PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Besicilik sifirdan (yardim!!)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Guney46" data-source="post: 842668" data-attributes="member: 52601"><p><strong>Ynt: Besicilik sifirdan (yardim!!)</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>350 kg ağırlığındaki bir Holstein üzerinden günlük 1.2 kg agırlık artışına göre bir deneme yapalım.</p><p></p><p>Yem firmalarının demesi:</p><p></p><p>-7.5 kilo kesif yem </p><p>-3 kilo saman (Kuru madde ihtiyacı üzerinden hesaplarsak) verilmesi gerekiyor fakat rasyonun günlük maliyeti 7.2 TL (Saman 40 kurus/kg kesif yem 80 kuruş/kg)</p><p></p><p>Rasyon programı üzerinden alternatif rasyon yapınca:</p><p></p><p>-Kesif yem 5.5 kg </p><p>-Mısır silajı (%35 kuru madde) 8 kilo (6 kuruş/kg kendi üretimimiz)</p><p>-Saman 2.1 kg (Burada samanı daha da düşürüp mısır silajını daha da arttırabiliyoruz) </p><p></p><p>Rasyon degerleri 2 farklı rasyonda da birbirine yakın durumda, hatta mısır silajlı rasyonun enerji degeri yemcinin rasyonun daha fazla.</p><p>Fakat rasyon günlük maliyeti 5.72 TL yani 1.48 TL daha ucuz, bu da ciddi bir fark. </p><p></p><p>-Peki mısır silajı verilirse hayvan nasıl zayıflıyor? Bunun mantığı nedir? </p><p></p><p>Yanlıs hatırlamıyorsam 3.5 kilo mısır silajının enerji degeri 1 kilo arpaya eşit.</p><p></p><p>Saygılar</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Guney46, post: 842668, member: 52601"] [b]Ynt: Besicilik sifirdan (yardim!!)[/b] 350 kg ağırlığındaki bir Holstein üzerinden günlük 1.2 kg agırlık artışına göre bir deneme yapalım. Yem firmalarının demesi: -7.5 kilo kesif yem -3 kilo saman (Kuru madde ihtiyacı üzerinden hesaplarsak) verilmesi gerekiyor fakat rasyonun günlük maliyeti 7.2 TL (Saman 40 kurus/kg kesif yem 80 kuruş/kg) Rasyon programı üzerinden alternatif rasyon yapınca: -Kesif yem 5.5 kg -Mısır silajı (%35 kuru madde) 8 kilo (6 kuruş/kg kendi üretimimiz) -Saman 2.1 kg (Burada samanı daha da düşürüp mısır silajını daha da arttırabiliyoruz) Rasyon degerleri 2 farklı rasyonda da birbirine yakın durumda, hatta mısır silajlı rasyonun enerji degeri yemcinin rasyonun daha fazla. Fakat rasyon günlük maliyeti 5.72 TL yani 1.48 TL daha ucuz, bu da ciddi bir fark. -Peki mısır silajı verilirse hayvan nasıl zayıflıyor? Bunun mantığı nedir? Yanlıs hatırlamıyorsam 3.5 kilo mısır silajının enerji degeri 1 kilo arpaya eşit. Saygılar [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Besicilik sifirdan (yardim!!)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt