PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
BESİCİLİKTE AÇIK SİSTEMMİ YOKSA KAPALI BAĞLI SİSTEMMİ DAHA VERİMLİ?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ismail_17" data-source="post: 728932" data-attributes="member: 25443"><p><strong>Ynt: BESİCİLİKTE AÇIK SİSTEMMİ YOKSA KAPALI BAĞLI SİSTEMMİ DAHA VERİMLİ?</strong></p><p></p><p>Ben açık sistemi tercih ediyorum. Mekanı yeni yapacaksan araştırmanı iyi yap yanlış iş yapmamak için.</p><p>Temelden başlarken meyil, akıntı olayına dikkat et işten anlayan usta ile çalış.Mekanın alt tarafı foseptik çukuru üst tarafı sılaj çukuru olacak gibi.</p><p>Mekanın yönü önemli uzantı, doğu batı olursa kuzey tarafı serın yazlık, güney tarafı sıcak ve kışlık olur.</p><p>Sen büyük ihtimal tek taraflı yaparsın ona göre seçimini yap.</p><p>Mekanı yerden temelden biraz yukarı kaldırırsan bu sana sonradan işçilikten avantaj sağlar akıntılar meyıl yana ve boyuna olursa gübreyi temizlemek rahat olacak.</p><p>Yemlık yem yolu olmalı kilitli, yemliğin başında gübre sıyırıcı olmalı.</p><p>Dediğin gibi bölmeler içeriden dışarıya kadar olursa sitres ve tırnak hastalığı yönünden avantaj olur</p><p>Bölmeler fazla geniş olmasın beside geniş iyi değil, sütte geniş rahat olur.</p><p>Bölmeler 4 adet ,10 x 4 = 40 olur herhalde hayvan lar boyu boyuna bir birini ezmez .</p><p></p><p>Bölmenin içerisi beton dişarısı toprak olmalı burası önemli yoksa yemliğin başı toprak olursa çok çamur oluyor komple beton olsa bölme o zamanda hayvanın toprağa basma ihtiyacı var.</p><p>Tabi böyle bir mekan daha masraflı olacak ama işçiliği çok rahat olur.</p><p>Bir yıllık yemini depolayacak yerde lazım ,Yemi uygun zamanda almak yada kendin üretmek maliyet için önemli.</p><p>Ben böyle düşünüyorum , kolay gelsin bereketli olsun.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ismail_17, post: 728932, member: 25443"] [b]Ynt: BESİCİLİKTE AÇIK SİSTEMMİ YOKSA KAPALI BAĞLI SİSTEMMİ DAHA VERİMLİ?[/b] Ben açık sistemi tercih ediyorum. Mekanı yeni yapacaksan araştırmanı iyi yap yanlış iş yapmamak için. Temelden başlarken meyil, akıntı olayına dikkat et işten anlayan usta ile çalış.Mekanın alt tarafı foseptik çukuru üst tarafı sılaj çukuru olacak gibi. Mekanın yönü önemli uzantı, doğu batı olursa kuzey tarafı serın yazlık, güney tarafı sıcak ve kışlık olur. Sen büyük ihtimal tek taraflı yaparsın ona göre seçimini yap. Mekanı yerden temelden biraz yukarı kaldırırsan bu sana sonradan işçilikten avantaj sağlar akıntılar meyıl yana ve boyuna olursa gübreyi temizlemek rahat olacak. Yemlık yem yolu olmalı kilitli, yemliğin başında gübre sıyırıcı olmalı. Dediğin gibi bölmeler içeriden dışarıya kadar olursa sitres ve tırnak hastalığı yönünden avantaj olur Bölmeler fazla geniş olmasın beside geniş iyi değil, sütte geniş rahat olur. Bölmeler 4 adet ,10 x 4 = 40 olur herhalde hayvan lar boyu boyuna bir birini ezmez . Bölmenin içerisi beton dişarısı toprak olmalı burası önemli yoksa yemliğin başı toprak olursa çok çamur oluyor komple beton olsa bölme o zamanda hayvanın toprağa basma ihtiyacı var. Tabi böyle bir mekan daha masraflı olacak ama işçiliği çok rahat olur. Bir yıllık yemini depolayacak yerde lazım ,Yemi uygun zamanda almak yada kendin üretmek maliyet için önemli. Ben böyle düşünüyorum , kolay gelsin bereketli olsun. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
BESİCİLİKTE AÇIK SİSTEMMİ YOKSA KAPALI BAĞLI SİSTEMMİ DAHA VERİMLİ?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt