PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Beyaz et fiyatları düşecek
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="Hermiyas" data-source="post: 879190" data-attributes="member: 41641"><p><strong>27.09.2014 - 13:33 | Son Güncelleme: 27.09.2014-13:41</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong> Milliyet.com.tr »</strong></p><p><strong> Ekonomi »</strong></p><p><strong> Haber </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Beyaz et fiyatları düşecek</strong></p><p><strong>BESD-BİR Başkanı Koca, Kurban Bayramı ' nın ardından tavuk etine ilginin azalacağını söyledi. Koca, bunun fiyatların düşmesine neden olacağını kaydetti.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) Başkanı Sait Koca, Kurban Bayramı ' nın ardından tavuk eti tüketimine ilginin azalacağını ve fiyatlarda düşüş olacağını belirtti.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Koca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı nedeniyle vatandaşların kırmızı et tüketimine yönelmesinin ve stok yapmasının beyaz et sektörünü olumsuz etkileyeceğini ancak bu durumun çok uzun sürmeyeceğini ifade etti.</strong></p><p><strong></strong></p><p> <strong>Bu kapsamda gerekli tedbirleri aldıklarını dile getiren Koca, 'Kurban Bayramı ' nın ardından tavuk eti tüketimine ilginin azalacağını ve fiyatlarda düşüş olacağını öngörüyoruz. Üretim planlarımızı da bu kapsamda yapıyoruz' dedi.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Türkiye tavuk eti üretiminde dünya 8 ' incisi</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Dünya tavuk eti üretiminde ABD, Çin ve Brezilya ' nın açık ara önde olduğunu dile getiren Koca, Türkiye ' nin de 2013 itibarıyla üretimde dünyada 8. sırada yer aldığını ifade etti.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Nüfusun sağlıklı beslenebilmesi için tavuk eti tüketiminin önemine işaret eden Koca, tavuk etinin hem sağlıklı hem de diğer protein kaynaklarından daha uygun fiyatlı olduğunu söyledi.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Türkiye ' de yılda kişi başı ortalama 20 kilogram beyaz et tüketildiğini kaydeden Koca, kamuoyunda beyaz et tüketimi ile ilgili ortaya atılan spekülasyonların tüketimi olumsuz etkilediğini dile getirdi.</strong></p><p><strong></strong></p><p> <strong>' Asılsız bilgiler var ' </strong></p><p><strong></strong></p><p> <strong>Koca, tüketicilerin markası belli, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından onaylı her türlü tavuk etini alabileceğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>'Tavukların 45 günden sonra yaşamadıkları, kuluçkadan 17. günde çıktıkları gibi asılsız bilgiler var. Tavuk üretiminde hormon kullanıldığına dair yanlış bir algı mevcut. Türkiye ' de hormon kullanımı, üretimi, satılması ve bulundurulması kesinlikle yasak. Hormon ucuz olmadığı için ekonomik açıdan kullanılması da mantıklı değil. Tavuk eti üretim tarihinde hormon hiç kullanılmadı. Büyüme ve gelişme faktörü olarak antibiyotik kullanımı da aynı şekilde yasak. Beyaz ette en sağlıklı, en güvenilir, en kaliteli üretim Türkiye ' de.'</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Koca, Türkiye ' de tavuk eti üretiminin istikrarlı olarak artmasının büyük başarı olduğunu vurgulayarak, son iki yıldır yüzde 5 düzeyinde büyüme gerçekleştiğini ifade etti.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Kişi başına toplam et tüketiminde ise Türkiye ' nin çok geride bulunduğunu belirten Koca, ABD ' de 108,9 kilogram, AB ' de 77,1 kilogram olan kişi başına tüketimin Türkiye ' de sadece 32,4 kilogram olduğunu kaydetti.</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hermiyas, post: 879190, member: 41641"] [b]27.09.2014 - 13:33 | Son Güncelleme: 27.09.2014-13:41 Milliyet.com.tr » Ekonomi » Haber Beyaz et fiyatları düşecek BESD-BİR Başkanı Koca, Kurban Bayramı ' nın ardından tavuk etine ilginin azalacağını söyledi. Koca, bunun fiyatların düşmesine neden olacağını kaydetti. Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) Başkanı Sait Koca, Kurban Bayramı ' nın ardından tavuk eti tüketimine ilginin azalacağını ve fiyatlarda düşüş olacağını belirtti. Koca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı nedeniyle vatandaşların kırmızı et tüketimine yönelmesinin ve stok yapmasının beyaz et sektörünü olumsuz etkileyeceğini ancak bu durumun çok uzun sürmeyeceğini ifade etti. Bu kapsamda gerekli tedbirleri aldıklarını dile getiren Koca, 'Kurban Bayramı ' nın ardından tavuk eti tüketimine ilginin azalacağını ve fiyatlarda düşüş olacağını öngörüyoruz. Üretim planlarımızı da bu kapsamda yapıyoruz' dedi. Türkiye tavuk eti üretiminde dünya 8 ' incisi Dünya tavuk eti üretiminde ABD, Çin ve Brezilya ' nın açık ara önde olduğunu dile getiren Koca, Türkiye ' nin de 2013 itibarıyla üretimde dünyada 8. sırada yer aldığını ifade etti. Nüfusun sağlıklı beslenebilmesi için tavuk eti tüketiminin önemine işaret eden Koca, tavuk etinin hem sağlıklı hem de diğer protein kaynaklarından daha uygun fiyatlı olduğunu söyledi. Türkiye ' de yılda kişi başı ortalama 20 kilogram beyaz et tüketildiğini kaydeden Koca, kamuoyunda beyaz et tüketimi ile ilgili ortaya atılan spekülasyonların tüketimi olumsuz etkilediğini dile getirdi. ' Asılsız bilgiler var ' Koca, tüketicilerin markası belli, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından onaylı her türlü tavuk etini alabileceğine dikkati çekerek, şöyle konuştu: 'Tavukların 45 günden sonra yaşamadıkları, kuluçkadan 17. günde çıktıkları gibi asılsız bilgiler var. Tavuk üretiminde hormon kullanıldığına dair yanlış bir algı mevcut. Türkiye ' de hormon kullanımı, üretimi, satılması ve bulundurulması kesinlikle yasak. Hormon ucuz olmadığı için ekonomik açıdan kullanılması da mantıklı değil. Tavuk eti üretim tarihinde hormon hiç kullanılmadı. Büyüme ve gelişme faktörü olarak antibiyotik kullanımı da aynı şekilde yasak. Beyaz ette en sağlıklı, en güvenilir, en kaliteli üretim Türkiye ' de.' Koca, Türkiye ' de tavuk eti üretiminin istikrarlı olarak artmasının büyük başarı olduğunu vurgulayarak, son iki yıldır yüzde 5 düzeyinde büyüme gerçekleştiğini ifade etti. Kişi başına toplam et tüketiminde ise Türkiye ' nin çok geride bulunduğunu belirten Koca, ABD ' de 108,9 kilogram, AB ' de 77,1 kilogram olan kişi başına tüketimin Türkiye ' de sadece 32,4 kilogram olduğunu kaydetti.[/b] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Beyaz et fiyatları düşecek
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt