PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Besicilik sifirdan (yardim!!)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="neo8787" data-source="post: 836638" data-attributes="member: 49313"><p><strong>Ynt: Besicilik sifirdan (yardim!!)</strong></p><p></p><p>selamınaleytküm kardeşim.benimde besi ve süt kombine bir işletmem var süt holstein besi angus cinsi.bende kendi yemimi kendim yapıyorum tamamen vede kaba yemimi hatta rasyonumdaki kesif yemiminde büyük bir kısmını kendim üretiyorum allaha çok şükür kazanıyoruzda ancak söylediklerimi asla kulak ardı etme hayvancılığı gerçekten seviyorsan bu iş yapılır çünkü 100-150 başlık bir işletme olacağını söylüyorsun bu durumda kontrol sistemi tamamen sana ait olacak yani hayvanların genel sağlık durumu işletmenin iş akışı senden sorumlu olcak tamamen buda emin ol tatilsiz yıllar vede uykusus geceler demektir. daha büyük bir işletme kursan 1000 başlık ve üzeri veteriner ,işletmeci yada çeşitli konularda yetkili kişiler çalıştırarak bir kontrol sistemi kurabilirsin ancak 100-200 başta kurtarmaz çalıştırdığım kişi hem işini yapar yani yem yapar işte tadilat yapar temizlik yapar hemde kontrol kurarım bu çalışanlar üzerinden dersen bu olamaz asla olmaz çünkü işleyiş çok farklı hayvanındaki ufak bir değişikliği yada iştah azalması ufak bir topallama bunlara dikkat edemez çalışanlar bu işi mutlaka sen kontrol edeceksin e sen kontrol edeceksende mutlaka bu işten anlaman lazım yaparak öğrenim diyorsan daha az hayvanla başlamalısın.vede arazin olsa dahi çok büyük yatırımları var bu işin .traktörler yem karma balya makinası vs... işletme binaları depolar vs. işletme yatırımların az olmuycaktır kağıt üstünde az gözükebilir ama başlayınca çok şey cıkacak.beide kendi yenini üreteceksin bunla ilgiide belli bir yatırım yapmak zorundasın benim işletmem 200 başlık vede 4 yıl oldu işletmemi kuralı tam olark net bi hesabımız yok ancak traktörlerim yem karma makinalarım yem hazırlama ünitelerim bütün işletme yatırımlarım hem tarımsal yem üretimi için hemde hayvancılık işletmem için yatıtımlarım toplamda 3 milyonun üstünde işe başlarken bizimde hesaplarımız çok çok aşağıdaydı bu rakamların. vede buna lkarşılık kazanılan para evet bi para kazanılıyor ama bence asla yeterli değil başka bi sektörde bu yatırımla çok daha fazla paralar kazanılabilir vede kafanda rahat olur . birde toplama hayvanla bu işi yapmakta biraz sakıncalı aldığın hayvanın işkembe gelişimi nasıl bilemezsin veya solunum sistemi rahatsızlıkları geçirmişmi bunları bilemzsin vede bu çeşit hayvanlarda bahsettiğin veya istediğin gibi verimleri alamazsın bunun için yani yüksek verim hızlı canlı ağırlık artışı için danayı buzağılıktan yetiştirmen lazım buda damızlık işletmesi kurma zorunluluğu demektir. yani 10 dana alsan toplama 1 danan buzağılıkta iyi beslenmiş olmasa dolayısıyla işkembe gelişimini tamamlayamamışsa yada kötü ahır koşıulları sonucu solunum sistemi rahatsızlığı geçirmiş ise 9 danadan ettiğin karı gömersin 1 danaya . bunlara dikkat etmek lazım</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="neo8787, post: 836638, member: 49313"] [b]Ynt: Besicilik sifirdan (yardim!!)[/b] selamınaleytküm kardeşim.benimde besi ve süt kombine bir işletmem var süt holstein besi angus cinsi.bende kendi yemimi kendim yapıyorum tamamen vede kaba yemimi hatta rasyonumdaki kesif yemiminde büyük bir kısmını kendim üretiyorum allaha çok şükür kazanıyoruzda ancak söylediklerimi asla kulak ardı etme hayvancılığı gerçekten seviyorsan bu iş yapılır çünkü 100-150 başlık bir işletme olacağını söylüyorsun bu durumda kontrol sistemi tamamen sana ait olacak yani hayvanların genel sağlık durumu işletmenin iş akışı senden sorumlu olcak tamamen buda emin ol tatilsiz yıllar vede uykusus geceler demektir. daha büyük bir işletme kursan 1000 başlık ve üzeri veteriner ,işletmeci yada çeşitli konularda yetkili kişiler çalıştırarak bir kontrol sistemi kurabilirsin ancak 100-200 başta kurtarmaz çalıştırdığım kişi hem işini yapar yani yem yapar işte tadilat yapar temizlik yapar hemde kontrol kurarım bu çalışanlar üzerinden dersen bu olamaz asla olmaz çünkü işleyiş çok farklı hayvanındaki ufak bir değişikliği yada iştah azalması ufak bir topallama bunlara dikkat edemez çalışanlar bu işi mutlaka sen kontrol edeceksin e sen kontrol edeceksende mutlaka bu işten anlaman lazım yaparak öğrenim diyorsan daha az hayvanla başlamalısın.vede arazin olsa dahi çok büyük yatırımları var bu işin .traktörler yem karma balya makinası vs... işletme binaları depolar vs. işletme yatırımların az olmuycaktır kağıt üstünde az gözükebilir ama başlayınca çok şey cıkacak.beide kendi yenini üreteceksin bunla ilgiide belli bir yatırım yapmak zorundasın benim işletmem 200 başlık vede 4 yıl oldu işletmemi kuralı tam olark net bi hesabımız yok ancak traktörlerim yem karma makinalarım yem hazırlama ünitelerim bütün işletme yatırımlarım hem tarımsal yem üretimi için hemde hayvancılık işletmem için yatıtımlarım toplamda 3 milyonun üstünde işe başlarken bizimde hesaplarımız çok çok aşağıdaydı bu rakamların. vede buna lkarşılık kazanılan para evet bi para kazanılıyor ama bence asla yeterli değil başka bi sektörde bu yatırımla çok daha fazla paralar kazanılabilir vede kafanda rahat olur . birde toplama hayvanla bu işi yapmakta biraz sakıncalı aldığın hayvanın işkembe gelişimi nasıl bilemezsin veya solunum sistemi rahatsızlıkları geçirmişmi bunları bilemzsin vede bu çeşit hayvanlarda bahsettiğin veya istediğin gibi verimleri alamazsın bunun için yani yüksek verim hızlı canlı ağırlık artışı için danayı buzağılıktan yetiştirmen lazım buda damızlık işletmesi kurma zorunluluğu demektir. yani 10 dana alsan toplama 1 danan buzağılıkta iyi beslenmiş olmasa dolayısıyla işkembe gelişimini tamamlayamamışsa yada kötü ahır koşıulları sonucu solunum sistemi rahatsızlığı geçirmiş ise 9 danadan ettiğin karı gömersin 1 danaya . bunlara dikkat etmek lazım [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Besicilik sifirdan (yardim!!)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt