PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Bahçe Bitkileri
Biber
Biber ekicem 1 dönümden kaç kg biber çıkar ?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="aksamcidayi" data-source="post: 519986" data-attributes="member: 42991"><p><strong>Ynt: Biber ekicem 1 dönümden kaç kg biber çıkar ?</strong></p><p></p><p>Arkadaşlar güzel bilgiler için çok teşekkür ederim.</p><p></p><p>İyice araştırıyorum. Bir kaç kafama daha takılan konu var. </p><p>İstanbul haline baktığımızda biberi 5 bölüme ve bazılarınıda kendi arasında sera ve ikinci diye ayırmışlar. Burada ikinci denilenler tarla yani benim üreteceğim türdekilermi oluyor ?</p><p></p><p></p><p>Biber (Capia) Kilogram 3,00 4,00</p><p></p><p>Biber (Çarli) Sera Kilogram 3,80 4,50</p><p>Biber (Çarli)İkinci Kilogram 2,00 3,00</p><p></p><p>Biber (Dolma) Sera Kilogram 3,80 4,50</p><p>Biber (Dolma)İkinci Kilogram 2,00 3,00</p><p>Biber Dolma(Renkli)Sera Kilogram 6,00 7,50</p><p></p><p>Biber (Kırmızı) Kilogram 2,00 3,00</p><p></p><p>Biber (Sivri) Sera Kilogram 3,80 5,50</p><p>Biber (Sivri)İkinci Kilogram 2,00 3,00</p><p></p><p></p><p>Ben 15 dönüme ekicem. Tarla usulü olduğu için sanırım benim ürettiklerimi hale götürüp</p><p>Biber (Sivri)İkinci Kilogram 2,00 3,00</p><p>Bu fiyattan pazarcılara vericekler.</p><p></p><p>Pazarcılarda halka sanırım bu benim ürettiğimi 2 liradan halden alıp 2,40 - 2,50 tl kg dan vericekler büyük ihtimal.</p><p>Bende ürünlerim çıkınca kg nı 0,50 TL dan toptancılara tarladan ürünümü nakliye kendisine ait olan birilerine vermeyi düşünüyorum. Yani tarladan direk teslim edicem. Pazarlaması ile satışı ile uğraşmıcam.Diğerleride onların işi olsun onlarda kazansın sorun değil.</p><p></p><p>Benim kafama takılan konu şu :</p><p></p><p></p><p>Bu tohumu alıcaz. Hangi tohumu tavsiye edersiniz.</p><p>Birde fide hazırlarken </p><p>Yastık hazırlıcaz ya , Bu tohumları atıcağımız yastık için 10 metreye * 10 metre 5 cm derinlik tahta kalıplardan yapılmış yastık nasıl iyimidir. 10 cm e 10 cm tohumları atıcam Her bir bölmeye 3 tohum atıcam. her bölmedeki en iyisini seçip diğer iki tohumdan çıkanı körelticem. fidenin boyu 20 cm vivarı olunca 5-6 yaprak çıkınca ortalama 1,5 ay sonra fideleri tek tek tarlaya şaşırtcam yani ekicem.</p><p></p><p></p><p>Ben ortalama hasat zamanı toplamda 36.000 kg civarı sivri biber hasat etmeyi düşünüyorum. onuda 0,50 den versek 18.000 tl ciro yaparım. </p><p></p><p>1. // 15 dönüm Toprağım var. İyi toprak. Damlama sistemide var.</p><p>Bu yastık hazırlarken </p><p>1/3 elenmiş yanmış ahır gübresi</p><p>1/3 elenmiş toprak</p><p>1/3 elenmiş dere kumu</p><p>diyor.</p><p>Dere kumunu tamam buluruz.</p><p>Elenmiş toprak tarlanın toprağını eleriz onuda buluruz.</p><p>Bu yanmış ahır gübresini normalde kaçtan satıyorlar sizin oralarda ? </p><p></p><p>2 // Birde bu yastık için en az 2 dönüm alan lazım. Bu fide işini açık alanda bir bahçede yapsam olurmu fideler zarar görürmü yoksa üstü naylon örtülü bir yer mi lazım siz ne diyorsunuz ? </p><p></p><p>3. // Birde bir fide den 5-6 kez hasat aldığımızı düşünelim. Ortalama kaç günde bir hasat alırız ve toplamda o fide bize hasat sonuna kadar kaç kg ürün verir. Fide başına ürün kg ortalama ? </p><p></p><p>4. Biber (Sivri)İkinci Kilogram 2,00 3,00 </p><p>bu seçenekli biberi üretmek için Tohum olarak siz ne tavsiye edersiniz. </p><p></p><p>Tarla olayını ve gübreler olayını daha sonra sorucam ilk önce şu fide olayını iyice bir anlamam lazım.</p><p>Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="aksamcidayi, post: 519986, member: 42991"] [b]Ynt: Biber ekicem 1 dönümden kaç kg biber çıkar ?[/b] Arkadaşlar güzel bilgiler için çok teşekkür ederim. İyice araştırıyorum. Bir kaç kafama daha takılan konu var. İstanbul haline baktığımızda biberi 5 bölüme ve bazılarınıda kendi arasında sera ve ikinci diye ayırmışlar. Burada ikinci denilenler tarla yani benim üreteceğim türdekilermi oluyor ? Biber (Capia) Kilogram 3,00 4,00 Biber (Çarli) Sera Kilogram 3,80 4,50 Biber (Çarli)İkinci Kilogram 2,00 3,00 Biber (Dolma) Sera Kilogram 3,80 4,50 Biber (Dolma)İkinci Kilogram 2,00 3,00 Biber Dolma(Renkli)Sera Kilogram 6,00 7,50 Biber (Kırmızı) Kilogram 2,00 3,00 Biber (Sivri) Sera Kilogram 3,80 5,50 Biber (Sivri)İkinci Kilogram 2,00 3,00 Ben 15 dönüme ekicem. Tarla usulü olduğu için sanırım benim ürettiklerimi hale götürüp Biber (Sivri)İkinci Kilogram 2,00 3,00 Bu fiyattan pazarcılara vericekler. Pazarcılarda halka sanırım bu benim ürettiğimi 2 liradan halden alıp 2,40 - 2,50 tl kg dan vericekler büyük ihtimal. Bende ürünlerim çıkınca kg nı 0,50 TL dan toptancılara tarladan ürünümü nakliye kendisine ait olan birilerine vermeyi düşünüyorum. Yani tarladan direk teslim edicem. Pazarlaması ile satışı ile uğraşmıcam.Diğerleride onların işi olsun onlarda kazansın sorun değil. Benim kafama takılan konu şu : Bu tohumu alıcaz. Hangi tohumu tavsiye edersiniz. Birde fide hazırlarken Yastık hazırlıcaz ya , Bu tohumları atıcağımız yastık için 10 metreye * 10 metre 5 cm derinlik tahta kalıplardan yapılmış yastık nasıl iyimidir. 10 cm e 10 cm tohumları atıcam Her bir bölmeye 3 tohum atıcam. her bölmedeki en iyisini seçip diğer iki tohumdan çıkanı körelticem. fidenin boyu 20 cm vivarı olunca 5-6 yaprak çıkınca ortalama 1,5 ay sonra fideleri tek tek tarlaya şaşırtcam yani ekicem. Ben ortalama hasat zamanı toplamda 36.000 kg civarı sivri biber hasat etmeyi düşünüyorum. onuda 0,50 den versek 18.000 tl ciro yaparım. 1. // 15 dönüm Toprağım var. İyi toprak. Damlama sistemide var. Bu yastık hazırlarken 1/3 elenmiş yanmış ahır gübresi 1/3 elenmiş toprak 1/3 elenmiş dere kumu diyor. Dere kumunu tamam buluruz. Elenmiş toprak tarlanın toprağını eleriz onuda buluruz. Bu yanmış ahır gübresini normalde kaçtan satıyorlar sizin oralarda ? 2 // Birde bu yastık için en az 2 dönüm alan lazım. Bu fide işini açık alanda bir bahçede yapsam olurmu fideler zarar görürmü yoksa üstü naylon örtülü bir yer mi lazım siz ne diyorsunuz ? 3. // Birde bir fide den 5-6 kez hasat aldığımızı düşünelim. Ortalama kaç günde bir hasat alırız ve toplamda o fide bize hasat sonuna kadar kaç kg ürün verir. Fide başına ürün kg ortalama ? 4. Biber (Sivri)İkinci Kilogram 2,00 3,00 bu seçenekli biberi üretmek için Tohum olarak siz ne tavsiye edersiniz. Tarla olayını ve gübreler olayını daha sonra sorucam ilk önce şu fide olayını iyice bir anlamam lazım. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Bahçe Bitkileri
Biber
Biber ekicem 1 dönümden kaç kg biber çıkar ?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt