PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
besicilik ölmez, besiciler kaybetmez
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Guney46" data-source="post: 1021110" data-attributes="member: 52601"><p>Size katıldığım yerler var fakat Et ve Süt Kurumu kasaplara 23.30 tl den karkas vermeye başladılar. Kasaplar ise kıymanın 32 den satılması için karkasın 18-20 tl aralığında olmasını söylüyor. Yani devlet bu tavan fiyat konusunda kasapları baskılarsa, o zaman karkas fiyatıda daha aşağılara inebilir diye düşünüyorum. Sonuçta 23.30 tl taban değil tavan fiyat ama 32 tl tavan fiyat. Benim düşüncem esas darbe kurbandan sonra gelir, yılbaşına doğru canlı hayvan alım fiyatları biraz geriler 2017 yazına piyasa dengeye gelir. Besiciliği gerektirdiği gibi yapmayanlar, stoklu çalışmayanlar, vadeli yem alanlar, ufak üreticiler ağır darbe alır veya topu atar, düzgün işletmeler yerinde sayar gibi geliyor. Gerçi burası Türkiye 1 ay sonra ne olucağı bile şaşar.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Guney46, post: 1021110, member: 52601"] Size katıldığım yerler var fakat Et ve Süt Kurumu kasaplara 23.30 tl den karkas vermeye başladılar. Kasaplar ise kıymanın 32 den satılması için karkasın 18-20 tl aralığında olmasını söylüyor. Yani devlet bu tavan fiyat konusunda kasapları baskılarsa, o zaman karkas fiyatıda daha aşağılara inebilir diye düşünüyorum. Sonuçta 23.30 tl taban değil tavan fiyat ama 32 tl tavan fiyat. Benim düşüncem esas darbe kurbandan sonra gelir, yılbaşına doğru canlı hayvan alım fiyatları biraz geriler 2017 yazına piyasa dengeye gelir. Besiciliği gerektirdiği gibi yapmayanlar, stoklu çalışmayanlar, vadeli yem alanlar, ufak üreticiler ağır darbe alır veya topu atar, düzgün işletmeler yerinde sayar gibi geliyor. Gerçi burası Türkiye 1 ay sonra ne olucağı bile şaşar. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
besicilik ölmez, besiciler kaybetmez
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt