PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
besicilikte kar-zarar hesabı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ismail_17" data-source="post: 1024304" data-attributes="member: 25443"><p>Ben 20 yılı geçti büyük baş içindeyim süt sığırcılığı ve kendi erkek buzağılarıma besi yapıyorum , hiç hayvan almadım dışarıdan uzun zamandır satmıyorumda , çıkma inekler kesime olan danalar kesime bu şekilde </p><p></p><p>Benim için besi annesinden doğduğu gün başlıoyor, alt yapı çok önemli bilemem başkasının baktığı hayvan nasıldır </p><p></p><p>Büyük hayvan alıpta besiye çekecek kişinin ucuz hayvan temini ve ucuz yem temini yönünden çok iyi imkanları olması gerek ki bu imkanları ete çevirip parasını katlayabilsin</p><p></p><p>Ucuz yem temini ile ne demek istedim bölgesel imkanları iyi olmalı hayvan için yem bitkisi tarımı kuru yada sulu , yada fabrika artıkları kuspeler uygun olmalı </p><p></p><p>Tersi olursa iklim çok soğuk yada çok sıcak yem bitkisi tarımı düşük verimli kazançta zorlaşır, enerji pahalı ülkemizde mera imkanlarıda kısıtlı çok bölgede .</p><p></p><p>Tabi tüm bunların içinde yukarıda Behçet hocanın bahsettiği sıkı hesaplara kalıyor iş ama benim cesaretim yok hayvan satın alıp beslemeye .</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ismail_17, post: 1024304, member: 25443"] Ben 20 yılı geçti büyük baş içindeyim süt sığırcılığı ve kendi erkek buzağılarıma besi yapıyorum , hiç hayvan almadım dışarıdan uzun zamandır satmıyorumda , çıkma inekler kesime olan danalar kesime bu şekilde Benim için besi annesinden doğduğu gün başlıoyor, alt yapı çok önemli bilemem başkasının baktığı hayvan nasıldır Büyük hayvan alıpta besiye çekecek kişinin ucuz hayvan temini ve ucuz yem temini yönünden çok iyi imkanları olması gerek ki bu imkanları ete çevirip parasını katlayabilsin Ucuz yem temini ile ne demek istedim bölgesel imkanları iyi olmalı hayvan için yem bitkisi tarımı kuru yada sulu , yada fabrika artıkları kuspeler uygun olmalı Tersi olursa iklim çok soğuk yada çok sıcak yem bitkisi tarımı düşük verimli kazançta zorlaşır, enerji pahalı ülkemizde mera imkanlarıda kısıtlı çok bölgede . Tabi tüm bunların içinde yukarıda Behçet hocanın bahsettiği sıkı hesaplara kalıyor iş ama benim cesaretim yok hayvan satın alıp beslemeye . [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
besicilikte kar-zarar hesabı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt