PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Besicilik ve Süt Sığırcılığı (Ekim 2014)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="lordsaar" data-source="post: 894755" data-attributes="member: 51940"><p><strong>Ynt: Besicilik ve Süt Sığırcılığı (Ekim 2014)</strong></p><p></p><p>Hermiyas Abicim yanımda olsan yanaklarından öperdim vallahi agzından bal akıyor *098*-</p><p>Aynen Katılıyorum Dişi herzaman için geliceği olan bir işletme ve yatırım planlama isteyen bir işdir .</p><p>Riskleri Besicilik le kıyaslandığında daha fazladır,nitekim uzun vadeli işletme şeklinde bakarsanız özelikle Aile işletmeleri olarak baz da aldıkmı Dünya batar işletme batmaz helede bide örnek vermem gerekirse 50 Baş hayvana 100-200 Dekar bi Ekilir Arazi temin ede bilirseniz off derim.</p><p>Hesaplama olarak da bakarsak 24 sağlır inek yılda 24 Doğum demek ayda 2 doğum demek ortalama</p><p>Yılda doğumlardan 24/10 Tanesi bile erkek olsa siz 2 Yıl sonrasını baz alırsak ,her yıl düzenli 10 Dana yetiştiriyorsunuz demektir işletmede iş gücünüz fazla ise bu hesaplamalar her yıl %50 bazında artar.</p><p>Örnek vermem gerekirse bu yıl 50 inek sagyorsanız onun bızalarını 24 ay sonra İnek olacagını baza alırsanız sürünüzün katıyla artığını göreceksiniz hem DİŞİLERDE hem ERKEKLERDE.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="lordsaar, post: 894755, member: 51940"] [b]Ynt: Besicilik ve Süt Sığırcılığı (Ekim 2014)[/b] Hermiyas Abicim yanımda olsan yanaklarından öperdim vallahi agzından bal akıyor *098*- Aynen Katılıyorum Dişi herzaman için geliceği olan bir işletme ve yatırım planlama isteyen bir işdir . Riskleri Besicilik le kıyaslandığında daha fazladır,nitekim uzun vadeli işletme şeklinde bakarsanız özelikle Aile işletmeleri olarak baz da aldıkmı Dünya batar işletme batmaz helede bide örnek vermem gerekirse 50 Baş hayvana 100-200 Dekar bi Ekilir Arazi temin ede bilirseniz off derim. Hesaplama olarak da bakarsak 24 sağlır inek yılda 24 Doğum demek ayda 2 doğum demek ortalama Yılda doğumlardan 24/10 Tanesi bile erkek olsa siz 2 Yıl sonrasını baz alırsak ,her yıl düzenli 10 Dana yetiştiriyorsunuz demektir işletmede iş gücünüz fazla ise bu hesaplamalar her yıl %50 bazında artar. Örnek vermem gerekirse bu yıl 50 inek sagyorsanız onun bızalarını 24 ay sonra İnek olacagını baza alırsanız sürünüzün katıyla artığını göreceksiniz hem DİŞİLERDE hem ERKEKLERDE. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Besicilik ve Süt Sığırcılığı (Ekim 2014)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt