soru?[/b] mısır flake özel olarakdizayn edilmiş buhar kazanlarında pişirilmesi ve ardından özel bir prosesten giçirilerek işlenmesi sonucu elde edilen içeriği garanti edilmiş bir üründür. flake ürünlerin kullanımı ile işkembedeki mikrobiyal protein sentezi ve ince bağırsaktaki enzimatik sindirim artar bu sayede rumende oluşan amonyak miktarı azalır.rumen amonyak miktarındaki azalma kan ve sütteki üre azot seviyesinde azalma sağlar.bu sayede dengeli bir beslenme ile döl verimi,şişkinlik ve ayak hastalıklarında en aza indirir.ABD hayvancılık hakkında nekadar konuştuğun insan var bilmiyorum ama bu mısır flake süt ineklerinde tercih edilir beside arpa dayalı beslenir bu sayede 12-15 aylık danalar 300-350kg karkas verirler arpa besisi dünyada toprağı bul ekim dikim yapan insanlar içindir yani toprağından ürettiği arpasını besi danasından geçirerek arpanın değerini yükseltirler.gelelim sorunun cevabına ABD okadar şey varki hayvancılıkda kullanılan mısırda kullanılıyor buğdayda yulafda ama sadece mısır besideki hayvanların yağlarında sarılık yaptığın için tercih edilmiyor ben illaki kullanılmaz demiyorum o senin tercihin peki sana bende bir soru soruyorum ABD kullanılan anabolizan madde içerikli ilaçlar kullanılıyor buda et ve süt veriminde %25 kadar verim sağlıyor bu neden kullanılmıyor ülkemizde. işde orası ABD sanmaki sen ABD besi danaları sadece yemle oluyor onların kullandığı büssürü yöntem var .bir sorumda buğday besi danasında kilo alımını hızlandırır ama tek basına flake olarak kullan bak neler oluyor hayvanında besi işi yapıyorsan besinin son iki veye bir buçuk ayında arpa dayalı besliceksin ve farkı göreceksin... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Besi rasyonu hakkında bir soru?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt