PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
*** Besicilerin Ruhuna Fatiha - Ette TaVaN fiyat uygulaması ***
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="stulu" data-source="post: 1017365" data-attributes="member: 20378"><p>Allah'tan halkımızı ıslah etmesinden başka dua etmekten yapacak başka bir şey bulamıyorum. Biz bu kadar insafsız halk mıydık yoksa sonradan mı olduk bilemiyorum. Artık hiç kimseyi % 10, % 20 kar yetmiyor. En az % 50 kar olacak. % 250, 300 olursa tadından yenmiyor. Herkes ben çok kazanayım da dünya yansın umurumda değil havasında. Hiç fakiri fukarayı düşünen yok. Ben fakirinde et yemesi gerektiğini savunuyorum. Kendi hayvanlarımda var, eti üreten danasını sattığında evine bir kilo kıyma götürmeye çekiniyor. Halkın yiyebildiği kıyma. Asgari ücretli köylü ve emekli bunu da yiyemiyor. Sadece ette değil, çiftçinin ürettiği her şeyde aynı durum. Aracı yada satıcı çiftçinin kazandığının en az 5 katını kazanmadan o ürünü pazarlamıyor. Bahçede portakal 50 kuruş pazarda 1,5 manavda, markette 3 lira çiftçinin, tarla kirasını ve emeğini katmazsak bile kiloda 10 kuruş karı yok, ama satıcı yada aracı kiloda 50 kuruş kazanmazsa portakalı satmıyor. Aynı şey tüm tarım ürünlerinde geçerli. Bu gün 1 litre süt üreticide ortalama 110 kuruş. Eğer çiftinin emeğini, tarla kirasını, ahırın kirasını, sigortasını ve finansman giderlerini saymazsak litrede bir kaç kuruş kazanabilir. Bu gün markette 1 litre süt 3 liradan başlıyor. Hesabını isteyen yapabilir. Allah önce halkımıza insaf ve merhamet duygusu versin.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="stulu, post: 1017365, member: 20378"] Allah'tan halkımızı ıslah etmesinden başka dua etmekten yapacak başka bir şey bulamıyorum. Biz bu kadar insafsız halk mıydık yoksa sonradan mı olduk bilemiyorum. Artık hiç kimseyi % 10, % 20 kar yetmiyor. En az % 50 kar olacak. % 250, 300 olursa tadından yenmiyor. Herkes ben çok kazanayım da dünya yansın umurumda değil havasında. Hiç fakiri fukarayı düşünen yok. Ben fakirinde et yemesi gerektiğini savunuyorum. Kendi hayvanlarımda var, eti üreten danasını sattığında evine bir kilo kıyma götürmeye çekiniyor. Halkın yiyebildiği kıyma. Asgari ücretli köylü ve emekli bunu da yiyemiyor. Sadece ette değil, çiftçinin ürettiği her şeyde aynı durum. Aracı yada satıcı çiftçinin kazandığının en az 5 katını kazanmadan o ürünü pazarlamıyor. Bahçede portakal 50 kuruş pazarda 1,5 manavda, markette 3 lira çiftçinin, tarla kirasını ve emeğini katmazsak bile kiloda 10 kuruş karı yok, ama satıcı yada aracı kiloda 50 kuruş kazanmazsa portakalı satmıyor. Aynı şey tüm tarım ürünlerinde geçerli. Bu gün 1 litre süt üreticide ortalama 110 kuruş. Eğer çiftinin emeğini, tarla kirasını, ahırın kirasını, sigortasını ve finansman giderlerini saymazsak litrede bir kaç kuruş kazanabilir. Bu gün markette 1 litre süt 3 liradan başlıyor. Hesabını isteyen yapabilir. Allah önce halkımıza insaf ve merhamet duygusu versin. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
*** Besicilerin Ruhuna Fatiha - Ette TaVaN fiyat uygulaması ***
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt