PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
*** Besicilerin Ruhuna Fatiha - Ette TaVaN fiyat uygulaması ***
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="n_sayan" data-source="post: 1018947" data-attributes="member: 53734"><p>aldığın hayvanın yaşına göre değişir kar oranın ama yüzde 10 dan yüzde 20 ye çıkmaz </p><p>sen tutup yer benden tarlada ürettiğim benden işçilik benden dersen daha yüksek çıkar belki oda kendini kandırmaktan başka birşey olmaz</p><p>ben bu sektörde daha doğru düzgün hesap yapan görmedim mal alırlar tartmazlar malı kesime götürürler tartmazlar üstüne birde senle dalga geçerler tartıp ne yapcan diye</p><p>275 kiloluk canlı hayvanı besiye aldın </p><p>günlük ortalama maliyetin işçilik kira elektrik, yem herşey dahil 10,5-11 tl olsun bukadar olurmu deme yedirirsen olur</p><p>hayvanı aldın 4250 tl ( geçen sene fiyatı )</p><p>300 gün baktın 300*11=3300 tl</p><p>4250+3300=7550 tl</p><p></p><p>275+300*1,3=665 kg canlı</p><p>yağlı kesim 22 den 665*0,92*0,62*22=8345 tl </p><p>8345-7550=795 tl </p><p></p><p>7550 tl yatırıp 795 tl kar edersen %10,5 kar etmiş olursun hesaplamalar 50-55 adet için yapılmıştır daha az sayıda maliyetler daha da artar</p><p></p><p>bütün hayvanlar günde 1,3 de almaz (simmental alır dersen 275 kg lık fiyatına da bakmak lazım )</p><p>hastalanan , şişen , ölen </p><p>buzağıyken alsanda durum aman aman değişmez bu işde kar 1500 ü kolay kolay geçmez hayvan başı</p><p>şansına hayvan ucuzken alırsın bir yılda fiyatlar artar kar ettim dersin pazara gidersin aynı adette hayvan alamazsın </p><p>buralarda yüzde 30-40-50 yazıpta hiç sektörde olmayan adamlarda bu para kazanılıyor sanmasın</p><p></p><p>sayı fazla olur ufak alırsın biraz daha artar karın en fazla o olur </p><p>süt inekçiliğinde de 1 inekde edeceğin 2500-3000 tl dışardan bakınca millet sanki para basıyoruz sanıyor</p><p></p><p>bu zorluğa değer mi değmez o konuda haklı olabilirsiniz para kazanmak hiçbir sektörde kolay değil</p><p>%200-300 ler kolay kazanılsaydı kimse parayı koyacak yer bulamazdı</p><p></p><p>geçen biriyle sohbet ediyoruz bir inekten ne kazanılır dedi 2500 civarı dedim </p><p>bana dediği sen öyle kar bekliyorsan hiç ineğe başlama dedi </p><p>sen ne bekliyorsun dedim 4-5 bin tl dedi </p><p>Allah gönlüne göre versin nediyim</p><p></p><p>bir inekten o paralar kazanılsaydı bugün herkez işi gücü bırakır inek bakardı</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="n_sayan, post: 1018947, member: 53734"] aldığın hayvanın yaşına göre değişir kar oranın ama yüzde 10 dan yüzde 20 ye çıkmaz sen tutup yer benden tarlada ürettiğim benden işçilik benden dersen daha yüksek çıkar belki oda kendini kandırmaktan başka birşey olmaz ben bu sektörde daha doğru düzgün hesap yapan görmedim mal alırlar tartmazlar malı kesime götürürler tartmazlar üstüne birde senle dalga geçerler tartıp ne yapcan diye 275 kiloluk canlı hayvanı besiye aldın günlük ortalama maliyetin işçilik kira elektrik, yem herşey dahil 10,5-11 tl olsun bukadar olurmu deme yedirirsen olur hayvanı aldın 4250 tl ( geçen sene fiyatı ) 300 gün baktın 300*11=3300 tl 4250+3300=7550 tl 275+300*1,3=665 kg canlı yağlı kesim 22 den 665*0,92*0,62*22=8345 tl 8345-7550=795 tl 7550 tl yatırıp 795 tl kar edersen %10,5 kar etmiş olursun hesaplamalar 50-55 adet için yapılmıştır daha az sayıda maliyetler daha da artar bütün hayvanlar günde 1,3 de almaz (simmental alır dersen 275 kg lık fiyatına da bakmak lazım ) hastalanan , şişen , ölen buzağıyken alsanda durum aman aman değişmez bu işde kar 1500 ü kolay kolay geçmez hayvan başı şansına hayvan ucuzken alırsın bir yılda fiyatlar artar kar ettim dersin pazara gidersin aynı adette hayvan alamazsın buralarda yüzde 30-40-50 yazıpta hiç sektörde olmayan adamlarda bu para kazanılıyor sanmasın sayı fazla olur ufak alırsın biraz daha artar karın en fazla o olur süt inekçiliğinde de 1 inekde edeceğin 2500-3000 tl dışardan bakınca millet sanki para basıyoruz sanıyor bu zorluğa değer mi değmez o konuda haklı olabilirsiniz para kazanmak hiçbir sektörde kolay değil %200-300 ler kolay kazanılsaydı kimse parayı koyacak yer bulamazdı geçen biriyle sohbet ediyoruz bir inekten ne kazanılır dedi 2500 civarı dedim bana dediği sen öyle kar bekliyorsan hiç ineğe başlama dedi sen ne bekliyorsun dedim 4-5 bin tl dedi Allah gönlüne göre versin nediyim bir inekten o paralar kazanılsaydı bugün herkez işi gücü bırakır inek bakardı [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
*** Besicilerin Ruhuna Fatiha - Ette TaVaN fiyat uygulaması ***
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt