PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Besicilik
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Gürgen Tarım" data-source="post: 782083" data-attributes="member: 44262"><p><strong>Ynt: Besicilik</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>bana göre şuanda piyasa en riskli zamanında. hayvan pahalı yem pahalı. şimdi 1 yaşında dana 2.5 - 3 bin lira. iyi ırk alırsanız. bu hayvana 6 ayda siz bakıcaksınız + yem masrafı binicek bakıcı ilaç vs binicek. peki 6 ay sonrasını kestirebiliyomusunuz ? girdi maliyetleri yükseldi ithalat açılırsa karkas et fiyatları düşücek. siz kestirirken fiyatlar düşerse çok büyük zarar edebilirsiniz. </p><p></p><p>girdi maliyetleri yükseldiğinden süt para etmediğinden insanlar ineklerini kesime yolluyo. şuanda et kesim bu yüzden düşük ama nisan mayısta yükselmeye baslar et yükselince ithalat seside yükselir. bizim ülkemiz öyle bi hal aldıki yarın ne olucagını kimse hayal bile edemiyor. </p><p></p><p>para kazanamazsınız demiyorum ama şuanda besilik dana pahalı olduğundan riskli bir dönem. doların yüksek olması ve bu seviyelerden aşağı düşmüycek olması faizlerin artıcagının beklenmesi bunlar ithalatın maliyetli olucagının bi göstergesi. ithal et maliyetli olucagından yapılsa bile önceki döneme göre daha sınırlı yapılıcagını düşünüyorum.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gürgen Tarım, post: 782083, member: 44262"] [b]Ynt: Besicilik[/b] bana göre şuanda piyasa en riskli zamanında. hayvan pahalı yem pahalı. şimdi 1 yaşında dana 2.5 - 3 bin lira. iyi ırk alırsanız. bu hayvana 6 ayda siz bakıcaksınız + yem masrafı binicek bakıcı ilaç vs binicek. peki 6 ay sonrasını kestirebiliyomusunuz ? girdi maliyetleri yükseldi ithalat açılırsa karkas et fiyatları düşücek. siz kestirirken fiyatlar düşerse çok büyük zarar edebilirsiniz. girdi maliyetleri yükseldiğinden süt para etmediğinden insanlar ineklerini kesime yolluyo. şuanda et kesim bu yüzden düşük ama nisan mayısta yükselmeye baslar et yükselince ithalat seside yükselir. bizim ülkemiz öyle bi hal aldıki yarın ne olucagını kimse hayal bile edemiyor. para kazanamazsınız demiyorum ama şuanda besilik dana pahalı olduğundan riskli bir dönem. doların yüksek olması ve bu seviyelerden aşağı düşmüycek olması faizlerin artıcagının beklenmesi bunlar ithalatın maliyetli olucagının bi göstergesi. ithal et maliyetli olucagından yapılsa bile önceki döneme göre daha sınırlı yapılıcagını düşünüyorum. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Besicilik
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt