PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
biçerdöverde dikkat edilecekler...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="alipasalierkan" data-source="post: 177319" data-attributes="member: 6"><p><strong>Ynt: biçerdöverde dikkat edilecekler...</strong></p><p></p><p>Ben kendim biçerdöverci olduğum için bir biçerdöver kiralamak istersem dikkat edeceğim hususlar şunlar olacaktır. Makinanın yeni model oluşu, mümkünse en çok 7-8 senelik bir makina olması, teknolojisinin mümkün olan en yüksek teknolojide olması, kapasitesinin yüksek olması(6 sarsak), hayvanım yoksa sap kıyıcıya sahip olan bir makina olması, tablasının büyük olması, bakımının ve temizliğinin hergün düzenli olarak yapılmasıdır. Bunlar tabiki makina bakımından dikkat edilecek hususlardır. Operatör konusuna geldiğimizde makinayı kullanan kişinin makinanın sahibi olması çok önemlidir. Buna dikkat ederdim. Çünkü makinanın sahibi makinanın ve işinin kıymetini bilir. Ona göre daha düzgün ve uygun bir hızda çalışma sergiler. Makina sahibininde çiftçi olmasına dikkat ederdim. Böylece çiftçinin derdinden daha iyi anlar. Kendi ekinini nasıl biçerse müşterisinin ekininide öyle biçer. Bunun dışında böyle özelliklere sahip bir makinacıya Nail arkadaşımın dediği gibi fiyatta biraz artış yaparsanız makinacı memnun kalacaktır. İşine daha fazla özen gösterecektir. Yada işin başında mazot parası deyip biraz para verirseniz ve harman arasında ara ara makinacıya destek olacak paralar verirseniz. Makinacı memnun kalacaktır. Yoksam biçtir biçtir 1-2 ay sonra ver yada bir sene sonra ver. O makinacıdan işi düzgün yapmasını beklemek yanlış olur.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="alipasalierkan, post: 177319, member: 6"] [b]Ynt: biçerdöverde dikkat edilecekler...[/b] Ben kendim biçerdöverci olduğum için bir biçerdöver kiralamak istersem dikkat edeceğim hususlar şunlar olacaktır. Makinanın yeni model oluşu, mümkünse en çok 7-8 senelik bir makina olması, teknolojisinin mümkün olan en yüksek teknolojide olması, kapasitesinin yüksek olması(6 sarsak), hayvanım yoksa sap kıyıcıya sahip olan bir makina olması, tablasının büyük olması, bakımının ve temizliğinin hergün düzenli olarak yapılmasıdır. Bunlar tabiki makina bakımından dikkat edilecek hususlardır. Operatör konusuna geldiğimizde makinayı kullanan kişinin makinanın sahibi olması çok önemlidir. Buna dikkat ederdim. Çünkü makinanın sahibi makinanın ve işinin kıymetini bilir. Ona göre daha düzgün ve uygun bir hızda çalışma sergiler. Makina sahibininde çiftçi olmasına dikkat ederdim. Böylece çiftçinin derdinden daha iyi anlar. Kendi ekinini nasıl biçerse müşterisinin ekininide öyle biçer. Bunun dışında böyle özelliklere sahip bir makinacıya Nail arkadaşımın dediği gibi fiyatta biraz artış yaparsanız makinacı memnun kalacaktır. İşine daha fazla özen gösterecektir. Yada işin başında mazot parası deyip biraz para verirseniz ve harman arasında ara ara makinacıya destek olacak paralar verirseniz. Makinacı memnun kalacaktır. Yoksam biçtir biçtir 1-2 ay sonra ver yada bir sene sonra ver. O makinacıdan işi düzgün yapmasını beklemek yanlış olur. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
biçerdöverde dikkat edilecekler...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt