PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Besiciliğe Giriş
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Denizlihorozu" data-source="post: 1160366" data-attributes="member: 47868"><p>Merhaba hemserim oncelikle insallah basarili olursun. Maddi gucun olmadan ve elinde kendi yemin olmadan besicilik zor diye dusunuyorum. Denizli bolgesinde yeterince besi hayvani bulabilecegini dusunuyorum. Bizim bolgede Simental disinda diger irklari bulmak maalesef cok zor. Eger yapmak istiyorsan benim sana tavsiye bu ekim sezonunda arpa yulaf yonca ekmen. Benim kendimin Montbeliard irk besi danalarim var 15 hayvan icin nerden baksan 50 donum arazi gerek. En azindan elinde yonca ve yulaf olmasi gerek! Gelisme zamaninda da arpa lazim olacak. Ahiri kapali yapma derim sizin bolge cok sicak, acik besi yapmani tavsiye ederim cok ta masraf yapmana gerek yok. Eger hayvan başı 5m2 olacak sekilde etrafini kalin borularla cevirip uzerine sac ile yari kapali alan yaparsan isine yarar. Buyuk şamandıralı suluk yap uzun bir yemlik yaptir veya sanayide var. Hayvan fiyatlari suan cok yuksek. Nerden baksan 4 aylik simental buzagi 5-5,5 dan basliyor. Tabi ari ırk alirsan, kirmalar belki biraz daha ucuz olabilir. Fazla bilgi istersen</p><p>Bana ozelden yazabilirsin.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Denizlihorozu, post: 1160366, member: 47868"] Merhaba hemserim oncelikle insallah basarili olursun. Maddi gucun olmadan ve elinde kendi yemin olmadan besicilik zor diye dusunuyorum. Denizli bolgesinde yeterince besi hayvani bulabilecegini dusunuyorum. Bizim bolgede Simental disinda diger irklari bulmak maalesef cok zor. Eger yapmak istiyorsan benim sana tavsiye bu ekim sezonunda arpa yulaf yonca ekmen. Benim kendimin Montbeliard irk besi danalarim var 15 hayvan icin nerden baksan 50 donum arazi gerek. En azindan elinde yonca ve yulaf olmasi gerek! Gelisme zamaninda da arpa lazim olacak. Ahiri kapali yapma derim sizin bolge cok sicak, acik besi yapmani tavsiye ederim cok ta masraf yapmana gerek yok. Eger hayvan başı 5m2 olacak sekilde etrafini kalin borularla cevirip uzerine sac ile yari kapali alan yaparsan isine yarar. Buyuk şamandıralı suluk yap uzun bir yemlik yaptir veya sanayide var. Hayvan fiyatlari suan cok yuksek. Nerden baksan 4 aylik simental buzagi 5-5,5 dan basliyor. Tabi ari ırk alirsan, kirmalar belki biraz daha ucuz olabilir. Fazla bilgi istersen Bana ozelden yazabilirsin. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Besiciliğe Giriş
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt