PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Beyaz altın” pamuk için acil 10 öneri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="wallace22" data-source="post: 1345637" data-attributes="member: 52795"><p><strong>ÜRETİM VE İŞLEME KALİTESİNİN YÜKSELTİLMESİ ÇOK ÖNEMLİ"</strong></p><p></p><p>İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı, Tarladan Markaya Pamuk Çalıştayı Raporu’nun birçok başlıkta Türkiye’nin pamuk gerçeğini ortaya koyduğunu söyledi.</p><p></p><p>Özhamaratlı, “Yaklaşık 28 milyar dolar ihracat yapan ve tarım, üretim ve pazarlama birlikte düşünüldüğünde 2 milyonun üzerinde istihdam sağlayan tekstil ve hazır giyim sektörümüzün ana hammaddesi olan pamuk, ülkemizin en stratejik tarım ürünlerindendir ve bu sebeple yapılan her çalışmayı, verilen her desteği fazlasıyla hak etmektedir. ‘Beyaz altın’ olarak da adlandırılan pamuk için hazırladığımız rapordaki önerilerimizin ivedilikle uygulamaya alınması, üretim maliyetlerinin azalmasına, verimlilik, kalite ve katma değerin artmasına, ithalat ihtiyacının gerilemesine ve sektörün ülke ekonomisi ve ihracatına daha fazla katkı sağlamasına zemin hazırlayacak” yorumunda bulundu.</p><p></p><p>Özhamaratlı, hazır giyimde kilo ihracat fiyatının 16,2 dolar, tekstilde ise 4,2 dolar olduğunu hatırlatarak, 1,28 dolar olan ortalama kilo başı ülke ihracatının tekstil ve hazır giyim ihracatı hariç tutulduğunda 1,08’e indiğini belirtti.</p><p></p><p>Fiyatların düşük seyrettiği yılın ertesinde pamuk üretiminin azaldığını, üretim azalınca fiyatların yeniden yükseldiğini, karlılık arttığı için ertesi yıl üretimin tekrar yükseldiğini ve bunun da piyasada dengesizliğe neden olduğunun altını çizen Özhamaratlı, "Çiftçinin zarar etmeyeceği, kendini güvende hissedeceği bir sisteme ihtiyaç var. Destekler ve teşvikler mümkün olduğunca</p><p>esnek olmalı, sadece üretim miktarına değil kaliteyi de dikkate alarak verilmeli" çağrısında bulundu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="wallace22, post: 1345637, member: 52795"] [B]ÜRETİM VE İŞLEME KALİTESİNİN YÜKSELTİLMESİ ÇOK ÖNEMLİ"[/B] İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı, Tarladan Markaya Pamuk Çalıştayı Raporu’nun birçok başlıkta Türkiye’nin pamuk gerçeğini ortaya koyduğunu söyledi. Özhamaratlı, “Yaklaşık 28 milyar dolar ihracat yapan ve tarım, üretim ve pazarlama birlikte düşünüldüğünde 2 milyonun üzerinde istihdam sağlayan tekstil ve hazır giyim sektörümüzün ana hammaddesi olan pamuk, ülkemizin en stratejik tarım ürünlerindendir ve bu sebeple yapılan her çalışmayı, verilen her desteği fazlasıyla hak etmektedir. ‘Beyaz altın’ olarak da adlandırılan pamuk için hazırladığımız rapordaki önerilerimizin ivedilikle uygulamaya alınması, üretim maliyetlerinin azalmasına, verimlilik, kalite ve katma değerin artmasına, ithalat ihtiyacının gerilemesine ve sektörün ülke ekonomisi ve ihracatına daha fazla katkı sağlamasına zemin hazırlayacak” yorumunda bulundu. Özhamaratlı, hazır giyimde kilo ihracat fiyatının 16,2 dolar, tekstilde ise 4,2 dolar olduğunu hatırlatarak, 1,28 dolar olan ortalama kilo başı ülke ihracatının tekstil ve hazır giyim ihracatı hariç tutulduğunda 1,08’e indiğini belirtti. Fiyatların düşük seyrettiği yılın ertesinde pamuk üretiminin azaldığını, üretim azalınca fiyatların yeniden yükseldiğini, karlılık arttığı için ertesi yıl üretimin tekrar yükseldiğini ve bunun da piyasada dengesizliğe neden olduğunun altını çizen Özhamaratlı, "Çiftçinin zarar etmeyeceği, kendini güvende hissedeceği bir sisteme ihtiyaç var. Destekler ve teşvikler mümkün olduğunca esnek olmalı, sadece üretim miktarına değil kaliteyi de dikkate alarak verilmeli" çağrısında bulundu. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Beyaz altın” pamuk için acil 10 öneri
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt