PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Besiciliğe Giriş
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Denizlihorozu" data-source="post: 1160544" data-attributes="member: 47868"><p>Montbeliard fransa cinsi ama turkiyede bazi ciftliklere Macaristandan geldi. Genelde daglik serin alanlarda yasamasi kolay olur. Kombine bir irk cok dayanikli bir hayvan. Sutcu veya etci olarak ikiye ayirabiliriz. Turkiyede genelde etci inekler var. Inekler ortalama 20-25 kg sut veriyor. Besi erkek hayvanlari cok hizli bir gelisim sagliyor yediginin hakkini veriyor! 16 ayda 800kg canli ulasabiliyor, elinde ki yem materiyaline bagli. Gecen sene 12 adet erkek dana vardi 18 aylik kestirdim 380kg ortalama karkas aldim. Bu sene 30 kadar var suan (11 aylik) ve 500kg canli agarliktalar. Yem tuketimi yuksek hayvanlar ben ozellikle yonca, yulaf, fig veriyorum. Arpa ezmesi mineral vit maya vs arti cok az miktarda hazir kesif yem veriyorum. Erkek buzagi (4 aylik) fiyatlari 5.000 tl civarinda.. baska sorulariniz olursa yanitlayabilirim.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Denizlihorozu, post: 1160544, member: 47868"] Montbeliard fransa cinsi ama turkiyede bazi ciftliklere Macaristandan geldi. Genelde daglik serin alanlarda yasamasi kolay olur. Kombine bir irk cok dayanikli bir hayvan. Sutcu veya etci olarak ikiye ayirabiliriz. Turkiyede genelde etci inekler var. Inekler ortalama 20-25 kg sut veriyor. Besi erkek hayvanlari cok hizli bir gelisim sagliyor yediginin hakkini veriyor! 16 ayda 800kg canli ulasabiliyor, elinde ki yem materiyaline bagli. Gecen sene 12 adet erkek dana vardi 18 aylik kestirdim 380kg ortalama karkas aldim. Bu sene 30 kadar var suan (11 aylik) ve 500kg canli agarliktalar. Yem tuketimi yuksek hayvanlar ben ozellikle yonca, yulaf, fig veriyorum. Arpa ezmesi mineral vit maya vs arti cok az miktarda hazir kesif yem veriyorum. Erkek buzagi (4 aylik) fiyatlari 5.000 tl civarinda.. baska sorulariniz olursa yanitlayabilirim. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Besiciliğe Giriş
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt