PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Besicilik sifirdan (yardim!!)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="hacimmet" data-source="post: 836664" data-attributes="member: 17222"><p><strong>Ynt: Besicilik sifirdan (yardim!!)</strong></p><p></p><p>Öncelikle formumuza hoş geldin hemşehrim,Aksarayımız hayvancılıkta Türkiyede önemli merkezleren biri konumuna geldi,bende büyük baş hayvancılık yapıyorum daha çok süt üzerine işletmemin alt yapısı ama bunun yanında besicilikte yapıyorum,Doğru hayvanlarla dengeli sistemli birişletmen olursa bireysel ilgilenirsen ve birim başına aldığın süt ve et verimin yüksek olursa bu işten güzel kar edebilirsin.Hayvancılık dışarıdan görüldüğü gibi değil çk zor bir meslek 365 gün 24 saat başında durman gerekiyor bakım beslemeden ve hastalıkların tedavisinden anlamamn gerekiyor bunlarıda hayvancılığı severek yapmaya çalışırsan ve başlangıçta bakım besleme ve hastalık tedavi ve bulgularıyla alakalı kayıt tutarsan zevkle işi öğrenirsin.</p><p> Çok şükür ben bu işi severek yapıyorum,besicilik düşünüyorsan planlamalarını araştırmalarını iyi yap düşündüğün gibi 12-18 aylık dananın besisi karlı olmaz aksine yanlış bir seçim olur günümüzde en karlı besicilik 5-6 ay bakımla yapılan ortalama 12-13 aylık yaşta kesime sevk edilen kısa dönem besiciliğidir,yani 8-9 aylık danaya 6 kgr kesif yemle 1,5-1,8 kgr canlı ağırlık aldırırken 15-18 aylık danaya 12 kgr kesif yemle 1,5 kgr canlı ağırlık aldıramassın.Bölgemizde yarı açık tip besi ahırları hem maliyet yönünden hemde verim yönünden uygun olur kesinlikle kapalı sistem bağlı sistem düşünme,Irk seçimi önemli kısa dönem besisinde etçi ve kombine ırklar daha iyi performans veriyor ama kombine ve etçi ırkların danaları yüksek fiyatta yani ortalama bir holstein danayı 13 aylık yaşta 260-270 kgr ları yakalayabiliyor bu yöndende düşün,artı besicilik yapacaksan bahsettiğin rakam az değil 100-150 baş büyük iş mutlaka nakliye araban olmalı pazardan değilde ahırdan aracı olmadan bedel yükselmeden mal toplayabilirsin hem daha kaliteli mal toplarsın celep ahırdan aldığı iyi danayı kendi ahrına bağlar kötüsünü pazara getirir.</p><p> özelden telefon numaramı verebilirim.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hacimmet, post: 836664, member: 17222"] [b]Ynt: Besicilik sifirdan (yardim!!)[/b] Öncelikle formumuza hoş geldin hemşehrim,Aksarayımız hayvancılıkta Türkiyede önemli merkezleren biri konumuna geldi,bende büyük baş hayvancılık yapıyorum daha çok süt üzerine işletmemin alt yapısı ama bunun yanında besicilikte yapıyorum,Doğru hayvanlarla dengeli sistemli birişletmen olursa bireysel ilgilenirsen ve birim başına aldığın süt ve et verimin yüksek olursa bu işten güzel kar edebilirsin.Hayvancılık dışarıdan görüldüğü gibi değil çk zor bir meslek 365 gün 24 saat başında durman gerekiyor bakım beslemeden ve hastalıkların tedavisinden anlamamn gerekiyor bunlarıda hayvancılığı severek yapmaya çalışırsan ve başlangıçta bakım besleme ve hastalık tedavi ve bulgularıyla alakalı kayıt tutarsan zevkle işi öğrenirsin. Çok şükür ben bu işi severek yapıyorum,besicilik düşünüyorsan planlamalarını araştırmalarını iyi yap düşündüğün gibi 12-18 aylık dananın besisi karlı olmaz aksine yanlış bir seçim olur günümüzde en karlı besicilik 5-6 ay bakımla yapılan ortalama 12-13 aylık yaşta kesime sevk edilen kısa dönem besiciliğidir,yani 8-9 aylık danaya 6 kgr kesif yemle 1,5-1,8 kgr canlı ağırlık aldırırken 15-18 aylık danaya 12 kgr kesif yemle 1,5 kgr canlı ağırlık aldıramassın.Bölgemizde yarı açık tip besi ahırları hem maliyet yönünden hemde verim yönünden uygun olur kesinlikle kapalı sistem bağlı sistem düşünme,Irk seçimi önemli kısa dönem besisinde etçi ve kombine ırklar daha iyi performans veriyor ama kombine ve etçi ırkların danaları yüksek fiyatta yani ortalama bir holstein danayı 13 aylık yaşta 260-270 kgr ları yakalayabiliyor bu yöndende düşün,artı besicilik yapacaksan bahsettiğin rakam az değil 100-150 baş büyük iş mutlaka nakliye araban olmalı pazardan değilde ahırdan aracı olmadan bedel yükselmeden mal toplayabilirsin hem daha kaliteli mal toplarsın celep ahırdan aldığı iyi danayı kendi ahrına bağlar kötüsünü pazara getirir. özelden telefon numaramı verebilirim. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Besicilik sifirdan (yardim!!)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt