PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
BESİCİLİK
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="aschkar" data-source="post: 285346" data-attributes="member: 25795"><p><strong>Ynt: BESİCİLİK</strong></p><p></p><p>süre konusunu sorarsan sana aşama aşama anlatayım.</p><p>-ergin canlı ağırlığına göre bakarsan 18-20 aya kadar bakabilirsin hatta yağlanması çok sıkıntı olmaz ise 24 ay bile olabilir.</p><p>-eğer ben alıp satıcıyım dersen 6 aylık dana antiparaziter tedavi yapıp feedalot yani serbest yemleme yaparsanda 3 ay bile yeter.</p><p></p><p>ama bana sorarsan bir elinde kantar bir elinde bıçak olmalı besici.ay bir tartı yapacak olmadı gögüs çevresini ölçeçek. her artan bir ivme ile kilo alıyorsa 6 aydan 15-18 aya kadar bakılmalı.haa baktın iyi kilo almıyor mu celebe aracıya dam danası olarak satılmalı.</p><p></p><p>eğer arazimi kendim ekip biçiyor bir besi danası için 100 kadar yeşil arpa fiğ paketim varsa 1ton biralık kalitesinde arpam varsa 1 sene bakarım. dün pınarda kesime gönderdim 17 tane üst üste 16 ay hepsi.290 kilo karkas gelsi.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="aschkar, post: 285346, member: 25795"] [b]Ynt: BESİCİLİK[/b] süre konusunu sorarsan sana aşama aşama anlatayım. -ergin canlı ağırlığına göre bakarsan 18-20 aya kadar bakabilirsin hatta yağlanması çok sıkıntı olmaz ise 24 ay bile olabilir. -eğer ben alıp satıcıyım dersen 6 aylık dana antiparaziter tedavi yapıp feedalot yani serbest yemleme yaparsanda 3 ay bile yeter. ama bana sorarsan bir elinde kantar bir elinde bıçak olmalı besici.ay bir tartı yapacak olmadı gögüs çevresini ölçeçek. her artan bir ivme ile kilo alıyorsa 6 aydan 15-18 aya kadar bakılmalı.haa baktın iyi kilo almıyor mu celebe aracıya dam danası olarak satılmalı. eğer arazimi kendim ekip biçiyor bir besi danası için 100 kadar yeşil arpa fiğ paketim varsa 1ton biralık kalitesinde arpam varsa 1 sene bakarım. dün pınarda kesime gönderdim 17 tane üst üste 16 ay hepsi.290 kilo karkas gelsi. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
BESİCİLİK
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt